Fa En جمعه 25 آبان 1403 ساعت 12 و 31 دقیقه

گلپایگانی: ایثار ساده‌ترین و بی‌هزینه‌ترین نوع فرهنگ‌سازی در جامعه است

گلپایگانی: ایثار ساده‌ترین و بی‌هزینه‌ترین نوع فرهنگ‌سازی در جامعه است

یک عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه ایثار یعنی دیگری را بر خود مقدم بدانیم و خداوند در سوره انسان چندین بار به این موضوع اشاره داشته است گفت: ما اگر می‌گوییم که شیعه حضرت علی (ع) هستیم باید آن را در مقام عمل اثبات کنیم. فرهنگ ایثار و فداکاری می‌تواند روح امید را در جامعه افزایش دهد.

سه شنبه 22 آبان 1397 ساعت 16:3

حجت‌الاسلام والمسلمین سید هاشم بطحایی گلپایگانی با بیان اینکه در دین اسلام همه ما یکسان هستیم و هیچ فردی بر دیگری امتیازی ندارد و فقط امتیاز انسان‌ها بر اساس تقوا و پرهیزگاری آن‌ها مشخص می‌شود اظهار کرد: انسان‌ها همه از نظر پروردگار یک دسته هستند مگر کسانی که از نظر تقوا به خدا نزدیک‌تر شوند.

وی در ادامه با اشاره به این مطلب که در دین اسلام به جامعه و فرهنگ اهمیت بسیار زیادی داده شده است اضافه کرد:وحدت اجتماعی یک آرزو و آرمانی است که در دین اسلام همواره مورد توجه بوده است. پیامبر اکرم (ص) در ابتدای ورود به مدینه در ابتدا کاری که انجام داد این بود که از دو قطبی شدن جامعه جلوگیری کرد و همواره درصدد بود که در بین مهاجرین و انصار وحدت و اخوت را برقرار کند.

این عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به این مطلب که دشمنان اسلام همواره درصدد این هستند که وحدت در جوامع اسلامی از بین ببرند و همواره برای آن برنامه‌ها و نقشه‌هایی دارند بیان کرد: در جامعه امروز ما علاوه بر آنکه نیازمند وحدت هستیم نیازمند یک فریضه دیگر که مد نظر اسلام است هستیم و آن ایثار و فداکاری است. ایثار یکی از ویژگی‌های اخلاقی است که می‌تواند در ایجاد جامعه مد نظر اسلام تاثیر بسیار زیادی داشته باشد.

گلپایگانی در ادامه با بیان اینکه یکی از راه‌هایی که سبب ایجاد الفت و برادری در جامعه می‌شود ایثار و فداکاری است خاطرنشان کرد:حضرت علی (ع) در نهج‌البلاغه همواره بر این موضوع تاکید داشته است و خداوند نیز در قرآن ایثار را بالاترین ویژگی اخلاقی معرفی می‌کند. بهترین نوع ایثار این است که انسان آنچه را که برای خود نمی‌پسندد برای دیگران نیز نپسندد. این طرز فکر در جامعه باعث پیوند بین اعضای جامعه می‌شود.

وی در ادامه یادآور شد:این ساده‌ترین و بی‌هزینه‌ترین نوع فرهنگ‌سازی در جامعه است. هرچقدر ایثار و فداکاری در جامعه بالاتر برود راحت‌تر می‌توانیم به دستورات مد نظر اسلام جامه عمل بپوشانیم. برخی فکر می‌کنند که ایثار فقط در جان و مال است در حالی که ایثار می‌تواند حتی در یک کار فرهنگی نیز خلاصه شود. ایثار یعنی اینکه دیگری را بر خود مقدم بدانی می‌خواهد در امور مالی باشد یا سایر مسائل فرهنگی.

این عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه اولین مساله در بحث ایثار آن است که همان است که هرآنچه برای خود می‌پسندیم برای دیگران نیز بپسندیم گفت: در صدر اسلام وقتی مجروح‌های جنگی به آب نیاز داشتند هر کدام از خوردن آب خودداری می‌کردند تا به مجروح بعدی برسد این نوع گذشت و ایثار و فداکاری را نیز در دوران انقلاب و در دوران جنگ شاهد بودیم و همین رفتارهای اخلاقی و اسلامی بود که باعث شد ما بتوانیم هشت سال در برابر کل دنیا بایستیم. در جنگ تحمیلی ایثار به حدی بالا بود که هیچ یک از تحریم‌ها نمی‌توانست مانع حضور افراد در جبهه‌ها شود ومردم در پشت جبهه نیز از نظرمالی و حتی کوچک‌ترین کارهای فرهنگی ایثار و الفت داشتند.

گلپایگانی در ادامه با اشاره به این مطلب که می‌توانیم بگوییم ایثار باعث پیروزی جنگ شده است،افزود: اگر مردم خیر دنیا و آخرت را می‌خواهند باید بدانند که این خیر در ایثار نهفته شده است. با توجه به وضعیت فعلی جامعه ما و بخصوص درعرصه مسائل اقتصاد و فرهنگی نیازمند ایثار افراد جامعه هستیم. آن‌هایی که وضعیت مالی خوبی دارند می‌توانند ایثار کنند. معلم با علمش، دانشمند با دانشش و ثروتمند با ثروتش. اگر حتی فردی نمی‌خواهد ایثار در جامعه داشته باشد، حداقل این است که بر اختلافات و مسائل به وجود آمده در جامعه کمتر دامن بزند.

وی در ادامه با بیان اینکه ما متاسفانه بر خلاف دین، فرهنگ،سیره و سنت پیامبر و ائمه (ع) در جامعه رفتار می‌کنیم ادامه داد: خداوند در سوره «انسان» می‌فرماید که حضرت علی (ع) و بانوی دو عالم وحسنین (ع) سه بار در هنگام افطار طعام خود را به افرادی که به آن‌ها مراجعه کرده بودند بخشیدند. ما اگر می‌گوییم پیرو و شیعه آن‌ها هستیم در مقام عمل نیز باید این راثابت کنیم. این را همواره مد نظر داشته باشیم که بهشت رابه بها می‌دهند نه به بهانه. کسی که می‌خواهد بگوید شیعه واقعی است در روزگاری که دشمن از هر دری وارد می‌شود که به ما ضربه بزند نباید آب به آسیاب دشمن بریزیم. برخی حتی قیمت پیاز وسیب زمینی را هم بالا می‌برند. به عقیده بنده این گونه موارد چه ربطی به دلار و بالا و پایین دارد. متاسفانه در جامعه وضعیتی به وجود آمده که هر کدام از ما می‌خواهیم از هر چیزی استفاده کنیم و به نفع خود بهره ببریم.

این عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: ایثار، انسان را به قلعه سعادت می‌رساند. ما با مساوات می‌توانیم به ارزش‌های درونی انسانی برسیم. امیدواریم که این فرهنگ دینی که بالاترین نوع فرهنگ در کل جوامع است در جامعه بروز و ظهور بیشتری داشته باشد. در روزگاری که بیشتر افراد دچار یاس و ناامیدی می‌شوند این ایثار و فداکاری است که می‌تواند افراد جامعه را به زندگی بازگرداند و باعث شود که امید ونشاط در جامعه ما بیشتر از گذشته شکوفا شود.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 214

ثبت نظر

ارسال