Fa En شنبه 26 آبان 1403 ساعت 3 و 16 دقیقه

آوازخوانی محمد معتمدی در نشست خبری + فیلم

آوازخوانی محمد معتمدی در نشست خبری + فیلم

نشست خبری آلبوم «حالا که می‌روی» به خوانندگی محمد معتمدی در حالی برگزار شد که این خواننده دقایقی برای حاضران آواز خواند.

دوشنبه 6 اسفند 1397 ساعت 7:34

در این نشست که در سازمان هنری رسانه‌ای اوج برگزار شد، محمد معتمدی (خواننده)، محمد مهدی سیار (شاعر)، فرید سعادتمند (آهنگساز)، احسان خداپرست (قائم مقام مرکز مأوا که زیر مجموعه سازمان اوج است) و شاهد صادق‌پور (تهیه‌کننده) آلبوم موسیقی «حالا که می‌روی» حضور داشتند.

در ابتدای این نشست احسان خداپرست در سخنانی گفت: ما در کشورمان توسط محصولات شنیداری که تولید می‌کنیم سلیقه مردم را درست می‌کنیم. اگر محصول نامناسب به مردم بدهیم به مخاطب بی‌احترامی کردیم و سلیقه را تنزل بخشیدیم. متأسفانه سال‌هاست شاهد تولید آثار سالم نیستیم. آلبوم «حالا که می‌روی» یک محصول سالم است. مجموعه مأوا هم می‌خواهد جاهای خالی موسیقی ایران را پر کند.

او ادامه داد: دغدغه مشترکی بین مأوا و هنرمندان این آلبوم ایجاد شد. مهم‌ترین خروجی پروژه، ارتباط و دوستی‌ای است که میان ما ایجاد شده است. تواضع در عین تخصص و صداقت ویژگی این دوستان است. در مأوا رابطه‌ها و افراد مهم‌تر از خروجی است. مأوا به فکر استفاده ابزاری از هنر نیست. جای موسیقی سالم در ایران خالی شده است. مؤسسه اوج و مأوا تلاششان را خواهند کرد جای خالی موسیقی سالم را پر کنند.

در ادامه محمد معتمدی با ابراز خوشحالی از انتشار این آلبوم گفت: از زمانی که ما سه نفر می‌خواستیم کار مشترکی انجام بدهیم تا امروز پروسه زیادی را طی کردیم. تنها جایی که نخواست در کار اعمال نظر کند و به ما اجازه داد کار را با دست باز آغاز کنیم مجموعه مأوا بود.

این خواننده بیان کرد: مجموعه «حالا که می‌روی» برگرفته از اصالت موسیقی ایرانی اما با فضای موسیقی جدید امروز است. در واقع این اثر موسیقی ایرانی به‌روز شده است. ما دوست داشتیم با موسیقی اصیل ایرانی کاری کنیم که مخاطب عام را درگیر یک آلبوم کنیم.

سپس فرید سعادتمند اظهار کرد: من بعد از قطعه سریال «هانیه» که اولین همکاری من با آقای سیار بود دیدم با یک شاعر واقعاً شاعر روبرو هستم. در ادامه با با یکدیگر همفکری کردیم آلبومی عاشقانه ارائه کنیم. بسیار دغدغه حمایت داشتیم. تنها جایی که بدون ممیزی روی خوش به ما نشان داد مجموعه ماوا بود.

این آهنگساز تاکید کرد: تمام تلاشم این بوده قطعات این آلبوم علاوه بر جذاب بودن از نظر استانداردهای موسیقی هم ایده‌آل ارائه شود.

محمد مهدی سیار نیز با بیان اینکه دو سال است درگیر این آلبوم هستند، گفت: کار ما تا به امروز فراز و نشیب‌هایی داشته است. اما کار این آلبوم از این به بعد است که در عرصه واقعی شروع می‌شود تا ببینیم منتقدان و روزنامه‌نگاران درباره آنچه نظری خواهند داد و مردم با این قطعات چه رفتاری خواهند داشت و آیا زمزمه فارسی‌زبانان خواهد شد؟

این شاعر ادامه داد: ما قصد داشتیم زمزمه‌ای به مخاطبان هدیه کنیم که تا سال‌ها بتوان آن را شنید و خواند و همه ابعادش به گونه‌ای باشد که تکراری نشود و راهگشای تألمات عاشقانه مردم باشد.

او بیان کرد: فرید سعادتمند آدم سختگیری است و اول می‌خواستم با او خداحافظی کنم. هنگام اولین همکاری‌مان هر سطر از شعر را هفت هشت بار نوشتم و فرستادم می‌گفت پسندم نیست تا کار به جایی رسید که هردو راضی شدیم. این همکاری به یک دوستی تبدیل شد. چه خوب که در این مسیر با تهیه‌کننده خوبی مانند مأوا و خواننده‌ای مانند محمد معتمدی آشنا شدیم.

شاهد صادق‌پور هم گفت: جمع‌آوری آلبوم به این سرعت اصلاً کار ساده‌ای نبود. نتیجه قابل قبولی شد پیشنهاد می‌کنم تمام قطعات را گوش کنید.

