مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه از کشف نقش برجسته ای با بیش از سه هزار سال قدمت در دل کوه های بین دو شهر ازگله و سرپل ذهاب خبر داد.
امید قادری در گفت و گو باخبرنگار ایسنا، با اعلام این خبر اظهارکرد: طی روزهای گذشته نقش برجسته ای متعلق به بیش از سه هزار سال قبل توسط یکی از مردم محلی شهرستان سرپلذهاب در کوه های این شهرستان کشف شد.
وی افزود: پس از گزارش کشف این نقش برجسته که در دل صخره ای و کنار رودخانه ای قرار دارد، کارشناسان و باستان شناسان میراث فرهنگی استان به محل اعزام شدند و با بررسی های انجام شده مشخص شد این اثر ارزشمند متعلق به تمدن بین النهرین و فرمانروایان این منطقه است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه تصریح کرد: این نقش برجسته اهمیت استراتژیک منطقه سرپل ذهاب و ازگله در دوران باستان را نشان می دهد که به عنوان مرزی ما بین فلات ایران و بین النهرین واقع بوده است.
وی افزود: اطلاعات بدست آمده از این نقش برجسته نشان می دهد که در آن زمان جنگ های بسیاری در این منطقه رخ داده و فرمانروایان آن برای نشان دادن قدرت مرزی خود این اثر ارزشمند را برجای گذاشته اند.
قادری اهمیت این نقش برجسته را به اندازه کتیبه آنوبانی نی دانست و گفت: درحال انجام مطالعات بیشتر و تکمیل پرونده این اثر برای ثبت ملی آن هستیم.
وی یادآورشد: امیدواریم با معرفی بیشتر این اثر در آینده، شهرستان سرپلذهاب و شهر ازگله را با چهره دیگری مطرح کنیم.
انتهای پیام
ثبت نظر