Fa En یکشنبه 4 آذر 1403 ساعت 6 و 39 دقیقه

کشف چندین مومیایی مصری در نزدیکی قدیمی‌ترین هرم جهان

کشف چندین مومیایی مصری در نزدیکی قدیمی‌ترین هرم جهان

باستان‌شناسان لهستانی از کشف چندین مومیایی مصری در نزدیکی قدیمی‌ترین هرم جهان خبر دادند.

یکشنبه 9 تیر 1398 ساعت 20:53

و به نقل از انشنت اوریجینز،‌ باستان‌شناسان و محققان امیدوارند کشف این مومیایی‌ها بتواند اطلاعات بیشتری در رابطه با این منطقه باارزش و اعتقادات مذهبی مردم عادی مصر باستان ارائه دهد.

 این اکتشاف توسط تیم متشکل از باستان‌شناسان لهستانی دپارتمان مصر شناسی دانشگاه «ورشو»  و در جریان کاوش و حفاری‌های این تیم در مجاورت قدیمی‌ترین هرم مصر یعنی «هرم جوزر»  که در نزدیکی شهر «ممفیس»‌ پایتخت مصریان باستان قرار دارد، صورت گرفت.

کارشناسان دانشگاه «‌ورشو» از بیست سال پیش تحقیقات خود را در این منطقه آغاز کرده بودند و به اکتشافات متعدد مهمی نیز دست یافتند. در سال‌های اخیر،‌ این تیم موفق به کشف مقبره اشراف زادگان متعلق به دودمان ششم مصر باستان(قرن 24 تا 21 پیش از میلاد) شد.

باستان‌شناسان لهستانی، این اجساد مومیایی‌شده را در گورستانی در مجاورت قدیمی‌ترین هرم جهان،‌ به نام گورستان «سقاره» کشف کردند.

در مصر باستان از گورستان «سقاره» به عنوان  محلی برای خاکسپاری ساکنان «ممفیس» استفاده می‌شده است.

شناخته‌شده ترین بنای تاریخی این گورستان را هرم پلکانی «جوزر»‌ می‌توان محسوب کرد که گفته می‌شود به دستور «ایمهوتب» صدراعظم فرعون «جوزر» ساخته شد. قدمت این هرم به قرن بیست و هفتم پیش از میلاد باز می‌گردد و به عنوان قدیمی‌ترین هرم جهان شناخته می‌شود.

اجساد مومیایی شده کشف شده در این مکان، سپتامبر گذشته در منطقه میان هرم «‌جوزر»‌ و «خندق خشک» کشف شدند. بر اساس باورهای مصریان باستان «‌خندق خشک» مسیری نمادین برای  ورود فراعنه به زندگی جاودانه است.

باستان‌شناسان ده‌ها شاید هم صدها مومیایی را درحالی کشف کردند که اغلب آنها شرایط چندان مناسبی نداشتند.

اکثر مومیایی‌های کشف شده در این مکان به سادگی دفن شده‌اند و این در تضاد کامل با مومیایی‌های اشراف‌زادگانی است که در ماه‌ها و سال‌های اخیر در نزدیکی این مکان کشف شده‌اند. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت این اجساد به طبقه پایین جامعه تعلق دارند.

قطعات باقی مانده از تابوت‌های این مومیایی‌ها نشانگر آن است این تابوت‌ها به خوبی ساخته نشده‌اند. اجساد نیز به روشی بسیار ابتدایی مومیایی شده‌اند.

باستان‌شناسان بیان کردند، تصاویری از «آنوبیس آبی» که یکی از اساطیر مصری و محافظ گورستان‌ها است نیز بر روی تابوت‌ها دیده می‌شود. هیچ اثری از نمادهایی که تاکنون در مقبره اشراف‌زادگان و فراعنه کشف شده است در این مکان وجود نداشت.

این اکتشاف می‌تواند بیانگر آن باشد که طبقه‌ی پایین مصر باستان نیز تاحدی همچون طبقه اشراف‌زادگان و ثروتمندان از یک نوع رسوم مشخص برای خاکسپاری استفاده می‌کردند با این تفاوت که زرق و برق چندانی در بقایای آنان دیده نمی‌شود.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 221

ثبت نظر

ارسال