«ارزیابی وضعیت و چشمانداز بازارهای مالی: اصلاح نظام بانکی: چرایی و چگونگی» نوشته امینه محمودزاده و سیدعلی مدنیزاده منتشر شد.
، این کتاب در ۲۰۲ صفحه با شمارگان ۳۰۰ نسخه و قیمت ۲۸هزار تومان در نشر موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی عرضه شده است.
در نوشته پشت جلد کتاب میخوانیم: سالهای باقیمانده از دهه ۱۳۹۰، برای اقتصاد ایران اهیمت بسزایی دارد. دستیابی به رشد بالای غیرتورمی پایدار و اشتغالزا، حداقل شرط مورد نیاز برای فایق آمدن بر چالشهای اقتصادی است، در نتیجه شاید این امر مهمترین هدف اقتصادی، اجتماعی و حتی امنیتی کشور در نیمه دوم دهه ۱۳۹۰ باشد. با توجه به نقش توسعه مالی در پشتیبانی از رشد اقتصادی و تشدید وضعیت تنگنای اعتباری در اقتصاد ایران، بررسی بازارهای مالی اجتنابناپذیر است.
کتاب بر تبیین مسائل اصلی شبکه بانکی متمرکز شده و تنگنای اعتباری و کاهش سلامت بانکی را به عنوان دو مشکل اصلی معرفی میکند و در پی آن است که بر اساس دادههای سطح خرد و کلان موجود، سازوکارهای ایجاد، تعمیق و گسترش مسأله تنگنای اعتباری و مخاطرات انباشتشده بانکی را تبیین کند. به علاوه، در چهارچوب مدلهای نظری روابط بین متغیرهای تصمیمگیری بانکها، بنگاهها و بانک مرکزی را تصویر کرده و امکان بررسی اثر تکانهها و سیاستگذاریها در قالب سناریوهای مختلف را فراهم آورده است. بخش دیگری از این مطالعه نقشه راه اقدامهای لازم برای برونرفت از وضعیت کنونی در جهت تخفیف تنگنای اعتباری و افزایش ثبات مالی را ارائه میدهد. یافتههای بخش توصیفی این مطالعه، مبنای ارائه راهکار متناسب با شرایط واقعی اقتصاد است.
با این نگاه که پس از رفع تحریمها، محدودکنندهترین مانع رشد شرایط کنونی، تأمین مالی است، مسأله نظام بانکی در دو بعد توسعه مالی و ثبات مالی تبیین و نقشه راه تخفیف این دو مسأله در چارچوب اقتصاد کلان بیان شده است. یافتههای این مطالعه در قالب سه دفتر، مستند شدهاند. این مجلد به ارائه مطالب دفتر اول اختصاص یافته و تصویر کلی تبیین وضع کنونی نظام بانکی، چرایی و آیندههای محتمل آن در گفتار اول و نقشه راه برونرفت در گفتار دوم شرح داده شدهاند.
انتهای پیام
ثبت نظر