Fa En جمعه 25 آبان 1403 ساعت 10 و 43 دقیقه

طرز تهیه نان جیبی / مواد لازم جهت تهیه نان جیبی

ساعت 24- طرز تهیه نان جیبی / مواد لازم جهت تهیه نان جیبی / طرز تهیه فینگر فود / طرز تهیه ساندویج جیبی / طرز تهیه نان پاکتی

پنجشنبه 23 اسفند 1397 ساعت 13:42

مواد لازم نان :
پیمانه لیوان فرانسوی دسته داره.
آرد به میزان لازم ( من سه پیمانه استفاده کردم . بستگی به جنس و رطوبت آرد داره )
اب گرم یک پیمانه
مایه خمیر یک قاشق غذاخوری سرخالی
شکر یک قاشق مرباخوری
نمک یک قاشق چایخوری
روغن یک سوم پیمانه

رومال نان :
زرده تخم مرغ یک عدد
کنجد (یا  تخم خرفه ) به میزان لازم

مواد میانی ساندویچ : به دلخواه

طرز تهیه نان جیبی :
اب گرم را داخل کاسه بریزید مایه خمیر و شکر را داخل اب بریزید ، مخلوط کرده و درب ظرف رو بزارید تا عمل بیاد .
سپس نمک و روغن رو افزوده و آرد را کم کم الک و اضافه کنید تا خمیر جمع شود . آرد تا جایی اضافه کنید که خمیری به نرمی لاله گوش داشته باشید . آرد بیشتری نزنید که بافت نان بعد از پخت ، خشک خواهد شد .
سپس خمیر را روی میز کار انتقال داده و شروع به ورز دادن میکنیم حدود ده دقیقه ( ورز دادن بیشتر ، باعث به روغن افتادن خمیر و نهایتا خشک شدن بافت نان بعد از پخت خواهد شد ) . وقتی خمیر فرم گرفت ، چانه کرده داخل کاسه ای که کمی چرب شده ، میگذاریم . روی کاسه سلفون کشیده و با حوله یا پارچه ضخیم کاملا میپوشانیم . جای نسبتا گرم میگذاریم تا خمیر عمل بیاید . بین یک ساعت و نیم تا دو ساعت آماده گی گردد .
سپس هوای خمیر را با دست گرفته و چونه گیری میکنیم ، اندازه یه نارنگی . با وردنه شکل دایره باز میکنیم . روی سطح خمیر را روغن میمالیم ، سپس یک سمت نیم دایره را روی نیم دایره قبلی قرار میدهیم به شکل نیم دایره در بیاد. سپس دوباره سطح خمیر را  با برس روغن میمالیم . دوباره نیم دایره را تا میزنیم. تا خمیر شکل سه گوش به خودش بگیرد .
 رومال لایه ها با روغن ، مانع چسبیدن لایه های نان بعد از پخت میشود . همه خمیر را به همین شکل فرم میدهیم و داخل سینی فر که کاغذ روغنی گذاشته شده ، با فاصله میچینیم . روی خمیر را با پارچه میپوشانیم و مجدد به مدت پانزده دقیقه استراحت داده میشود . یک عدد زرده تخم مرغ ، زعفران و چند قطره شیر ، مخلوط کرده و نان ها را رومال کرده و کنجد میپاشیم . نهایتا داخل فر از قبل گرم شده با درجه 180 به مدت بیست دقیقه میپزیم ( چون دمای فرها متفاوته ، شاید به زمان پخت بیشتر یا کمتری نیاز باشد . تا جایی که کف نان طلایی شود ) . در آخر هم چند ثانیه زیر گریل قرار میدهیم . بعد از پخت ، از فر خارج کرده اجازه میدهیم خنک شود . داخل لایه ها را با کمک لبه تیز چاقو ، باز و با مواد مورد نظر پر کرده و سرو میکنیم  .
* با نسبتای بالا، نه (9) تا نان خواهیم داشت .

مواد میانی میتونه شامل یکی از موارد زیر باشد  :
* الویه ،خیارشور ، گوجه ، ...
* کشک بادمجون، زیتون یا سبزی یا...
* مرغ پخته یا گریل شده با مخلفات دلخواه
* ژامبون یا کالباس با مخلفات دلخواه
*پنیر ،خیار ، گوجه ، ...
* پنیر ، گردو
* کره یا خامه ، مارمالاد ، مربا ، عسل ...
* شکلات صبحانه و ...

( طرز تهیه نان جیبی )

تعداد بازدید : 253

ثبت نظر

ارسال