Fa En جمعه 25 آبان 1403 ساعت 7 و 23 دقیقه

هیات‌های مذهبی به نیازمندان کمک کنند/ همه ما در جهت رفع آسیب‌های اجتماعی وظیفه داریم

هیات‌های مذهبی به نیازمندان کمک کنند/ همه ما در جهت رفع آسیب‌های اجتماعی وظیفه داریم

نماینده ولی‌فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در دومین سخنرانی از سلسله سخنرانی‌های خود در امامزاده علی‌اکبر چیذر، با اشاره به برکات مختلف هیات مذهبی، تاکید کرد: هیات‌های مذهبی باید به نیازمندان کمک کنند و پول‌های خرد و کلان را در این جهت به کار گیرند.

یکشنبه 5 خرداد 1398 ساعت 18:0

، به نقل از سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی در دومین سخنرانی از سلسله سخنرانی‌های خود در امامزاده علی‌اکبر چیذر با بیان اینکه در معارف اسلامی برخی از زمان‌ها و مکان‌ها از قوت و از منزلت بالایی برخوردار است، افزود: روز و شب جمعه، اول ماه‌ها، ایام تشریق در ماه‌ها، نیمه ماه، آخرماه، ماه رجب و ماه رمضان ماه‌هایی هستند که در ادله ما آمده است از لحاظ زمانی داری قدرت، قوت و توانایی هستند که می‌توانند تأثیر بیشتری روی انسان بگذارند.

وی ماه مبارک رمضان را یکی از مهم‌ترین ماه‌ها و با قوت‌ترین آنها دانست و تصریح کرد: در میانه رمضان ۱۰ شب آخر مهم است و در این میانه شب‌های قدر مهمترین شب‌ها و با اهمیت‌ترین آنهاست.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه بیان کرد: آن خدایی که به زمان قدرت داده به ما هم یاد داده در این زمان توجه تام به او کنیم تا به قدرت و منزلت دست پیدا کنیم. ما در زندگی خودمان فرصت‌هایی را می‌بینیم که در آن فرصت‌ها پیروز شده‌ایم و این فرصت را با چیز دیگری عوض نمی‌کنیم و خداوند فرموده قدرت شب‌های قدر بالاتر از ۸۰ سال است و ما نباید این شب‌ها را به سادگی از دست بدهیم.

خاموشی با بیان اینکه برخی اعمال قابلیت دارد ما را از یک موانعی عبور دهد و اگر استغفار کنیم، صدقه دهیم و توبه کنیم وضع و حالمان تغییر می‌کند، عنوان کرد: اگر انسان شهید شود خداوند می‌گوید با قطرات خونش تمامی گناهانش بخشیده می‌شود چون شهید در راه خدا جهاد کرده است و عملش بسیار بالا و ارزشمند است.

وی اظهار کرد: اینکه اعدادی در سوره قدر مبنی بر برابری آن با هزار ماه و یا ۸۰ سال آمده است آیا فقط عدد است یا مبالغه است؟ باید بگویم که عدد است و در واقع از هزار ماه برتر است. یک مقایسه‌ای با نزول و عروج بکنم: در شب قدر آمده است «تَنزَّلُ الْمَلَئکَةُ وَ الرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبهِّم مِّن کلِ أَمْرٍ» در اول سوره معارج آمده است: سَأَلَ سَائِلٌ بِعَذَابٍ وَاقِعٍ (۱) لِّلْکَافِرِینَ لَیْسَ لَهُ دَافِعٌ (۲) مِّنَ اللَّهِ ذِی الْمَعَارِجِ؛ خداوند خیلی بلندمرتبه است؛ تَعْرُجُ الْمَلَائِکَةُ وَالرُّوحُ إِلَیْهِ فِی یَوْمٍ کَانَ مِقْدَارُهُ خَمْسِینَ أَلْفَ سَنَةٍ در آن روز ملائکه و روح به سمت خداوند بالا می‌روند که آن روز با ۵۰ هزار سال برابری می‌کند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه در اعمال شب قدر مستحب است که ۱۰۰ رکعت نماز بخوانیم، افزود: حساب عالم خلقت بی حکمت نیست و در شأن نزول سوره تبارک ۱۳ روایت آمده است که امام صادق می‌فرمایند: قبل از اینکه بخوابید این سوره را قرائت کنید تا صبح پیوسته در امان الهی هستید و در روز قیامت تا زمانی که وارد بهشت شوید در امان الهی خواهید بود.

