Fa En یکشنبه 27 آبان 1403 ساعت 14 و 29 دقیقه

مراسم اختتامیه جشنواره علامه حلی برگزار شد

مراسم اختتامیه جشنواره علامه حلی برگزار شد

عضو شورای عالی حوزه های علمیه با اشاره به اینکه در اولین دوره جشنواره علامه حلی ۲ هزار و ۲۰۰ اثر به دبیرخانه رسید، تاکید کرد: هم اکنون و در دهمین دوره این جشنواره بیش از ۲۲ هزار اثر به دبیرخانه ارسال شده است و این یک پیشرفت چشمگیر و قابل توجه بوده و نشان دهنده این مطلب است که هدف جشنواره حلی محقق شده است.

پنجشنبه 16 اسفند 1397 ساعت 18:45

، آیت‌الله مقتدایی امروز در اختتامیه جشنواره علامه حلی که در مدرسه امام خمینی (ره) قم برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت حلول ماه رجب، میلاد امام محمدباقر (ع) و دیگر اعیاد پیشرو در این ماه عنوان کرد: ماه رجب از ماه‌های پرفضیلتی است که امیدواریم خداوند به همه ما توفیق دهد، تا از برکات این ماه بهره ببریم.

وی افزود: هدف از برگزاری جشنواره علامه حلی، تشویق طلاب جوان به تحقیق و پژوهش است که بحمدالله این هدف به ثمر رسیده است و هم اکنون دهمین دوره جشنواره برگزار شده است.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه با اشاره به اینکه در اولین دوره جشنواره علامه حلی ۲ هزار و ۲۰۰ اثر به دبیرخانه رسید، تاکید کرد: هم اکنون و در دهمین دوره این جشنواره بیش از ۲۲ هزار اثر به دبیرخانه ارسال شده است و این یک پیشرفت چشمگیر و قابل توجه بوده و نشان دهنده این مطلب است که هدف جشنواره حلی محقق شده است.

آیت‌الله مقتدایی اظهار کرد: علاوه بر اینکه این جشنواره به لحاظ کمی رشد قابل توجهی داشته است، ارزیابی‌ها و داوری‌ها گواهی می‌دهد که آثار ارسالی به لحاظ کیفی نیز از رشد چشمگیری برخوردار شده است و تحقیقات نسبت به دوره‌های قبل ارزش علمی بالاتری پیدا کرده است.

وی ضمن تقدیر از برگزار کنندگان چنین جشنواره‌های علمی، خاطرنشان کرد: تقدیر و تشویق از طلابی که قلم به دست گرفته و در این جشنواره شرکت کرده اند، خود یک امر مطلوبی است که موجب ترغیب بانوان و آقایان طلاب به تحقیق و پژوهش می‌شود.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه گفت: مطالبی که با قلم نگارش می‌شود، آن قدر با ارزش و با اهمیت است که قرآن به آن قسم خورده است؛ بنابراین آنچه که انسان بیان می‌کند، اگر تنها در قالب گفتار بیان شود امکان از بین رفتن آن زیاد است، اما آنچه که نوشته می‌شود هم ماندنی می‌شود و هم به دیگران و نسل‌های بعد منتقل خواهد شد.

آیت‌الله مقتدایی با اشاره به آیه سوره علق مبنی بر اینکه "به وسیله قلم، علوم منتقل می‌شود" بیان کرد: هنگامی که مطلبی نگاشته می‌شود، زمینه این را دارد که به وسیله افراد و متخصصان در زمان‌های بعد، بررسی شده و حتی به آن علم افزوده شود، همه اینها موید این امر است که قلم و مطالبی که به وسیله آن نوشته می‌شود، ارزش و اهمیت فراوانی دارد.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه با بیان اینکه تعداد ۵۰۰ تألیف از تالیفات علامه حلی به قلم خود او نوشته شده است، گفت: مرحوم علامه حلی، از نوابغ زمان خود بوده است و بسیار شایسته است که چنین جشنواره علمی به نام این نابغه تاریخی، نامگذاری شده است.

وی اظهار کرد: امام صادق (ع) فرمود "علم را بنویس و منتشر کن"، این به این معنا است که علاوه بر قرآن کریم در روایات نیز تاکید شده است که علم را علاوه بر اینکه یاد می‌گیرید، حفظ کنید و بهترین راه، نگارش و ثبت آن است.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه ادامه داد: امام صادق (ع)، هم چنین در ادامه تاکید می‌کنند که این علوم را به عنوان ارث از خود به یادگار بگذار، تا نسل‌های بعد بتوانند از آن بهره مند شوند.

آیت‌الله مقتدایی در توصیه‌ای به طلابی که آثار خود را به این جشنواره ارسال کرده اند، تاکید کرد: صرفاً به نگارش و ارسال این پژوهش‌ها اکتفا نکنید، بلکه سعی کنید آنها را بررسی کرده و گسترش دهید.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 192

ثبت نظر

ارسال