مسئول واحد بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس گفت:گاهی به بنده پیشنهاد داده میشد تا بهعنوان سفیر ایران در دیگر کشورها فعالیت کنم اما به علت برخی از شرایطی که آنها داشتند ازجمله الجزایر که خواسته بودند تا بدون لباس ملبس در آنجا باشم، مخالفت کردم و نرفتم.
، تاریخ شفاهی حجتالاسلام محمدعلی رحمانی مسئول واحد بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس ازجمله پروژههایی است که مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در پیشگرفته و قرار است علاوه بر آشنایی با شخصیت فردی او، به مسئولیتش بهعنوان مسئول واحد بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس و مسئول ستاد جذب و هدایت کمکهای مردمی به جبههها، پرداخته شود.
در همین رابطه حجتالاسلام محمدعلی رحمانی در سخنانی با اشاره به اهمیت بیان تاریخ شفاهی توسط فرماندهان و مسئولان در دوران دفاع مقدس، بیان میکند: در تاریخ شفاهی، هدف ذکر حوادث گذشته نیست! بلکه آنچه مهم است این است که از گذشتهها برای آینده کشور بتوان استفاده کرد. مقاطعی هست که ذکرشان لازم است و من تشکر میکنم از مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس که تلاش میکند تا اینگونه برنامهها را اجرا و تدوین کند. امیدوارم از گذشتهها برای آینده انقلاب استفاده شود.
وی به بخشی از زندگی خود در دوران نوجوانی اشاره کرد و توضیح داد: حدودا ۹ ساله بودم که به حوزه علمیه قم رفتم و در اواخر سال ۴۳ پس از تبعید امام خمینی (ره) به عراق، مابقی تحصیلاتم را در زمینه فقه، اصول، فلسفه، تفسیر و تاریخ اسلامی عمدتا در نجف صورت گرفت و همزمان در خدمت حضرت امام پس از تبعید ایشان از ترکیه به عراق بودم.
رحمانی بابیان اینکه در نجف علاوه بر تحصیلات، توفیق داشتم که در کارهای مختلف انقلابی، فعالیت کنم، تصریح کرد: برحسب ارادهای که امام (ره) میفرمودند یا حاجآقا مصطفی یا افرادی که در جریان انقلاب فعال بودند، مکرر به ایران غیرقانونی و قانونی سفر میکردم، چون بهصورت قاچاق به عراق رفته بودم به من گذرنامه نمیدادند.
مسئول واحد بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب در خدمت امام (ره) بودم، گفت: باوجوداینکه عضو دفتر امام بود به نمایندگی از ایشان سفرهای بیرونی و داخلی داشتم. سالها عضو بعثه امام در ایام حج بودم در همین ایام، ایشان حکمی صادر کردند که من به ترکیه بروم و بهعنوان سخنران مسلمانان مقیم استانبول و ترکیه حضور داشته باشم ولی آنجا کودتا شد و حضرت امام از من خواست در تهران بمانم و آیتالله محمودی از قم به ترکیه رفتند.
وی یادآور شد: گاهی به بنده پیشنهاد داده میشد تا بهعنوان سفیر ایران در دیگر کشورها فعالیت کنم اما به علت برخی از شرایطی که آنها داشتند ازجمله الجزایر که خواسته بودند تا بدون لباس ملبس در آنجا باشم، مخالفت کردم و نرفتم. یکبار هم من را به کویت بهعنوان سفیر معرفی کردند ولی وقتی جزو سوابقم عضویت در دفتر امام را دیدند، آن نیز منتفی شد.
مسئول واحد بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس در خصوص چگونگی سپردن این مسئولیت از سوی امام خمینی به خود، توضیح داد: در زمان ریاست جمهوری رهبر معظم انقلاب حضرت آیتالله خامنهای بنده را بهعنوان سفیر قطر معرفی کردند. قرار بود که روز بعد استوارنامه را از دست ریاستجمهور وقت بگیریم. ساعت ۱۰ شب بنده جماران بودم مرحوم حجتالاسلاموالمسلمین حاج احمد آقا آمدند و گفتند الآن خدمت امام بودم و فرمودند به فلانی بگویید فردا بیاید اینجا من با ایشان کاری دارم که میخواهم به ایشان واگذار شود.
وی ادامه داد: بنده هم عرض کردم فردا باید خدمت ریاست جمهوری برویم و استوارنامهمان را بگیریم و نرفتن من ممکن است سبب بیاحترامی به ایشان شود. گفتند نه من میروم و با آقای ولایتی تماس میگیریم که جلسه فردایتان را کنسل کنند. وقتی محضر امام رفتیم، ایشان فرمودند از من یک مسئولی برای بسیج خواستند و من شما را انتخاب کردم، آنکسی که به درد جوانان میخورد، این فرد است.
حجتالاسلام رحمانی ادامه داد: امام خمینی فرمودند شرایط ویژهای است و کشور در حال تهاجم است و من میخواهم کسی به بسیج برود با مقصد ارتش ۲۰ میلیونی و ضمنا تأکید میکنم که این بسیج ترکیبی از برادران و خواهران است.امام به جوانها ایمان و اعتقاد داشت و جوان گرا بود.
انتهای پیام
ثبت نظر