تنب پرگان در دو کیلومتری جنوب شهر جناح و 30 کیلومتری خلیج فارس واقع شده و کاوش های باستان شناسی آن از سال 90 آغاز شده است.
، سرپرست گروه کاوش تنب پرگان جناح گفت: بررسی دقیق و شواهد معماری نشان می دهد در گذشته از این بنا احتمالا بعنوان رصد خانه علمی و یا نیایشگاه استفاده می شده است.
علی اسدی افزود: نوع معماری و سازه های موجود در این بنا کاملا منحصر به فرد و تاکنون هیچ نمونه قابل مقایسه و مشابه برای آن یافت نشده است.
وی خاطرنشان کرد: بخش اصلی این سازه دارای شکل مدور و 20 جرز سنگی است که درگاه های کوچک آنها را از هم جدا کرده و تاریخ آن مربوط به دوره ساسانیان است.
سرپرست گروه کاوش تنب پرگان جناح بیان کرد: قطر این سازه 17 متر و مساحت کل فضای داخلی آن 221 متر مربع است.
اسدی با بیان اینکه در مرکز فضای مدور یک ستون گرد به قطر1۶0 سانتیمتر و ارتفاع بازمانده 50 سانتیمتر وجود دارد، تصریح کرد: دو فصل دیگر کاوش بهمن و اسفند 98 در تنب پرگان جناح بستک صورت می گیرد.
وی اضافه کرد: این بنا از نظر نوع معماری کاملا منحصر به فرد است و اگر یک بنای مذهبی از دوره ساسانیان باشد ، نوع جدیدی از شکل آتشکده های این دوره را نشان می دهد.
اسدی در پایان عنوان کرد: آتشکده های دوره ساسانی و معماری مذهبی این دوره، چهارطاقی ها با پلان مربع و گنبدی بر روی آن است که در بخش مرکز آتشکده ها، مُجمر آتشی وجود داشت.
انتهای پیام
ثبت نظر