Fa En شنبه 26 آبان 1403 ساعت 11 و 31 دقیقه

نمایش تاریخ ۵۰ ساله دانشگاه شریف در گنجینه اسناد

نمایش تاریخ ۵۰ ساله دانشگاه شریف در گنجینه اسناد

مدیر کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به اینکه مرکز فوق با هدف گردآوری و مستندسازی تاریخ ۵۰ ساله دانشگاه ایجاد شده و یک واحد نیز به عنوان موزه یا نمایشگاه تجهیزات و دستاوردهای فناورانه دانشگاه به آن اضافه خواهد شد، گفت: بزرگ‌ترین چالش پیش روی این مرکز، نداشتن ساختار مصوب و نیروی ثابت است که چنان‌چه این موارد محقق شوند، ظرف دو سال تاریخ ۵۰ ساله و ارزشمند دانشگاه را به طور کامل مستندسازی کرده و به نمایش خواهیم گذاشت.

سه شنبه 22 آبان 1397 ساعت 15:20

حمید مهدیقلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه پیشنهاد ایجاد مرکز اسناد در دانشگاه حدود ۴ سال پیش از سوی برخی از مسئولان ارائه شده است، گفت: تا پیش از آن به مناسبت‌های مختلف، از جمله سالگرد چهلمین سال تأسیس دانشگاه صنعتی شریف، مجموعه‌هایی به صورت صوتی، تصویری و متنی، از مطلعین و پیشکسوتان دانشگاهی تهیه و جمع‌آوری شده بود.

وی با اشاره به اینکه از ابتدا برای این مکان دو واحد مجزا ولی مرتبط به هم متصور بوده است، توضیح داد: بنا داشتیم تا اسناد و مدارک مربوط به سابقه دانشگاه را، که اغلب کاغذی و چاپی هستند، در مرکز اسناد قرار دهیم. همچنین واحدی را به تجهیزات، ماشین‌آلات، دستگاه‌های نمونه آزمایشگاهی و صنعتی حاصل فعالیت‌های پژوهشی و فناوری دانشگاه اختصاص داده و این واحد دوم را به صورت نمایشگاه یا موزه درآوریم.

مدیر کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه صنعتی شریف خاطرنشان کرد: مطابق مصوبه هیات رئیسه دانشگاه، مقرر شد در مرحله نخست، مرکز اسناد در کتابخانه مرکزی ایجاد شود تا در فرصتی محل مناسبی برای نمایشگاه یا موزه دستگاه‌ها و تجهیزات تعیین شود.

مهدیقلی اهداف تعیین شده برای مرکز اسناد و موزه دانشگاه را جمع آوری، مستندسازی، ارائه تاریخچه علمی، پژوهش، فناوری و فرهنگی دانشگاه، به اشکال مختلف عنوان کرد و افزود: در بخش دیجیتال مرکز، سایت "گنجینه اسناد دانشگاه" طراحی و راه‌اندازی شده که برای آن هفت مجموعه در نظر گرفته شده است.

وی این هفت مجموعه را "شخصیت­‌ها و مفاخر"، "اسناد و گزارش‌ها "، "نوآوری­‌ها و فناوری‌ها"، "رویدادها و مراسم"، "دانشکده­‌ها، مراکز و ادارات"، "انتشارات" و "هدایا و یادبودها" نام برد و توضیح داد: هر سند و مدرک مهم و منتخب در یکی از مجموعه‌های فوق قرار داده شده و مستند می‌شود.

مدیر کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه اکنون در آغاز راه قرار داریم و هنوز کمتر از ۱۰ درصد اسناد و مدارک جمع‌آوری و مستند شده‌اند، تأکید کرد: مراجعه بازدیدکننده به مرکز اسناد یا وب سایت گنجینه اسناد، باعث آشنایی دقیق و صحیح او با گذشته دانشگاه و دستاوردهای مهم آن شده و موجب ایجاد انگیزه برای فعالیت بیشتر در زمینه‌های مورد علاقه خواهد شد. 

مهدیقلی با اعلام اینکه تاریخچه و افتخارات دانشگاه، بخش عمده مرکز اسناد و موزه دانشگاه را تشکیل خواهد داد، ادامه داد: به عبارت دیگر، این مرکز عهده‌دار سازماندهی تاریخچه و تجهیزات علمی و فناوری مرتبط با دانشگاه صنعتی شریف است؛ گرچه ممکن است در صورت مواجهه، اسناد و مدارکی مهم و مرتبط از سایر موسسات را هم ارائه کند.

وی ذیل موضوع نقش ترویجی این موزه، اظهار کرد: موزه‌های علوم و فناوری نقش بسیار مهمی در ترویج علم و فناوری در جامعه و به‌خصوص در قشر نوجوان دارند. موزه و مرکز اسناد دانشگاه صنعتی شریف هم گرچه به تاریخچه و دستاوردهای دانشگاه اختصاص یافته است، می‌تواند همان نقش عمومی موزه‌های علم و فناوری را از نظر ترویج علوم و فنون نیز ایفاء کند.

مدیر کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه صنعتی شریف یکی از چالش‌های اصلی این مرکز را نداشتن ساختار مصوب دانست و تأکید کرد: این نوع مراکز حداقل باید بتوانند نیروی متخصص و ثابتی داشته و بقیه نیاز نیروی انسانی خود را از طریق داوطلبین علاقه‌مند تأمین کنند.

مهدیقلی افزود: امید است با تصویب ساختار سازمانی پیشنهادی و اختصاص بودجه مناسب بتوانیم تاریخچه علمی، پژوهشی و فرهنگی پنجاه ساله دانشگاه را ظرف دوسال و به گونه‌های مختلف، شناسایی کرده و به صورت مستند ارائه دهیم.

، مرکز اسناد دانشگاه صنعتی شریف با توجه به نوپا بودن آن، تنها دو نوبت در هفته را به بازدید علاقه‌مندان اختصاص داده، اما وب سایت مرکز به آدرس http://ganjineh.sharif.ir، در تمام ساعات شبانه‌روز برای عموم در دسترس است.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 417

ثبت نظر

ارسال