«لیلیت تریان» از مجسمهسازان پیشکسوت ایران پنجشنبه، ۱۶ اسفند ماه در سن ۸۸ سالگی درگذشت.
عباس مجیدی، رئیس انجمن مجسمه سازان ایران در گفتوگویی با ایسنا خبر درگذشت این بانوی پیشکسوت مجسمهسازی را تأیید کرد.
او با بیان اینکه اطلاع دقیقی از علت درگذشت لیلیت تریان ندارد همچنین بیان کرد: تنها میدانم که خانم تریان در یکی دو هفته گذشته به دلیل افتادن از پله از ناحیه لگن آسیب دیده و در منزل مانده بود.
مجیدی درباره مراسم تشریع پیکر تریان گفت: احتمال زیاد فردا مراسمی نخواهند داشت. از آنجایی که خانم تریان جزو اقلیتهای مذهبی است به احتمال قوی مراسم تشییع پیکر ایشان با توجه به رسم و رسوم خانواده خواهد بود و مراسم عمومی نخواهند داشت. ما نیز بعداً یک مراسم یادبود برای ایشان برگزار خواهیم کرد.
لیلت تریان در تاریخ ۱۰ دی سال ۱۳۰۹ در تهران متولد شد و امروز در ۱۶ اسفند سال ۱۳۹۷ درگذشت. تریان یک مجسمهساز ارمنی تبار بود که به عنوان مادر مجسمهسازی ایران شناخته میشد. او که در خانوادهای هنر دوست متولد شد به مدت یک سال در رشته نقاشی در دانشکده هنرهای زیبای تحصیل کرد و سپس برای ادامه تحصیل به مدرسه بوزار فرانسه رفت.
او در آنجا هنر مجسمه سازی را فرا گرفت و در بازگشت به ایران در سال ۱۳۳۹ شمسی به تدریس هنر در دانشکده هنرهای تزئینی پرداخت. البته تریان در مراحل آمادگی برای آزمون ورودی بوزار به مجسمهسازی علاقهمند شد و بهطور جدیتر مجسمهسازی را دنبال کرد تا اینکه معادل دکتری را از مدرسه عالی هنرهای زیبای پاریس فرانسه گرفت.
تریان نخستین بار هنر مدرن مجسمهسازی را به صورت آکادمیک وارد مراکز آموزشی ایران کرد و از مؤسسین دپارتمان مجسمهسازی دانشکده هنرهای تزئینی بوده است. وی ۲۳ سال بهطور حرفهای در دانشکدههای هنری معلمیکرده و تعدادی از هنرمندان شاخص امروز ایران از شاگردان وی به شمار میآیند.
وی از سال ۷۱ آموزش در دانشگاه را از سر گرفت و از ۷۸–۱۳۷۱ در رشتهٔ طراحی و مجسمهسازی دانشگاه آزاد اسلامی تدریس کرد.
تریان از سال ۱۳۶۸ در نمایشگاههای متعددی مشارکت داشته که از آن جمله میتوان به «نمایشگاه اساتید دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۱۳۷۳ اشاره کرد.
ساخت مجسمه یادبود" مسروب ماشتوتس" (مبدع الفبای ارمنی) و نصب در کلیسای ترمانکچاج تهران، تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی، برپایی نمایشگاه گروهی دانشگاه آزاد اسلامی، عضو هیأت داوری بیینال مجسمهسازی تهران، برپایی نمایشگاههای متعدد از آثارش از جمله فعالیتهای این هنرمند مجسمه سازی است.
سال ۱۳۸۵ نیز از مقام هنری تریان در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) تجلیل به عمل آمد و چندی پیش در ششمین دوسالانه مجسمههای شهری نیز از مقام هنری این مجسمه ساز تجلیل شد.
انتهای پیام
برچسب ها
ثبت نظر