کتایون ریاحی پیشنهاد داد برای گرداندن شبکه ناشنوایان از خود این قشر استفاده شود؛ چرا که آنها بهتر میدانند جامعه ناشنوا چه چیزهایی نیاز دارد و چه چیزهایی بهتر در اختیارشان قرار میگیرد.
، آیین افتتاحیه شبکه تلویزیونی اینترنتی اشاره، نخستین شبکه ویژه ناشنوایان عصر شنبه (۲۹ تیرماه) در سالن موسسه آموزش عالی خاتم برگزار شد.
محمد حسن حافظیپور، مدیرعامل مجموعه باران تلکام اعلام کرد، مجموعه آیو اتفاقات متفاوتی را در IPTV برنامهریزی کرده که پشتیبانی شبکه «اشاره» یکی از نشانههای آن است و یقین داریم مردم با آگاهی از این رویکردهای تازه استقبال شایان توجهی از آن به عمل میآورند.
اسماعیل ثنایی، رئیس هیات مدیره موسسه باران تلکام دیگر سخنران این مراسم بود. او گفت: پس از تاسیس این موسسه در ابتدا بحث VOD مطرح شد و مانند سایر شرکتهای دیگر که در این زمینه فعال هستند ما نیز با گذاشتن فیلمها وسریالهای مختلف کار را شروع کردیم؛ اما پس از اخذ مجوز، تعاریف مختلفی برایمان مطرح شد که میخواهیم VOD باشیم یا IPTV، چراکه VODها صرفا فیلم نشان میدهند اما IPTV ها شرایط متفاوتتری دارند و به تولید و پخش برنامه میتوانند اقدام کنند. طبق تعاریف صداوسیما این جریان روند پیچیدهای داشت و در نهایت پنج شرکت موفق به اخذ مجوز IPTV شدند که ما نیز یکی از این شرکتها هستیم.
وی اظهار کرد: در خلال کار به این نتیجه رسیدیم که وظیفه ما صرفا پخش سریال نیست و رسالت دیگری نیز در کشور داریم. وقتی شبکههای سراسری را آسیبشناسی کردیم متوجه شدیم بنا به برخی دلایل سازمانی، صدا و سیما امکان تولید محتوا در برخی عرصهها را ندارد؛ بنابراین ما به این نتیجه رسیدیم که در عرصههایی که دچار خلاء تولید هستیم گام برداریم.
ثنایی افزود: آیو اسپرت نخستین شبکه ورزشی ما بود که شروع به پخش ورزشها و مسابقاتی کرد که تلویزیون آنها را کمتر یا اصلا پخش نمیکند. سال گذشته همزمان با جام جهانی برنامه شبانهای داشتیم که با تفسیر و گویش متفاوتی همراه بود و درحال حاضر تا پاسی از شب برنامهها ادامه دارد. همچنین شبکه آیوتون شبکه کودکان را داریم که ۲۴ ساعته در حال پخش است و سعی داریم کنداکتور خوبی در این زمینه بسته شود و آثار خوب و قابل استفادهای به نمایش درآید. نکته مهم این است که وقتی والدین شبکه را در اختیار کودکان قرار میدهند خیالشان راحت باشد. شبکه سوم ما شبکه آیو فیلم است، درست است که VODها هستند، اما مردم و مخاطبان عادت دارند که بدانند کدام ساعت چه برنامهای پخش میشود و ما در آیوفیلم آثار متفاوتی را برای پخش در نظر گرفتهایم. حالا در گام چهارم به عرصهای پا میگذاریم که صداوسیما کمتر به آن ورود کرده است و شبکه اشاره اولین شبکه خصوصی است که برای قشری خاص امروز افتتاح میشود.
