به گزارش خبرنگار مهر، برنامههای اجرایی سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر در حالی روز دوشنبه ۲۹ بهمن ماه در حالی به پایان رسید که تلاش مدیران و راهنمایان فرهنگی تالارهای میزبان جشنواره به ویژه تالارهای وحدت و رودکی در میزبانی هرچه بهتر از مخاطبان و اهالی رسانه یکی از نکات برجسته ای بود که همواره در لابه لای حاشیههای ریز و درشت یک رویداد ملی همچون جشنواره موسیقی فجر پنهان میماند.
طی ایام برگزاری این دوره از جشنواره پرسنل بنیاد فرهنگی هنری رودکی به ویژه راهنمایان فرهنگی که همواره نامی از آنها در بروشورها، اجراها و اعضای ستاد اجرایی جشنواره به چشم نمیخورد همکاری شایسته ای با مخاطبان، عکاسان و اهالی رسانه داشتند به طوری که در بسیاری از موارد این نکته اتفاق میافتاد که آنها به واسطه رابطه ای که با گروهها و هنرمندان داشتند فضا را به شکلی فراهم میکردند که عکاسان و رسانهها در تراکم کاری خود بتوانند پوشش کاملی از اخبار جشنواره داشته باشند. این موضوع در تالارهای سوره حوزه هنری و تالار ایوان شمس هم نمود موثری داشت که میتواند مورد توجه قرار گیرد.
کمیته حراست سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر نیز که زیر مجموعه مدیریت حراست معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به فعالیت مشغول است در طول ایام برگزاری جشنواره که با برگزاری جشنواره تئاتر فجر نیز همزمان شده با استقرار نیروهای اداری خود در تالارهای میزبان تلاش داشت تا مسئولیت امنیت و برقراری نظم تالارها حفظ شود این در حالی است که اداره اماکن عمومی نیروی انتظامی نیز در این رویداد مشارکتهای را انجام داد.
نمایش فیلمهای مستند؛ یک اقدام خوب برای موسیقی فجر
اکران چند فیلم مستند با موضوع موسیقی به کارگردانی تعدادی از فیلمسازان جوان یا صاحب نام سینمای کشورمان یکی دیگر از ابداعات این دوره از جشنواره بود که از اولین روز برگزاری سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر با همکاری خانه سینما در سالن سیف الله داد این مجموعه صنفی به نمایش درآمد.
در این مجموعه برنامهها که با استقبال نسبی از سوی مخاطبان انجام گرفت و میتواند تبدیل به یک جریان موثر فرهنگی در مشارکتهای مجموعههای صنفی شود، تعدادی از آثار مستند منتخب حوزه موسیقی که طی سالهای اخیر تولید و به نمایش درآمده اند برای مخاطبان ارائه شد.
جشنوارهای بدون تبلیغات شهری و تلویزیونی
یکی دیگر از نکاتی که در این دوره از برگزاری جشنواره موسیقی فجر میتوان به آن اشاره کرد فقدان تبلیغات شهری مناسب برای آگاهی شهروندان و مخاطبان پایتخت نشین از برگزاری جشنواره موسیقی فجر در چهل سالگی پیروزی انقلاب اسلامی بود که با وجود برگزاری چند برنامه با موضوع چهل سالگی از جمله کنسرت ارکستر ملی در تالار وحدت، کنسرت گروه «سایه ارغوان» در تالار ایوان شمس، نشستهای پژوهشی گفتمان چهل سالگی انقلاب در تالار وحدت تقریبا هیچ تبلیغ شهری برای این رویداد ملی در نظر گرفته نشده بود.
فقدان تبلیغات شهری برای برگزاری جشنواره موسیقی فجر در شرایطی بود که گویا دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکاتباتی را با سازمان زیباسازی شهرداری تهران انجام داده که این مکاتبات به غیر از مواردی کم رنگ نتیجه موثری برای ستاد جشنواره نداشته است.
در حوزه رسانه ملی هم اگرچه شبکههای مختلف رادیویی با تولید برنامههای مختلف رادیویی حضور فعالی در پوشش برنامههای مختلف جشنواره موسیقی فجر داشتند اما برنامههای تلویزیونی سیما غیر از تولید چند برنامه کوتاه درباره کلیت جشنواره برنامههای تخصصی در این حوزه تولید نکردند.
خبری از اجرای سرودهای انقلابی در ۴۰ سالگی انقلاب نبود
یکی از نکات قابل توجهی که در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر میتوانست به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی مورد توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دست اندرکاران برگزاری جشنواره قرار گیرد. استفاده از ظرفیتهای تولید و اجرای سرودهای انقلابی از دوران اولیه پیروزی انقلاب اسلامی تا دوران معاصر بود که گویا در این مورد برنامه ریزی مناسبی انجام نگرفته بود.
اجرای صحنه ای یا خیابانی سرودهای مختلف انقلابی تولید شده با همکاری نهادهایی چون مرکز موسیقی انقلاب اسلامی، خانه موسیقی بسیج و چند نهاد مرتبط دیگر، اجرای آثار موسیقی پاپ با موضوعات انقلابی توسط خوانندگان پیشکسوت و جوان این عرصه که تولیدات زیادی هم در این عرصه دارند در قالب برنامههای ویژه جشنواره، تجلیل از برگزیدگان و فعالان موسیقی انقلاب اسلامی به مناسبت چهل سالگی انقلاب از جمله فعالیتهای پیشنهادی بود که ستاد برگزاری جشنواره میتوانست در کنار سایر فعالیتهای خود برای چهل سالگی به آن توجه ویژه ای داشته باشد.
جزییات مراسم اختتامیه جشنواره سی و چهارم فجر
مراسم اختتامیه سیوچهارمین جشنواره موسیقی فجر هم ساعت ۱۹ روز سه شنبه ۳۰ بهمن ماه با سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اجرای فرزاد جمشیدی در تالار وحدت تهران برگزار میشود.
سخنرانی شاهین فرهت، تجلیل از فخری ملکپور، رامین جزایری و کریم صالح عظیمی سه هنرمند حوزه موسیقی، پخش چند کلیپ از درگذشتگان حوزه موسیقی و برگزاری پنج کنسرت مختلف از جمله برنامههای مراسم اختتامیه است.
ثبت نظر