Fa En جمعه 9 آذر 1403 ساعت 1 و 1 دقیقه

نکوداشت روز خبرنگار در صداوسیما/ تا می‌توانید ما را نقد کنید!

نکوداشت روز خبرنگار در صداوسیما/ تا می‌توانید ما را نقد کنید!

معاون سیما در مراسم قدردانی از خبرنگاران حوزه رادیو و تلویزیون خبرگزاری‌های کشور با توصیه به خبرنگاران به مراقبت‌های درونی و حفظ حریت و آزادگی در مطالبه‌گری در اجتماع، از اصحاب رسانه خواست با ارائه دیدگاه‌هایشان صداوسیما را برای انجام مأموریت‌هایش یاری کنند.

شنبه 19 مرداد 1398 ساعت 14:8

، آیین نکوداشت روز خبرنگار امروز سه شنبه (۱۵ مرداد ماه) با حضور جمعی از اهالی رسانه و همچنین مسوولان و رابطان روابط عمومی در شبکه‌های تلویزیونی و رادیویی در مرکز همایش‌های سازمان صداوسیما برگزار شد.

آیین نکوداشت روز خبرنگار در صداوسیما همچنین با حضور مرتضی میرباقری (معاون سیما) و محمدحسین رنجبران (مدیرکل روابط عمومی سازمان صداوسیما) همراه بود.

در بخشی از این نشست مرتضی میرباقری ـ معاون سیما ـ ضمن تبریک روز خبرنگار و آرزوی بهروزی و توفیق برای خبرنگاران اظهار کرد: هیچ کسی به اندازه خبرنگاران از ضرورت و اهمیت کاری که بر عهده دارند، آگاه نیست؛ خبرنگاران در متن کار هستند. هر جامعه‌ی پیشرفته به‌خصوص جامعه‌ای که مراحل بلوغ را با شتاب می‌خواهد طی کند، نسبت به عنصر آگاهی و روشنگری و مطالبه‌گری باید حساسیت بیشتری داشته باشد. خوشبختانه ما کشوری هستیم با ظرفیت‌های هنگفت فرهنگی و اجتماعی و این برای کسانی که نسبت به موضوعات انگیزه دارند و کار ژورنالیستی می‌کنند، می‌تواند جذاب باشد.

او ادامه داد: ظرفیت‌های داخلی و جهانی کشور ما به گونه‌ای است که بیش از هر زمان دیگری نیازمند کسانی هستیم که نسبت به این عرصه‌ها و آرمان‌ها آشنایی داشته باشند و تلاش مجدانه‌ای انجام دهند.

معاون سیما خطاب به خبرنگاران حاضر در نشست گفت: کار شما ایجاب می‌کند که از ظرفیت‌های بالایی برخوردار و از غل و زنجیرهای هوا و هوس و مسائل نازل خود را رها کرده باشید. حریت خودتان را حفظ کنید تا مبادا این حریت را در مقابل چیزی که حقیقت یا عدالت نیست، از دست بدهید.

او تاکید کرد «خبرنگار باید از آزادی معنوی بالایی برخوردار باشد» و گفت: خبرنگار باید از مسائل نازل خودش را رها کند. دائما باید مراقبت داشته باشد و عدالت و حقیقت را در نفسش قرار دهد که نکند هویت خود را در مقابل چیزی که حقیقت نیست از دست بدهد.

میرباقری در بخش دیگری از سخنان خود در جمع خبرنگاران رسانه‌های مختلف بر آزادی‌های اجتماعی و هویتی مستقل خبرنگار تاکید کرد.

او ادامه داد: خبرنگار می‌خواهد مطالبه‌گری و روشنگری کند. کاری که خبرنگار می‌کند، یقینا کسانی خوششان نمی‌آید. فشارها می‌تواند بیشتر باشد، قدرت بالاتری می‌خواهد که از موانع عبور کند. شما در معرض این موارد هستید. گاهی آدم تحریک می‌شود، اما اگر شما مراقبت کنید می‌توانید نقش‌آفرینی اساسی در کشور داشته باشید تا از این هجمه‌ها عبور کنیم.

معاون سیما با بیان اینکه «خبرنگاران یکی از ارکان مهم در جامعه هستند»،‌ گفت: کشوری که انقلاب بزرگی را پشت سر گذاشته و از مراحل ۴۰ ساله‌ای عبور کرده بدون تردید موانع زیادی دارد. کشور ما نیز با توجه به آرمان‌هایی که دارد با چالش‌های زیادی روبرو است.

او در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مخاطبان تلویزیون و آمار جدیدی که در نظرسنجی‌های صداوسیما به دست آمده است، عنوان کرد: هیچ رسانه‌ای در ایران ندیده‌اید که به طور متوسط سه ساعت و ۲۵ دقیقه در روز توسط ۸۰ درصد از مردم ایران دیده شود. یک مرکز تحقیقاتی در صداوسیما که ۷۰ سال سابقه دارد و صدها نفر داده‌های آن را بررسی می‌کنند، این عدد را بیان می‌کند. یک نفر در ایران پیدا نشده که بگوید این عدد، عددی که شما می‌گویید نیست.