وی ادامه داد: راهاندازی یک شبکه کار بسیار سخت و پرهزینهای است و باید حداقل شش ساعت در روز برنامه مستقل داشته باشیم و کم کم آن را به ۲۴ ساعت برسانیم. برای اینکه هر روز برنامه داشته باشیم مستلزم برنامهریزی و برنامهسازی متنوعی هستیم. مجموعه آیو، شبکه اشاره را یک جور مسئولیت اجتماعی خود میداند و برای همه ما مهم است کارآمد و کاربردی جلوه کند زیرا با قشر محترمی در ارتباط هستیم که از بسیاری از موارد محروم هستند و مشکلات بسیار زیادی در تمام زمینههای زندگی دارند.
ثنایی همچنین با اشاره به سختگیری در بحث مجوزها اظهار کرد: بحث اصلی ما پنج مجموعه IPTV که از صداوسیما مجوز اخذ میکنیم این است که در شرایط خوبی برای راهبری به سر نمیبریم. به اعتقاد من برای شرکت ارتباطات، شبکههای موبایلی یک شکست بود و نتوانست خوب به آن بپردازد و امیدوارم که IPTV نیز به این امر مبتلا نشود؛ چراکه نه تنها حمایت نمیشویم بلکه در یک شرایط ناعادلانه با هم رقابت میکنیم و این کار ما را بسیار سخت کرده است. با پشتکار و با کنار هم نشستن و با هزینه بسیار زیاد فعلا این مجموعهها کنار هم ایستادهاند. امیدواریم از سوی سازمان صداوسیما تسهیلاتی برای ما در نظر گرفته شود و قراردادها منطقی شود تا بتوانیم به حیات خود ادامه دهیم. شبکهسازی یک نیاز برای شهروندان است و امیدواریم ورود به این عرصه با شبکه اشاره نقطه عطفی باشد برای شبکهسازی بخش خصوصی. یکی از اهداف ما ایجاد تلویزیون تعاملی است تا مخاطب بتواند بازخورد خوبی داشته باشد و مستقیم پیام خود را ارائه کند و امیدواریم این امر نیز به زودی میسر شود.
با حضور ناشنوایان کارآفرینی کنید
کتایون ریاحی ـ بازیگر سینما و تلویزیون و مدیر بنیاد خیریه کمک ـ دیگر سخنران افتتاحیه شبکه اشاره بود. او گفت: در ابتدا کلمه بود و کلمه نزد خدا بود ما از منشایی در ذهنمان استفاده میکنیم که جهان را برای ما تعریف میکند و متاسفانه این منشا در ذهن ناشنوایان وجود ندارد؛ البته تا زمانی که قدرت شنوایی و تعلیم و گفتار درمانی و شنیدارسنجی شوند. بسیار شاکرم که خداوند من را در این حد لایق دانسته که بتوانم خدمتگزار مردم باشم علیالخصوص خدمتگزار ناشنوایان مادرزاد.
ریاحی افزود: بنیاد کمک از سال ۹۱ فعالیت خود را شروع کرد و سال ۹۳ اختصاصا برای ناشنوایان به فعالیتش ادامه داد و خوشحالم امروز که اینجا ایستادهام بیش از ۳۰۰ نفر از طریق این بنیاد عمل کاشت حلزونی انجام دادهاند. عملی که تقریبا در تمام دنیا گران و سخت است و فقط دولتها حامیان اصلی آن هستند و انجامش میدهند.
او تاکید کرد: در این سالها جای خالی شبکهای ویژه ناشنوایان و کمشنوایان بسیار محسوس بود بنابراین سالهای زیادی را از دست دادیم؛ چرا که قشر عظیمی از جامعه ما که بیش از پنج میلیون نفر هستند از این اتفاق محروماند و این خبر خیلی خوب برای آنهاست که امروز اتفاق افتاده است و بسیار خوشحالکننده است، هرچند دیر اما همین که شروع شده جای شکر دارد و تبریک میگویم به برگزارکنندگان و حمایتکنندگان این مهم.
