معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری مرحوم جلالی خراسانی را به عنوان مأمن و پناهگاهی برای طلبه ها و مردم معرفی کرد و گفت: صفاتی که ایشان داشتند در اسلام از جایگاه ویژه ای برخوردارند.
، به نقل از مرکز رسدگی به امور مساجد سی و یکمین نشست ستارگان محراب ویژه بزرگداشت حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم جلالی خراسانی امام جماعت فقید مسجد الغدیر، دوشنبه سیزدهم اسفندماه ۹۷ همزمان با نماز مغرب و عشا در این مسجد برگزار شد.
این مراسم با حضور حجت الاسلام والمسلمین نوری زاده- رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، حجت الاسلام و المسلمین احمد مروی- معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری و حجت الاسلام ذاکر- معاون فرهنگی و اجتماعی امور مساجد و حجت الاسلام اصغری -مدیر ناحیه شهید مصطفی خمینی (ره) این مرکز، مردم و ائمه جماعات مساجد یافت آباد برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین احمد مروی - معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری در مراسم بزرگداشت امام جماعت فقید مسجد الغدیر، حجت الاسلام و المسلمین ابوالقاسم جلالی حسینی گفت: لازم میدانم از مدیریت مرکز رسیدگی به امور مساجد و هیأت امناء و مدیره مسجد الغدیر قدردانی کنم. زیرا برگزاری یک چنین مراسم و آیینهایی فقط بزرگداشت و تجلیل از یک شخص نیست، بلکه بزرگداشت و تجلیل از یک فرهنگ، روش و منش است. روشی که مرحوم شیخ ابوالقاسم جلالی خراسانی در زندگی خود به کار برد و آن هم داشتن احساس مسئولیت بود.
وی در ادامه افزود: مرحوم حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم جلالی خراسانی، آسایش و حضور در کنار همسر و فرزندان خود را کنار گذاشت و در این منطقه محروم به خدمتگزاری شما مردم عزیز و بزرگوار پرداخت و پایگاه انقلاب را در این منطقه حراست، صیانت و حفظ کرد. شهیدان عالیمقامی از این مسجد و از پای منبر مرحوم جلالی خراسانی به جبههها رفتند و شهید شدند. از دوستانی شنیدم که؛ وقتی وصیتنامه شهدای این منطقه را نگاه میکردیم، بلا استثنا، یاد و نامی از مرحوم جلالی خراسانی را در وصیت خود آورده بودند.
معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری افزود: مرحوم جلالی خراسانی دارای خصوصیات برجستهای بودند. بنده از کودکی و نوجوانی از طریق برادرم، مرحوم هادی مروی با حجت الاسلام و المسلمین خراسانی انس و ارتباط داشتم. وقتی ایشان در فصل تابستان به مشهد میآمدند معمولاً پدر ما میزبان ایشان بود. و از آن زمانی هم که به قم آمدم، انس و ارتباط من با این روحانی جلیل القدر و خدوم بیشتر شد. ایشان خصوصیات و برجستگیهای بسیاری داشتند. انسانی بسیار مردم دار که خودش را وقف مردم و طلبهها کرده بود.
وی ادامه داد: قبل از انقلاب حوزه صاحب نظاماتی که اکنون دارد، نبود. مدیریت، نظم و نسبی در کار نبود و آنانکه عشق به طلبگی امام زمان (عج) داشتند به حوزه آمده و به هر شهری که وارد میشدند به سراغ بزرگ آن شهر میرفتند و هنگامی که طلبههای خراسانی به قم میآمدند ابتدا به دیدار مرحوم جلالی میرفتند و ایشان به پدر خراسانیها مشهور شده بود.
مروی با اشاره به خاطرات خوب خود از این ستاره محراب گفت: مرحوم جلالی در دهه پنجاه یک خانه محقر در محله «جوب شور» قم داشت. منزل ایشان به دو قسمت اندرونی و بیرونی تقسیم میشد که قسمت اندرونی به خانواده ایشان اختصاص داشت و قسمت بیرونی هم معمولاً در اختیار طلبههایی بود که از شهرهای مختلف خراسان برای تحصیل علم به حوزه علمیه قم آمده بودند و هنوز نه شهریه داشتند و نه خوابگاه.
وی افزود: معمولاً در اوایل سالهای تحصیلی حوزه، منزل ایشان مملو بود از طلبههایی که از شهرهای مختلف خراسان آمده بودند. مرحوم جلالی پیگیر کار طلبهها میشد و رسیدگی به کار شهریه و خوابگاه آنها را انجام میداد. همه آنها را سر و سامان میداد و هیچ موقع خم به ابرو نیاورد.
وی در ادامه مرحوم حجت السلام والمسلمین جلالی خراسانی را به عنوان مأمن و پناهگاهی برای طلبهها و مردم معرفی کرد و گفت: این صفات در اسلام از جایگاه ویژهای برخوردارند و ما باید بیش از این به این صفات اهمیت داده و بپردازیم که یک شخص به گونهای در جامعه سلوک و رفتار کند که دغدغه اصلیاش این باشد که افراد گرفتار به او دل ببندند و امیدشان بعد از خدا به او باشد.
معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری در ادامه یادآور شد: صفات حجت الاسلام والمسلمین جلالی خراسانی صفاتی با ارزش در اسلام و نزد خدا است و در روایات بسیاری داشتن و رسیدن به این صفات توصیه شده است. من در تمام مدتی که ایشان را میشناختم هیچ وقت عصبانیت او را ندیدم.
مروی در ادامه گفت: امام جماعت فقید مسجد الغدیر از آن دسته آدمهای باغیرت بود که معمولاً درد و غصه دیگران را در دلش میریخت وهیچ موقع نمیتوانست درد و رنج مردم را تحمل کند. از خود ایشان شنیدم که میگفت: روزی به سمت مسجد میآمدم و دیدم مردم از قبل از اذان صبح در انتظار گوشت به صف ایستادهاند. وقتی به مسجد آمد گفت: ای کاش مسجد راه دیگری داشت و من از آن راه میآمدم و این محنت مردم را نمیدیدم. بسیار انسان حساس و با غیرتی بود، غصه میخورد ولی عصبانی نمیشد. هر طلبهای که گرفتاری داشت نزد ایشان میرفت. حتی گاه از ایشان وام میخواستند و با این که دست خودش خالی بود ولی هر آنچه در توان داشت بی دریغ و بدون منت برای طلبهها انجام میداد.
وی افزود: در همان اوایل دهه شصت که برای دیدن ایشان به یافت آباد که البته در آن زمان تقریباً یک ده به حساب میآمد و به آبادانی امروز نبود. نه پولی در کار بود و نه امکانات رفاهی مناسبی! جز روحیه خدمتگزاری و احساس وظیفه یک عالم به دین و تعهد دینی و اجتماعی، چیز دیگری مرحوم جلالی را به این منطقه نکشید!
مروی گفت: با اینکه مرحوم جلالی عیالوار بود و هشت بچه داشت و تا زمان مرگش هیچ کدام از فرزندانش ازدواج نکرده بودند، پنجشنبه و جمعهها را به یافت آباد میآمد و به تبلیغ و رسیدگی به امور مردم میپرداخت. البته باید بر این نکته تأکید شود که؛ بسیاری از کسانی که در زندگی خود به چنین موفقیتهایی دست یافتند، مرهون همکاری و همدلی همسرانشان بوده است.
وی در ادامه افزود: مرحوم جلالی علاوه بر مردم داری و خلق خوش، انسانی ولایتمدار بود و توسل به ائمه اطهار از خصوصیات بارز ایشان بود. او یکی از سرمایههای نظام بود که زحمات بسیاری برای نظام و انقلاب اسلامی کشید.
مروی در ادامه با اشاره به اینکه اگر زحمات بزرگانی چون مرحوم جلالی خراسانی نبود، اکنون انقلاب اسلامی به جایگاهی که در این چهل سال کسب کرده دست نمییافت.
معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری افزود: اکنون انقلاب ما به جایی رسیده است که در همه زمینهها رشد چشمگیری داشته و علاوه بر این که به یکی از قدرتهای منطقه و دنیا تبدیل شده، در حوزه علم و تکنولوژی دفاعی و هستهای به موفقیتهایی دست یافته است که برای غرب بسیار دور از انتظار بود. زمانی که ما در جنگ تحمیلی، حتی برای خریدن سیم خاردار تحریم میشدیم و در موشک باران عراق حتی یک موشک برای شلیک نداشتیم، غرب فکرش را هم نمیکرد که ما اکنون به یکی از قدرتهای بزرگ موشکی در دنیا تبدیل شویم و در سایر تکنولوژیها از هستهای گرفته تا جراحی به موفقیتهای بی نظیری دست یابیم.
وی ادامه داد: زمانی که در کشور ما بیشتر پزشکان هندی و یا خارجی بودند و اگر کسی به موفقیتی دست مییافت به نوعی او را از بین میبردند. ولی اکنون به لطف انقلاب اسلامی به مرحلهای رسیدهایم که بزرگترین جراحان و پزشکان دنیا ایرانی هستند و در همین کشور جمهوری اسلامی ایران تحصیل کردهاند.
وی با بیان اینکه بسیاری از کشورها همچون مصر که برای آمریکا خوش خدمتی کردند و حتی اسرائیل غاصب را به رسمیت شناختند، اکنون در وضعیت بد اقتصادی و اجتماعی به سر میبرند. لذا این تفکر که اگر موشک و هستهای را از بین ببریم و با آمریکا وارد رابطه شویم وضعیت اقتصادی بهتری خواهیم داشت، باطل و ناصواب است.
بر اساس این گزارش؛ در این مراسم از لوح یادبود مرحوم جلالی خراسانی توسط حجت الاسلام و المسلمین نوری زاده و حجت الاسلام و المسلمین مروی پرده برداری شد.
همچنین در پایان این مراسم فرزندان حجتالاسلام و المسلمین جلالی خراسانی از رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد قدردانی کردند.
این مراسم که سی و یکمین نشست ستارگان محراب بود که با سی و یکمین سالگرد رحلت امام جماعت فقید مسجد الغدیر، همزمان شده بود.
انتهای پیام
ثبت نظر