Fa En سه شنبه 22 آبان 1403 ساعت 23 و 49 دقیقه

همایش "امام علی (ع) الگوی عدالت و معنویت برای جهان امروز" برگزار می‌شود

همایش "امام علی (ع) الگوی عدالت و معنویت برای جهان امروز" برگزار می‌شود

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به برگزاری همایش بین‌المللی امام علی(ع) الگوی عدالت و معنویت برای جهان امروز گفت: مقالات ارسال شده به دبیرخانه همایش در مجموع 305 مقاله شامل ۲۷۰ مقاله فارسی و ۳۵ مقاله عربی است.

یکشنبه 12 اسفند 1397 ساعت 23:43

، حجت‌الاسلام والمسلمین نجف لک‌زایی در نشست خبری همایش بین‌المللی "امام علی (ع) الگوی عدالت و معنویت برای جهان امروز" که صبح امروز در سالن همایش‌های غدیر برگزار شد، گفت: سال گذشته مبحثی تحت عنوان برگزاری همایشی به مناسبت هزار و چهارصدمین سالگرد شهادت امام علی (ع) برگزار شود، بعد از تصویب طرح، مراحل قانونی طی و کارهای لازم انجام شد.

وی با بیان اینکه این همایش به تأیید وزارت علوم رسیده است، اظهار کرد: به دلیل اینکه شهادت حضرت در ماه مبارک رمضان واقع شده و مشکلاتی برای میهمانان جهت حضور در برنامه وجود داشت، تصمیم بر آن شد که این همایش در سالروز ولادت ایشان برگزار شود که با توجه به اینکه امسال ولادت امیرالمومنین (ع) با آخرین روز سال مقارن شده، باز هم به مشکلاتی برمی‌خوریم، با مشورت مجموعه قرار شد تا این همایش در حدفاصل ولادت حضرت فاطمه (س) تا حضرت علی (ع) برگزار شود که در نهایت روز پنجشنبه ۱۶ اسفند ماه برای این برنامه انتخاب شد.

لک‌زایی با اشاره به اهداف این همایش ادامه داد: شناخت و تبیین علمی و روش‌مند سیره امام علی (ع) در دو بعد عدالت و معنویت، ارائه الگو مناسب به جامعه امروزی به ویژه در موضوعات حکمرانی عادلانه، حقوق انسانی و عدالت اجتماعی، ارائه راهکارهای مناسب برای حل تعارض‌های منطقه‌ای و بین‌المللی مبتنی بر تعالیم اسلامی و سیره امیرالمومنین (ع) و تلاش برای بسط اندیشه‌های امیرالمومنین (ع) در سطح جهان به شکل کاربردی اهداف برگزاری این همایش هستند.

وی تاکید کرد: این دغدغه وجود داشت که همایش از نظر علمی به گونه‌ای مدیریت شود که شاهد مباحث نو و جدید در خصوص حضرت علی (ع) باشیم، به همین دلیل عنوان همایش "امام علی (ع) الگوی عدالت و معنویت برای جهان امروز " انتخاب شد.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به محورهای همایش، خاطرنشان کرد: محور نخست، امام علی (ع) و حکمرانی عادلانه، محور دوم همایش با عنوان امام علی (ع) و حقوق انسانی شامل حقوق بشر از دید امام علی (ع)، حقوق بشردوستانه، حقوق فردی، حقوق شهروندی، حقوق اقلیت‌ها و حقوق زنان و محور سوم معنویت علوی و دنیای امروز شامل با ریز موضوعات امام علی (ع) و معنویت عمومی جامعه، معنویت در حکمرانی، رابطه معنویت و عدالت، مدل زیست معنوی امام علی، معنویت علوی در اندیشه عالمان غیرمسلمان و معنویت علوی در ادبیات و عرفان است.

وی افزود: امام علی (ع) و عدالت اجتماعی محور دیگر همایش با ریز موضوعات آزادی‌های اجتماعی و مدنی، سیره عملی علوی در برابر مخالفان، امام علی (ع) و عدالت اقتصادی و عدالت قضائی از منظر علوی است.

لک‌زایی بیان کرد: مقالات ارسال شده به دبیرخانه همایش در مجموع ۳۰۵ مقاله شامل ۲۷۰ مقاله فارسی و ۳۵ مقاله عربی است و از این تعداد ۳۳ مقاله به عنوان برترین‌ها در روز همایش در چهار پنل تخصصی مورد ارائه، نقد و بررسی قرار می‌گیرد.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به برنامه‌های روز همایش گفت: برنامه‌ها از ۹ صبح آغاز و در دو نوبت صبح و عصر ادامه می‌یابد و برنامه اصلی در قالب کمیسیون و پنل‌ها انجام می‌شود، در مراسم افتتاحیه پیام آیت‌الله مکارم شیرازی قرائت خواهد شد و سخنران اختتامیه همایش حجت‌الاسلام والمسلمین حسین انصاریان هستند.

در ادامه جلسه حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا مطهری دبیرعلمی همایش با بیان اینکه مقالات عربی رسیده به دبیرخانه همایش از خارج کشور هستند، تصریح کرد: برخی مقالات که به زبان فارسی نوشته شده‌اند هم از خارج کشور از جمله از آمریکا ارائه شده‌اند، عمده میهمانان غیرایرانی نیز از عراق هستند و بیشتر بار علمی همایش بر دوش مقالات سفارشی است.

دبیر علمی همایش تاکید کرد: مقالاتی با موضوع عدالت و معنویت از منظر اهل سنت و مستشرقان هم به دبیرخانه ارسال شده و مقالات به جزئیات به صورت کاربردی از جمله موضوعاتی مانند عدالت علوی در تدریس و توجه به کودکان اقلیت‌ها پرداخته است.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 226

ثبت نظر

ارسال