این بازیگر عنوان کرد: فکر میکنم ایدهآلترین شکل برای گرداندن این شبکه این است که اعضای این شبکه از ناشنوایان باشند چرا که آنها بهتر میدانند جامعه ناشنوا چه چیزهایی نیاز دارد و چه چیزهایی بهتر در اختیارشان قرار میگیرد. ناشنوایانی که دراین زمینه تخصص دارند ممکن است کم تعداد باشند اما میتوان با برگزاری کلاسهای تخصصی این امکان را فراهم کرد تا کارافرینی کرده و این عزیزان بتوانند در شبکهای مختص به خودشان مشغول به کار شوند.
در ادامه این مراسم و پس از اجرای گروه آوای دستان پارسی، مهران تیشهگران رئیس فدراسیون ناشنوایان به ایراد سخن پرداخت و گفت: افتتاح شبکه اشاره کار بسیار خوب و پسندیدهای است و با توجه به اینکه در قسمت ورزش ناشنوایان سالهاست فعال هستم میدانم که کار کردن با این دوستان حال و هوای خودش را دارد و نیازمند حمایت از سوی دولت و بخش خصوصی است. باید به این دوستان که محدودیت جسمانی دارند کمک کنیم و این نیازمند به خدمت گرفتن فضای رسانه و مجازی است چرا که با توجه به پیشرفتی که در سالهای گذشته برای کل بشریت به وجود آمده است این فضا این امکان را میدهد تا عزیزان ناشنوا را بهتر و بیشتر به جامعه معرفی کنیم.
او افزود: رسانه ملی زحمات خود را میکشد، اما باز هم نیازمند تلاش بیشتری هستیم. جامعه ورزش ناشنوایان جامعه بسیار بزرگی در سطح کشور است و اکثر آنها قهرمان جهان، المپیک وآسیا هستند اما تنها گلایهای که دارند این است که چرا دیده نمیشوند. شبکه اشاره این امکان را فراهم کرده است و حالا میتوان با این شبکه قهرمانان ورزشی را به سایرین شناساند، کسانی که پرچم ایران را در کشورهای دنیا برافراشته میکنند در حالی که پاداش یک قهرمان شنوا با یک قهرمان ناشنوا متاسفانه متفاوت است. امیدوارم با راه اندازی شبکه اشاره به این عزیزان توجه شود و بتوان در شبکه اشاره قهرمانان ناشنوا را نیز به مخاطبان معرفی کرد و از خیرین خواهش میکنم تا همه دست به دست هم داده و به این عزیزان کمک کنند تا بتوانند از امکانات این شبکه بهرهمند شوند.
دکتر مصطفی برهانی مدیر کل راهبردی تلویزیونهای مجازی صدا و سیما آخرین سخنران این مراسم بود. او گفت: افتتاح شبکه اشاره با رویکرد نو در فضای رسانه ای ایران بیانگر روح تحول خواهی در آیو است، و این مسیر مستمر این مجموعه است. مردم یادشان نرفته میزان پوشش برنامههایی که آیو در جام جهانی یا جام ملتها داشت در مواقعی از پوشش شبکه سه با بیش از ۳۰ سال سابقه بیشتر بود و این حاصل تلاش تمامی مدیران در بخش خصوصی ودولتی است که آیو را از یک ایده به جایی رسانده که انتظارات مخاطبان از آن از یک رسانه فراگیر نیز بیشتر شده است. امیدواریم در آینده هرچه جلوتر میرویم این فضا روشنتر شده و بتوانیم سرویسهای مخاطب محور داشته باشیم.
دسترسی به شبکه اشاره از طریق سامانه www.aionet.ir یا نرم افزارهای تلفن همراه آیو در بخش شبکههای اختصاصی امکانپذیر است.
آیو، نخستین تلویزیون اینترنتی ایران در بخش خصوصی محصول یک شرکت دانش بنیان است که در سال ۱۳۹۴ با مجوز رسمی آغاز به کار کرده است.
شبکه اشاره به دیگر شبکههای اختصاصی آیو مانند آیواسپرت (ورزش)، آیو فیلم (فیلم و سریال) و آیوتون (کودک) علاوه میشود.
انتهای پیام
ثبت نظر