سمینارهمایش بینالمللی فقه گردشگری در تبریز با سخنرانی علمی اساتید حوزه و دانشگاه از جمله دکتر احمد مبلغی، رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، محسن پاک آئین، معاون بین الملل دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری در تالار شهید شفائی دانشگاه تبریز برگزار شد.
،حجتالاسلام مهدی بخت آور دبیر علمی همایش بینالمللی فقه گردشگری در اجلاس پیش سمینار همایش بینالمللی فقه گردشگری، با بیان اینکه سیر و سفر در تمامی سنن گذشتگان مذهبی و انبیا ریشه دارد، اظهار کرد: این اجلاس با تدبیر امام جمعه تبریز به مناسبت تبریز ۲۰۱۸ مطرح شده و سازمان شهرداری، استانداری، دانشگاه تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی و میراث از نهادهای فعال این اجلاس هستند.
وی یادآور شد: همایش بین المللی فقه در اردیبهشت ۹۸ در تبریز برگزار میشود.
وی با اشاره به موضوعات اجلاس براساس مصوبات کمیته علمی، افزود: ماهیت شناسی، مبانی فقه گردشگری شامل مفهوم شناسی و موضوع شناسی، جایگاه گردشگری در ابعاد و قلمرو فقه گردشگری در حوزههای مختلف، گردشگری و نظام حقوقی ایران نیز در سیر مطالعاتی این اجلاس است که میتواند مورد توجه و واکاوی قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه گردشگری اسلامی موضوعی نو پدید بوده و در سدههای اخیر زمینه برای توریسم داخلی و بین المللی بیشتر فراهم شده است، گفت: گردشگری همواره در معارف اسلام و ادیان گذشته نیز ریشه داشته و به عنوان سیر فی الارض تعبیر میشود و سیر در عرض، مورد تاکید آیات الهی قرار گرفته؛ به طوریکه حدود ۳۰ آیه با مشتقات واژه سیر بیان شده است.
وی با اشاره به اینکه از نظر فقه قرآنی به سیر در روی زمین و استفاده از تجربیات مثبت و منفی اقوام گذشته تاکیدات فراوان شده است، خاطرنشان کرد: انسان عاقل با سه هدف اخذ توشه برای آخرت، گذران زندگی، کسب روزی حلال و کسب لذت غیر محرم در روی زمین، سیر و حرکت میکند.
دبیر علمی همایش بینالمللی فقه گردشگری بیان کرد: در سیرهی اهل بیت (ع)، گردش و تفریح نیز بخشی از زندگی انسان بوده و با توجهی به روایات، مش بسیاری از انبیا حرکت روی زمین و هجرت بوده است، حضرت مسیح در روی زمین حرکت میکرد و هر جا که شب میشد تا صبح مشغول نمار میشد، حضرت ابراهیم نیز سفرهای متعددی به کشورهای زیادی داشته و کعبه نیز براساس هجرت حضرت ابراهیم تاسیس شد.
انتهای پیام
ثبت نظر