«جشنواره حکمت و نیایش» با محوریت نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه با هدف معرفی آثار برتر علمی،پژوهشی و هنری با همکاری معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد و اداره کل ارشاد استان تهران برگزار میشود. از جمله اهداف این جشنواره بسترسازی برای حضور نویسندگان، محققان و پژوهشگران در زمینه تبلیغ آموزههای نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه است.
، احد جاویدنیا-مدیرکل ارشاد استان تهران و دبیر جشنواره حکمت و نیایش امروز دوشنبه (۱۹ فروردین) در نشست خبری نخستین «جشنواره ملی حکمت و نیایش» با محوریت نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه که در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران برگزار شد با تأکید بر این موضوع که این جشنواره یک کار مشترک بین معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد و اداره کل ارشاد استان تهران است، اظهار کرد: ما درصدد هستیم از طریق برنامههای فرهنگی، هنری و پژوهشی برای معرفی دو منبع بزرگ یعنی صحیفه سجادیه و نهجالبلاغه تحت عنوان "جشنواره نیایش" برنامههای کاربردی ارائه بدهیم. این جشنواره با هدف معرفی آثار علمی، پژوهشی و هنری برگزار میشود.
وی خاطرنشان کرد: هدف بعدی ما بسترسازی برای حضور فعال نویسندگان، محققان و پژوهشگران در زمینه تبلیغ آموزههای نهجالبلاغه، صحیفه سجادیه و آموزههای دینی است و در صدد هستیم دستاوردهای زندگی ائمه اطهار (ع) و آنچه که باعث سعادت دنیا و آخرت میشود را با این دو محور مورد بحث و بررسی قرار بدهیم.
دبیر جشنواره حکمت و نیایش با اشاره به این مطلب که هدف بعدی ما جریانسازی، رشد و ترویج آثار علمی و پژوهشی با موضوع آموزههای ائمه اطهار (ع) است، گفت: تقویت گفتمان دینی یکی دیگر از اهداف ما از برگزاری این جشنواره است. درصدد هستیم از هنرمندان برای نهادینه شدن فرهنگ دینی کمک بگیریم. بخشهای ادبی این جشنواره شامل؛ شعر و داستان کوتاه، متون ادبی، بخش پژوهشی شامل؛ پایاننامه، رساله و کتاب است. هنرهای تجسمی شامل؛ پوستر و نقاشی خط است و حوزه فیلم شامل؛ فیلم کوتاه، مستند و انیمیشن است. همچنین آواها و خوانشها را نیز در این جشنواره داریم. که آثار زیر نظر دبیران تخصصی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت برترین آثار به جشنواره راه پیدا میکند و در مراسم اختتامیه خالقان اثر برتر مورد تشویق قرار میگیرند.
او با اعلام این خبر که ۳۰ فروردین آخرین مهلت ارسال آثار به جشنواره «حکمت و نیایش؛ با محوریت نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه» است، اضافه کرد: آثار منتخب در نمایشگاهها مورد استفاده قرار میگیرند و همچنین از آثار فیلم، آواها و خوانشها نیز در رسانه ملی استفاده میشود. امیدواریم این جشنواره برای معرفی نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه منابع خوبی را به وجود بیاورد چرا که بعد از قرآن این دو کتاب از کتابهای مقدس و مورد توجه شیعیان است. پژوهشها و تألیفات زیادی در این حوزه صورت گرفته است و امیدواریم که هنرمندان با هنر و دانش خود بتوانند خالق آثار نفیسی در این عرصه باشند. جشنوارههای مختلفی در عرصه این دو کتاب ارزشمند برگزار میشود و ممکن است در جاهایی تداخل به وجود بیاید اما ما در صدد هستیم که از تمام منابع علمی، هنری و پژوهشی برای ترویج مفهوم نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه بهره ببریم.
مدیرکل ارشاد استان تهران ادامه داد: هدف ما از برگزاری این جشنواره معرفی و شناساندن حضرت علی (ع) نیست بلکه ما به دنبال شناساندن نهجالبلاغه هستیم و درباره تمام موضوعاتی همچون اجتماع، سیاست، فرهنگ و… از نهجالبلاغه بهره میبریم. در مورد صحیفه سجادیه نیز کم کار شده است که ما میتوانیم با پرداختن به موضوع دعا و نیایش گام مؤثری در این عرصه برداریم. دبیرخانه از آبان ۹۷ موضوع برگزاری جشنواره را به صورت جدی برگزار کرد و شورای سیاستگذاری با حضور عبدالهادی فقهیزاده – معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی- راهاندازی کرد. آثار ارسالی در دو مرحله مورد ارزیابی قرار میگیرند.
نهجالبلاغه منشور گام دوم انقلاب است
در ادامه محمدمهدی علیقلی –دبیر علمی پژوهشی جشنواره حکمت و نیایش با اشاره به این موضوع که از زمان اعلام فراخوان جشنواره تاکنون حوزهها و دانشگاهها استقبال زیادی از این جشنواره داشتهاند، گفت: تا به حال بیش از ۱۵۰۰ کتاب، مقاله و پایاننامه درباره حضرت علی (ع)، غدیر و نهجالبلاغه شناسایی کردهایم که بسیاری از آنها کار هنرمندان است. هنرمندان ما شناختی از این دو کتاب دارند و امیدواریم که با توجه به فعالیتهای اخیر، این دو کتاب بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گیرند. از سال ۹۰ تا پایان ۹۷ بیش از ۵۰ هزار عنوان کتاب در این رابطه منتشر شده است. اعتقاد ما بر این است که نهجالبلاغه منشور گام دوم انقلاب است چرا که سبک زندگی را مطرح میکند و بحث بر مبنای انسانشناسی است. سبک زندگی علوی از این طریق رشد پیدا میکند و جامعه به سمت تعالی پیش میرود. ما بیش از ۱۲۰۰ مربی و ۲۰۰ حافظ نهجالبلاغه داریم.
در ادامه ابوالفضل صادقینژاد - دبیر هنری جشنواره گفت: جنبههای هنری متنوع و چشمگیری را در این جشنواره مورد توجه قرار دادهایم و از هنرمندان خواستهایم که با زبان خود نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه را معرفی کنند.
در ادامه حجتالاسلاموالمسلمین امیر شمس- دبیر اجرایی جشنواره حکمت و نیایش با اشاره به اهداف این جشنواره گفت: اهداف جشنواره عبارتند از: معرفی آثار برتر علمی، پژوهشی، ادبی و هنری، زمینهسازی ورود هر چه بیشتر و فعالتر محققان، ادیبان، هنرمندان، بنیادها و مؤسسات در عرصه تولید، تبلیغ و ترویج آموزههای حیاتبخش ائمه (ع)، جریانسازی، رشد و رونق تولید آثار ادبی، هنری و پژوهشی با مضامین معرفی و آموزههای ائمه اطهار (ع)، تقویت گفتمان هنر دینی با بهرهگیری از آموزههای نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه.
او یادآور شد: زمان برگزاری مراسم اختتامیه و تقدیر از آثار برتر ۳۰ اردیبهشتماه همزمان با ۱۵ ماه مبارک رمضان (میلاد امام حسن مجتبی (ع)) برگزار میشود.
انتهای پیام
ثبت نظر