معاون سیما همچنین درباره انتقادهایی در صداوسیما مطرح می‌شود، تصریح کرد: در رابطه با نقد و بررسی، همکاران ما در ساحتی که قرار گرفته‌اند ـ چه مدیریتی و چه فرهنگی ـ که همه جزو نقادان هستند و به زبان‌های مختلف از جمله سریال و فیلم، توسط آقای رشیدپور، سریال گاندو و موارد دیگر نقدها را مطرح می‌کنیم.

در آیین نکوداشت روز خبرنگار همچنین محمدحسین رنجبران ـ مدیرکل روابط عمومی سازمان صداوسیما ـ خطاب به خبرنگاران حاضر در سالن همایش‌های سازمان صداوسیما گفت: ما را نقد کنید، تا می‌توانید نقد کنید؛ خیلی جاها نقدهایتان درست بوده و ما استفاده کرده‌ایم و البته بعضی جاها هم قبول نکرده‌ایم. برخی‌ها ممکن است در این یک سال گذشته دلخور شده باشند. اگر حق با آن‌ها بوده باشد از آن‌ها عذرخواهی می‌کنم البته این اتفاقات کم پیش آمده است.

وی با بیان اینکه در دو سال گذشته سخت‌ترین فضای رسانه‌ای در کشور حاکم بوده است، گفت: به لطف خدا رسانه ملی کارش را انجام داده و شما هم که در عرصه رسانه هستید، کمک کرده‌اید. اما حقیقتی که وجود دارد این است که یک جریان و تفکری دوست دارد که برای صداوسیما حاشیه‌سازی کند اما مردم حقیقت را خوب می‌فهمند، ما وظیفه ذاتی‌مان را انجام می‌دهیم. کار ما سخت است برای اینکه همه را راضی کنیم اما هدف ما راضی کردن همه نیست. مواقعی وجود دارد که منافع ملی را در نظر می‌گیریم و حتی صلاح می‌دانیم چیزی را به مردم نگوییم.

رنجبران تاکید کرد: اگر بخواهیم حرف‌های مردم را بزنیم، خیلی حرف‌ها برای گفتن داریم، اما منافع ملی و مصالح ملی گاه به ما این اجازه نمی‌دهد.

مدیرکل روابط عمومی سازمان صداوسیما سپس گفت: در یک ماه اخیر بیشترین شکایت‌هایی که از سوی مردم به ما منتقل شد، مربوط به گرانی‌ها و مایحتاج‌شان بود. از ما و مسوولان انتظار پیگیری دارند. اولین مساله ممکن اجاره بهای بالاست. صداوسیما نیز در حد خودش می‌داند دولت تحت فشار است و در سخت‌ترین شرایط تحریمی به سر می‌برد. همه جا سعی کردیم یار دولت باشیم اگر نگویم این همراهی بی‌نظیر است اما کم‌نظیر است. باید گفت کمی به جای حاشیه‌ها به متن و مشکلات مردم بپردازند. فکر می‌کنم هدف‌گذاری دولت هم از ابتدا همین طور بوده است. توصیه ما این است که مهمترین چیز برطرف کردن مطالبات و مشکلات است و به جای حاشیه‌سازی به مشکلات مردم نگاه کنند.

، اجرای این مراسم را علی ضیاء بر عهده داشت.

این مجری در ابتدای مراسم ضمن تبریک روز خبرنگار با اشاره به وضعیت دشوار جامعه در این روزها، اظهار کرد:‌ روزهای سختی داریم و سختی‌ها را تحمل می‌کنیم، تا ان‌شاءالله به سلامت از این دوره عبور کنیم.

وی درباره‌ی حرفه خبرنگاری نیز به طنز گفت: روز خبرنگار در کشور ما به گونه‌ای است که بعضی مدیران، وقتی روز خبرنگار را تبریک می‌گویند یعنی اینکه یک سال چیزی علیه ما ننویس.

ضیاء با بیان اینکه «تلویزیون مظلوم‌ترین رکن فرهنگی کشور است»، گفت: هر کسی که از آن رد می‌شود هر کنایه‌ای که دلش بخواهد می‌اندازد. انگار هر مشکلی که در مملکت وجود دارد مقصر آن صداوسیماست. از مشکل فروش نفت گرفته تا مساله واردات، مشکلات افزایش مسکن و همه و همه تقصیر تلویزیون است. دیوار کوتاه‌تری از تلویزیون وجود ندارد.

در بخش دیگری از این مراسم نمایندگان برخی رسانه‌ها، به بیان مسائل خبرنگاری در حوزه رادیو و تلویزیون پرداختند. بر این اساس نمایندگانی از خبرگزاری‌های ایسنا، تسنیم، فارس و موج و همچنین روزنامه‌های شرق و جوان به سخنرانی پرداختند.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 179

ثبت نظر

ارسال