مراسم تجلیل از مصطفی رحماندوست در قالب طرح «چهل قلم» نهاد کتابخانههای عمومی کشور به میزبانی چهارمحال و بختیاری برگزار شد.
، این شاعر و نویسنده کودکان و نوجوانان در این مراسم اظهار کرد: چهارمحال و بختیاری دارای ادبیات عامیانهای است که باید این ادبیات را خلاقانه رشد داد. لازم است ترانههای عامیانه، بازیهای محلی و خانگی و متلهای این خطه گردآوری شوند.
او با اشاره به اینکه تاکنون ۱۶۳ داستانک بر مبنای بازی با انگشتان دست در قالب هفت کتاب به چاپ رسیده است، بیان کرد: این کتابها به هفت زبان زنده دنیا ترجمه شده که بخشی از آنها از ادبیات عامه سرچشمه گرفته است.
رحماندوست گفت: ادبیات عامه کشور، ثروت ملی محسوب میشود که متأسفانه بر روی این موضوع به خوبی کار نشده است.
این شاعر و نویسنده بیان کرد: افرادی که توان هنری ندارند به سراغ بازسازی قصههای کلاسیک میروند در حالی که هنر به معنای بازآفرینی قصهها نیست.
او در پایان از راهاندازی شعبه چاپ کتاب در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خبر داد.
در ادامه معاون دانشگاه پیامنور استان با اشاره به اینکه ۱۸۰ اثر در حوزه شعر، داستان و آثار تحقیقی و تألیفی از مصطفی رحماندوست به چاپ رسیده است، بیان کرد: حدود شش میلیون نسخه از آثار این استاد به زبان فارسی و دیگر زبانها منتشر شده است.
رضایی اضافه کرد: از ویژگیهای عمده شعرهای این شاعر، توجه به طبیعت، مسائل اجتماعی و روز و مؤلفههای تربیتی است.
او تاکید کرد: شعرهای بخش کودک و نوجوان میتواند در راستای آموزش غیرمستقیم کودکان و نوجوانان گام بردارد که این امر در حال حاضر در آثار بخش کودک و نوجوان مشاهده نمیشود.
معاون دانشگاه پیامنور استان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه توجه رحماندوست به طبیعت از دریچه و نگاه نو قابل تأمل است، خاطرنشان کرد: باید متناسب با ظرفیت ذهنی مخاطب، شعر سروده شود.
او در ادامه از راهاندازی نخستین مرکز تخصصی شاهنامهخوانی در دانشگاه پیام نور استان خبر داد.
سپس مدیرگروه ادبیات دانشگاه شهرکرد بیان کرد: وضعیت علوم انسانی در کشور خیلی مساعد نیست و تنها در حد شعار است.
صادقی گفت: در حال حاضر با نسلی روبهرو هستیم که فاصله فکری بسیاری با نسل گذشته دارد که بسیار سطحی، توسط ابزار جدید امروزی پیچیده شده است.
او اظهار کرد: رکود علمی در زمینه ادبیات فارسی در کشور رکودی ۴۰۰ ساله است که دلیل آن این است که از عصر حافظ به بعد کمتر به رسالت اجتماعی در زمینه ادبیات فارسی پرداخته شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد گفت: اکنون وضعیت شعر در بخش جوان، وضعیت آشفتهای است، زیرا امروزه بیشتر به سمت تصویرگرایی گام برداشته میشود.
انتهای پیام
ثبت نظر