Fa En جمعه 25 آبان 1403 ساعت 20 و 21 دقیقه

عبور از "سه خط طلا" به مقصد کوچک‌ترین کلیسای جهان + تصاویر

عبور از "سه خط طلا" به مقصد کوچک‌ترین کلیسای جهان + تصاویر

از جاده 79 که وارد مازندران بشوید، بعد دیگری از این استان هزار نقش و رنگ را خواهید دید، از پیاده روی در تنگه‌های هیجان انگیز تا لذت مسافرت با قطار در دل جنگل‌های مازندران و دیدن کوچک‌ترین کلیسای جهان می‌تواند روزهای خوشی را در تعطیلات برای شما رقم بزند.

دوشنبه 20 اسفند 1397 ساعت 16:1

، در ابتدای جاده فیروزکوه آبشاری روان است که جز شگفتی‌های بی‌بدیل مازندران محسوب می‌شود. برای رسیدن به این آبشار باید از تنگه‌ای عبور کرد که نام آن شما را به یاد فیلم های ژاپنی می‌اندازد.

"تنگه واشی" در فاصله 120 کیلومتری تهران و در دل جاده فیروزکوه قرار دارد. برای رفتن به این تنگه و رسیدن به آبشار ساواشی باید دو کیلومتری جاده فیروزکوه –تهران به یک جاده فرعی وارد شوید، پس از طی حدود 9 کیلومتر به روستای "جلیزجند" می‌رسید.

از روستا عبور کنید، 4 کیلومتر دورتر باید از خودروها پیاده شوید و از اینجا پیاده روی آغاز می‌شود. یادتان باشد برای سفر به تنگه واشی کفش مناسب با خود به همراه داشته باشید.

پس از یک پیاده روی کوتاه در سربالایی کوه به ابتدای تنگه می‌رسید از اینجا به بعد باید راهپیمایی در آب خنک رود را تجربه کنید. در این تنگه یک سورپرایز جالب برایتان وجود دارد چرا که کتیبه های 185 ساله قاجاری شما را متحیر خواهد کرد.

 

*کاروانسرای شاه عباسی

در 17 کیلومتری جاده فیروزکوه به سوادکوه در 185متری جنوب جاده، شاهکار معماری عصر صفوی خودنمایی می کند. ورودی این بنا در قسمت شمال غربی آن است که شبیه دالان بزرگی بوده و در دو طرف آن ایوان های متعدد وجود دارد.

هنوز صدای همه همه کاروان ها از پس قرن‌ها در اینجا شنیده می شود. یکی از جذاب ترین تفریحات در جاده فیروزکوه شاید پس از بازدید از این کاروانسرای تاریخی خوردن آش محلی در گردنه گدوک باشد، آشی که با دوغ ارگانیک و سبزیجات کوهی این منطقه در سرمای گدوک، گرما را مهمان وجودتان می‌کند.

*شاهکار ریلی جهان را در سوادکوه می بینید

پس از عبور از گردنه گدوک، وارد منطقه سوادکوه می شوید. اینجا از لحاظ  طنازی های طبیعت دست کمی از کشورهای اروپایی ندارد. یکی از جذاب ترین جاذبه های سوادکوه، وجود راه آهن و قطارهایی با سبک و سیاق قدیمی است.

اگر از سفرهای معمولی با خودروهای شخصی و هواپیما خسته شده‌اید، حتما سفر با قطار را در سوادکوه تجربه کنید، لذت عبور از جنگل های مخملگون و کوه های سر به فلک کشیده اینجا با قطارهای قدیمی می‌تواند سال‌ها خاطره‌ای به یادماندنی در ذهنتان به جا بگذارد.

اینجا بزرگترین پل سراسری شمال به جنوب ایران در درون صخره‌های خارا قدعلم کرده است،"پل ورسک" شاهکار مهندسی دوره پهلوی در ۸۵ کیلومتری جاده قائمشهر و۱۸۰ کیلومتری تهران در محور فیروزکوه قرار گرفته است.

این پل داستان های زیادی در دل دارد. اگر با قطار از این پل تاریخی عبور کردید، کمی شجاع باشید و سر خود را از پنجره قطار خارج کنید، چشم اندازهای بسیار زیبایی را می‌توانید از بلندای این پل مشاهده کنید . در این مسیر از دیدن پل ورسک که به "سه خط طلا" معروف شده غافل نشوید. سه خط طلا اصطلاحی است که به خاطر ویژگی های ساخت پل ورسک به آن داده شده است.

*قرار گرفتن کوچک ترین کلیسای جهان در مسیر جاده فیروزکوه

شاید حتی فکرش را نکنید که کوچک ترین کلیسای جهان همین جا در چند قدمیتان وجود دارد. در جاده فیروزکوه در پشت رستورانی روبروی ایستگاه راه آهن "سرخ آباد" کنار جاده اصلی با فاصله دو کیلومتر از ورسک، کوچک ترین کلیسای جهان در غربت و انزوا روزگار می‌گذراند. این کلیسا در اوایل دوره پهلوی برای انجام مراسم مذهبی کارکنان راه آهن توسط مهندسین مسیحی ایتالیایی که برای ساخت خطوط ریلی به سوادکوه امده بودند، احداث شده بود.

*سفر به بلندترین طاق طبیعی دنیا

پس از عبور از ورسک در ارتفاعات کوه البرز و تلاقی رود "دوآب" به فاصله یک و نیم کیلومتر از جاده سوادکوه-تهران بر سینه ستبر خطیرکوه، غار تاریخی"اسپهبد خورشید" دیده می‌شود.

سفر به غار اسپهبد خورشید آمیزه‌ای از طبیعت گردی و گردشگری تاریخی است. این غار آدمی را به عمق تاریخ می برد و توامان به طبیعت پیوند می‌زند. اسپهبد خورشید به صورت تالار ساده و تقریبا دایره به ارتفاع 19.75 متر و پهنای 14.35 متر و به طور تخمینی دارای 15 متر ارتفاع است.

جلوی دهانه غار با دیوار سنگ و ساروجی ضخیم به ارتفاع 11 متر از پایین چیده شده و تا جلوی مدخل غار آمده است. این بنا از بلندترین طاق‌های طبیعی دنیا بوده که حدود 100 متر طول دهانه و 85 متر عرض آن است که در دنیا بی‌نظیر به نظر می‌رسد. در متون تاریخی قلعه اسپهبد خورشید به نام دژ یا طاق معرفی شده، در گذشته این غار به عنوان دژی طبیعی، همواره مورد استفاده اسپهبدان طبرستان بوده‌است.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 238

ثبت نظر

ارسال