معاون بینالملل حوزههای علمیه کشور بر گسترش صنعت توریسم با تکیه بر انضباط دینی تاکید کرد و گفت: متاسفانه هستند کسانی که فریاد گسترش صنعت توریسم را بدون توجه به انضباط دینی سر میدهند، در حالی که آیات و روایات متعددی در این رابطه داریم.
، حجتالاسلام محمدحسن زمانی در آئین اختتامیه نخستین همایش بین المللی فقه گردشگری در تبریز، اظهار کرد: در قرآن کریم ۱۰ واژه مفهوم گردشگری را مطرح کرده که شامل "سیر، سیاحت، سفر، اسرا، هجرت، رحل و ارتحال، ذهاب، خروج، توجه و ارائه" است.
وی با بیان اینکه گردشگران در فرآیند گردشگری با تاریخ بشریت، اقوام، فرهنگها، ادیان، مذاهب و… آشنا میشوند، افزود: انسان با سیر و سیاحت به تمامی پهنههای جهان رفته و دنیایی از دانش و آگاهی را جمع میکند.
وی با اشاره به اهداف سفر از منظر اسلام گفت: مشاهده کیفیت شگفت آفرینش و توجه به حضور خدا و توانمندی او در بازآفرینی خلقت، مشاهده آثار باستانی اقوام و تمدنها، مشاهده عینی شکست پذیری قدرتهای فراعنه و پادشاهان بزرگ تاریخ و در نتیجه پوشالی دیدن ابرقدرتهای کنونی عالم و بادکنکی بودن نعرههای سردمدارانی چون آمریکا از جمله این اهداف است.
معاون بینالملل حوزههای علمیه کشور عبرتگیری از تاریخ به عنوان چراغ راه آینده، سلامتی و نشاط، تجارت و درآمد اقتصادی، کسب اطلاعات و رشد عقلانیت بشری، تفریح سالم و لذت حلال و فراگیری دانش جدید و آداب و فرهنگ ملتها را از دیگر اهداف سفر از منظر اسلام عنوان کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه گردشگری در ایران و کشورهای مشرق زمین دچار آسیبهایی از ناحیه استعمارگران شده است، گفت: تاثیرپذیری گردشگر مسلمان از محیطهای ناسالم از جمله این آسیبهاست که در این رابطه آیات و احادیث بسیاری داریم.
زمانی تأثیرگذاری گردشگران غیرمسلمان در سرزمینهای اسلامی بر شهروندان محیط میزبان را دیگر آسیب عنوان کرد و گفت: به دلیل اینکه مصر بیشترین توریسم (بیرویه و بدون انضباط دینی) را پذیرش میکند، دچار بحران هویت شده و نسل جوان در حال از دست دادن هویت دینی خود هستند.
"کرامت انسانی" از مبانی اصلی گردشگری اسلامی است
نماینده ادواری مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با اشاره به اهداف و برنامههای دین اسلام برای گردشگری، گفت: کرامت انسانی، از مبانی اصلی گردشگری اسلامی است.
حجتالاسلام سید محمدرضا میر تاجالدینی یادآور شد: "امنیت" یکی از ارکان اصلی گردشگری بوده و "نژاد پرستی و آپارتاید" از موانع اصلی گردشگری و مخل امنیت گردشگری است.
وی با تاکید بر اینکه مبانی اسلام در حوزه گردشگری مخالف "نژادپرستی" بوده و کرامت انسانی را مبنای اصلی قرار میدهد، گفت: امنیت از جمله حقوق گردشگران و سیاحان در جامعه اسلامی بوده و دولت اسلامی موظف است از حقوق همهجانبه گردشگران دفاع کند.
وی افزود: هرگونه توهین، ناسزاگویی به باور و اعتقادات گردشگران در اسلام به صورت قطعی منع شده و به اخلاق و رفتار مناسب با گردشگران تاکید شده است؛ در این نوع گردشگری زمینه خوبی برای دعوت به اسلام و جلب توجه گردشگران به آموزههای جالب اسلامی فراهم میشود.
میرتاج الدینی با بیان اینکه قرآن کریم در کمتر موضوعاتی آیه صریح و محکم دارد که گردشگری از جمله آن است، اظهار کرد: هفت آیه دارای استفهام و شش آیه بصورت دستوری در حوزه گردشگری در قرآن کریم وجود دارد.
دین، مانع توسعه گردشگری نیست
مشاور سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش نیز در این مراسم با مروری بر منویات مقام معظم رهبری در مورد گردشگری، اظهار کرد: دین به هیچ عنوان مانع توسعه گردشگری نیست.
عسگر ملکی بیرجندی اظهار کرد: گردشگری دارای دو مشخصه مهم "درآمدزایی و اشتغالزایی" بوده و در ایران نیز باید این حوزه را مورد توجه قرار دهیم.
وی در ادامه به منویات مقام معظم رهبری در مورد گردشگری سیاحتی اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری به گردشگری سیاحتی که همان بازدید از آثار تاریخی و مواریث فرهنگی است، توجه خاصی دارند.
ملکی بیرجندی در رابطه با اهمیت برگزاری نخستین همایش بین المللی فقه گردشگری در تبریز، بیان کرد: وجه تمایز این همایش نگاه به گردشگری از بعد دینی است.
انتهای پیام
ثبت نظر