در ادامه خبرنگاری از خداپرست درباره تعریف موسیقی سالم پرسید و او پاسخ داد: تعریف موسیقی سالم در ذهن ما این است اثری که در فرآیند تولید و خروجی از نظر استانداردهای علمی و کیفی دردی را از جامعه کم کند. آثار این آلبوم هم اصالت دارد و هم در کیفیت و فرآیند تولید خوب است. ما در حوزه موسیقی آثار بسیار زیادی تولید کردیم که می‌توانند دردی را حل کنند. شما می‌توانید تعریف دیگری از موسیقی سالم داشته باشید اما از نظر ما موسیقی سالم به دنبال کسب بازار و خراب کردن گوش مردم ندارد. من خیلی روی فرآیند تولید تاکید دارم.

او تاکید کرد: این آلبوم عاشقانه است و ایدئولوژیک نیست؛ عشق یک موضوع اجتماعی است.

معتمدی هم در پاسخ به همین پرسش بیان کرد: می‌گویند موسیقی غذای روح است. ما می‌توانیم به غذای جسم مراجعه کنیم و ببینیم غذای سالم چه غذایی است. موسیقی باید با ذائقه ما سازگار باشد و ضرر و عارضه نداشته باشد. موضوع جهت‌گیری فکری، موضوع جدایی است.

این خواننده با اعتقاد به اینکه موسیقی سنتی و ردیف دستگاهی به معنای خالصش قابل اجتماعی شدن نیست، گفت: در دهه شصت هم اگر نبودِ موسیقی‌های دیگر نبود، این نوع موسیقی فراگیر نمی‌شد. من معتقدم اگر از آثار دهه شصت فاخرتر هم تولید شود یک دهم کارهای متوسط آن دوره استقبال نخواهد داشت.

معتمدی همچنین در پاسخ به ایسنا درباره طرح برگزاری کنسرت ارزان قیمت که به تازگی از سوی او مطرح شده، بیان کرد: بخشی از پیام‌هایی که برای من می‌آید این است که آقای معتمدی خیلی طرفدارتان هستیم اما (به دلایل اقتصادی) نمی‌توانیم به کنسرت شما بیاییم. این پیام‌ها مثل پتک روی سر ما کوبیده می‌شود. مدت‌ها است دنبال راهکاری در این زمینه هستم.

او توضیح داد: در این شرایط بد اقتصادی هم می‌توان کاری کرد مردم بتوانند به کنسرت بیایند. در این شرایط می‌توانیم تدابیری بیندیشیم تا سالن‌هایی که کمتر استفاده می‌شود برای کنسرت مورد استفاده قرار بگیرد و با جذب اسپانسر می‌توانیم این کار را انجام بدهیم. من تلاش می‌کنم برای عید امسال این طرح را پیاده کنم اما بعید می‌دانم به اجرای صحنه‌ای این آلبوم برسد.

معتمدی اظهار کرد: برای کنسرت «حالا که می‌روی» باید شرایط را آماده‌سازی کنیم. بازار موسیقی اقتصادی دارد که نمی‌توانیم آن را بهم بزنیم اما می‌توانیم کارهایی انجام بدهیم. منتهی برای برگزاری کنسرت ارزان‌قیمت نیست.

خداپرست هم درباره برگزاری کنسرت ارزان‌قیمت این آلبوم گفت: مأوا در جایی که حال مردم خوب می‌شود، کمک می‌کند اما ابتدا باید این آلبوم توسط مردم شنیده شود.

معتمدی همچنین گفت: قرارداد من برای این آلبوم موجود است دستمزد من از این کار از دستمزد نرمال ۴۰ درصد پایین‌تر است. بودجه این کار محدود بوده است. بیشتر روی کمک نیروی انسانی دوستان حساب کردیم. من تا الان هر کاری انجام دادم به شکل مستقل و با مؤسسه خودم بوده است که برخی آثارم را رایگان در دسترس مردم قرار دادم. این اولین آلبوم من است که تهیه‌کننده دارد. این آلبوم نقطه مشترک ماست ما دچار معضل اجتماعی هستیم و باید کنار هم جمع شویم. ما هر کدام تفکرات خودمان را داریم. آنچه در این آلبوم می‌شنوید حاصل فکر و اندیشه من است و پای آن می‌ایستم.

خداپرست درباره قبول پیشنهاد همکاری برای این آلبوم گفت: فرآیند تولید یک اثر تولید هنری در مأوا یک خط ثابت ندارد می‌تواند از دل مجموعه بجوشد یا از دل هنرمند که اگر با دغدغه‌هایش با مأوا مشترک بود قبول کنیم. ما به عنوان یک همراه کنار آلبوم بودیم. ما در حوزه اجتماعی هم کار می‌کنیم و عشق هم یک موضوع اجتماعی است و در تعریف کارهای مجموعه مأواست.

در بخش دیگری از این نشست معتمدی درباره نشان ندادن ساز در تلویزیون بیان کرد: من می‌دانم رئیس رسانه ملی هم راضی به نمایش ساز در تلویزیون است اما قبل از این شرایط باید به موضوع فقهی در این زمینه بپردازیم. ما باید از ظرفیت‌های فقهی استفاده کنیم تا راه برای ترویج موسیقی خوب هموار شود. ما باید باید صبر و سعه صدر داشته باشیم.

در انتهای این نشست معتمدی بخشی از قطعه «حالا که می‌روی» را برای حاضران به آواز خواند که می‌توانید فیلم آن را تماشا کنید:

انتهای پیام

تعداد بازدید : 167

ثبت نظر

ارسال