رنگها همیشه تاثیر گذارند، مخصوصا زمانی که قرار باشد در محلهای که دیوار خانهها تماما رنگی است زندگی کنی یا اینکه ساعاتی در آن سپری کنی؛ محله رنگارنگ بوکاپ، آفریقای جنوبی حس شادی را برای گردشگرانی که از آن دیدن میکنند به همراه دارد.
، محله «بوکاپ» یکی از قدمیترین مناطق مسکونی شهر کیپ تاون، آفریقای جنوبی است که دامنههای تپه سیگنال واقع شده و خانههای رنگی این محله باعث شهرت آن در بین گردشگران شده است.
گفته شده است که ساکنین این محله رنگارنگ، نوادگان بردههایی هستند که در قرن 16 و 17 میلادی توسط هلندیها از کشورهای مالزی، اندونزی، سریلانکا، هند و چند کشور آفریقایی به این منطقه آورده شدند و به گروه «مالایا» شهرت داشتند.
بریتانیا در سال 1795 «کیپ تاون» را از هلند پس گرفت و همین مسئله باعث شد تغییرات زیادی در این منطقه به وجود آید؛ تغییرات به وجود آمده در این منطقه شامل آزادی مذاهب، لغو تجارت بردگان و پایان دادن به مسئله بردهداری بود. پس از پایان یافتن مسئله بردهداری، بردههایی که دیگر از قید بردگی رها شده بودند در این محله اجتماعی تشکیل دادند.
در این سالها ازدواجهایی بین مردمان جنوب شرق آسیا، بردههای هند، ماداگاسکار و بومیان آفریقایی صورت گرفته است که بانوان بومی این محله برای ازدواج با مردان مسلمان به دین اسلام روی آوردهاند و اسلام دین غالب این محله شده است و ساکنین آن خود را «مسلمانان کیپ» مینامند.
فلسفه خانههای رنگی محله «بوکاپ» در آفریقای جنوبی به این ترتیب است که در ابتدا خانههای این محله فقط به رنگ سفید نقاشی میشدند اما پس از آنکه بردهداری در کیپتاون ممنوع شد به افراد حاضر در محل اجازه خرید خانه و تملک زمین داده شد و از آن پس اهالی بوکاپ تصمیم گرفتند به مناسب آزادی که در اختیار آنها قرار گرفته خانههایشان را به رنگهای شاد نقاشی کنند.
یکی دیگر از جذابیتهای بوکاپ به غیر از خانههای رنگارنگش مسجدی است که در این منطقه ساخته شده است. مسجد اول (Auwal Mosque) عنوان قدیمیترین مسجد کشور آفریقای جنوبی را به دوش میکشد که در سال 1794 ساخته شده است و مسلمانان از سال 1804 اجازه ورود به آن را پیدا کردند.
از دیگر جذابیتهای این منطقه برای گردشگران قدیمیترین خانه این محله است که به موزه بوکاپ تبدیل شده است؛ وسایل در این خانه قدیمی که به موزه تبدیل شده است به گونهای چیده شده که شکل زندگی ثروتمندان محله مالایی در قرن 19 را به نمایش میگذارد و همچنین تاثیرات سنتهای اسلامی بر روی فرهنگ و هنر «کیپتاون» را نمایش میدهد.
چند ملیتی بودن ساکنین این منطقه در غذا، رقص و موسیقی بوکاپ کاملا مشهود بوده، به عنوان مثال غذای مرم بوکاپ ترکیبی از سبکهای خاورمیانه، هلند و جنوب شرقی آسیا است و مردم از میوه و ادویهجات به مقدار زیاد در غذاهای خود استفاده میکنند.
خانهها و مساجد محله «بوکاپ» به شکل رنگینکمانی رنگ شدهاند و تمام همسایهها باهم در استفاده از رنگها اتفاق نظر داشتهاند تا مشکلی پیش نیاید؛ قدم زدن در خیابانهای یک طرفه و سنگفرش شده بوکاپ با رنگهای رنگینکمانی خود یکی از رویاییترین حالات در سفر است که هر گردشگری دوست دارد آن را تجربه کند.
منبع:
www.capetown.trave
theculturetrip.com
www.atlasobscura.com
انتهای پیام
ثبت نظر