خاموشی همچنین تصریح کرد: برداشت مادی انسان‌ها این است که خداوند ما را بزرگ داشت اما اگر روزی آنها محدود شد می‌گویند خداوند به ما توجه نمی‌کند؛ دنیا صرفاً جای اکرام‌هایی نیست که از خداوند متعال طلب کنید، دنیا جای آزمایش الهی است و کسی که ایمان و عمل صالح دارد همیشه مورد توجه الهی قرار دارد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به آیه ۴۴ سوره کهف بیان کرد: «هُنالِکَ الْوَلایَةُ لِلَّهِ الْحَقِّ» کسی که در پی خداوند حرکت کند راه حق و حقیقت را پیموده است و «هُوَ خَیْرٌ ثَواباً وَ خَیْرٌ عُقْباً» این نتیجه و عاقبت به خیری دارد که بیشترین ثواب را به او می‌دهند «الْمالُ وَ الْبَنُونَ زینَةُ الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ الْباقِیاتُ الصَّالِحاتُ خَیْرٌ عِنْدَ رَبِّکَ ثَواباً وَ خَیْرٌ أَمَلاً» زن و فرزند و مال زینت حیات دنیا است و آنچه نزد خداوند باقی می‌ماند بهتر است.

خاموشی با بیان اینکه هرچه خود را به معیار بندگی نزدیک کنیم به خداوند نزدیک تر خواهیم شد، اظهار کرد: باید به دستور خداوند عمل کنیم و منتظر پاداش و توجه مردم نباشیم.

رئیس هیأت امنای سازمان تبلیغات اسلامی با تاکید بر اینکه باید در جهت رفع مشکلات مردم و مستمندان فعالیت کنیم، افزود: از برکات هیأت‌های مذهبی این است که به نیازمندان کمک کنیم و پول‌های خرد و کلان باید در راه برطرف کردن مشکلات مردم به کارگیری شود.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در بخش دیگری از سخنانش متذکر شد: بنا بر تأکیدات مقام معظم رهبری باید آسیب‌های اجتماعی را بررسی و آنها را برطرف کنیم و در این راستا همه وظیفه داریم.

خاموشی با اشاره به روایتی از امام صادق (ع) مبنی بر اینکه زیادی عمل معیار نیست و عمل به ثواب نزدیک‌تر مهم است، خاطرنشان کرد: نیت ما باید صادق باشد و برای خدا کار کنیم؛ انسان باید مانند شهدا بر عمل صالح بماند، شهدا هیچ وقت مغرور نشدند و تنها در راه الهی قدم برداشتند؛ شهید حججی آرزو داشت مانند امام حسین (ع) به شهادت برسد و به آرزوی خود رسید.

وی با بیان اینکه نیت بالاتر از عمل است چون شاکله عمل به شمار می‌رود، یادآور شد: برخی افراد می‌گویند افراد هیأتی عوام هستند اما بسیار اشتباه می‌کنند، نیروهای هیأتی چون تشخیص بهتری دارند بیشتر می‌فهمند؛ کسی که دنبال خداوند حرکت کند حکیم‌تر است اما کسی که از خداوند فاصله بگیرد عاقل نیست.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در پایان تاکید کرد: همه ما باید در انجام کار خیر و رسیدن به تقرب الهی از یکدیگر سبقت بگیریم.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 149

ثبت نظر

ارسال