ساعت 24-طرز تهیه مربای کدو حلوایی / مواد لازم برای تهیه مربا کدو حلوایی / نکات تهیه مربای کدو حلوایی / طرز تهیه آب آهک / طرز تهیه مربای مجلسی کدو حلوایی
مواد لازم برای تهیه مربا کدو حلوایی:
کدو حلوایی یک کیلو و نیم
شکر 2 کیلو
دانه هل نکوبیده 1 قاشق مربا خوری
آهک 5 قاشق سوپخوری
گلاب ۴/۱ پیمانه
جوهر لیمو نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه آب آهک:
آهک را در ظرفی بریزید و حدوداً دولیترونیم تا سه لیترآب سرد روی آن بریزید و کمی هم مخلوط کنید تا آهک در آب تقریباً حل شود. ۲۰تا۱۵ دقیقه اجازه دهید تا مواد آهک ته نشین شود. و آب زلال آن را مصرف کنید و مواد ته نشین شده را دور بریزید.
در بحث استفاده از آهک بسیاری از افراد با آن مخالفند اما برای اینکه مربای مجلسی داشته باشید و زیر دندان حس کنید استفاده از آب آهک ضروری است.
طرز تهیه مربای کدوحلوایی:
مربا کدو حلوایی مخصوص شهر تبریز است و بسیاری از افراد به آن علاقه مند هستند.
کدو حلوایی را پوست بکنید و به ضخامت نیم سانت قالب بزنید و یا به شکل مربع یا هر شکل دلخواه دیگر در آورید
به قطر نیم سانت خرد نمایید.کدوهای قالب زده را داخل آب اهک تهیه گردیده بریزید و ۲۴ ساعت در آب آهک باقی بماند. کدو حلوایی را از آب آهک خارج نمایید و ۴-۵ ساعت در آب سرد قرار دهید و در طول این مدت ۳ بار آب آن را دور بریزید .
بعد کدو را در صافی گذاشته تا آب آن خارج گردد. شکر را در قابلمه بریزید و ۵ - ۶ لیوان آب درون آن ریخته و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد بعد شربت را از صافی رد کنید .
کدو را داخل شربت بریزید و اجازه دهید تا بجوش آید و گاهی کف روی مربا را جدا نمایید . وقتی شربت قوام آمد دانه هل و گلاب و جوهر لیمویی را که قبلاً در یک قاشق غذا خوری آب گرم حل نموده اید را داخل مربا بریزید و بعد از ده دقیقه جوشیدن حرارت را خاموش نمایید .
این مربا ترد و شکننده و براق و خوشمزه است و به همراه کره و گردو بسیار لذیذ می گردد.
نکات تهیه مربا کدو حلوایی:
۱- قوام آمدن شربت: یعنی موقعی که مربا آماده شد مقداری از شربت آن را در قاشق بریزید کمی که سرد شد باید به حالت کش دار از قاشق بریزد.
۲- ویا قاشق را داخل شربت مربا کنید و بیرون بیاورید و انگشت خود را داخل قاشق کنید و دوانگشت اشاره و انگشت شصت خود را که آغشته به شربت مربا کرده اید را چند بار به هم بزنید اگر شربت بین دو انگشت شما حالت کش یا مثل نخ شد شربت مربا قوام آمده است
3- از خرید کدوهایی که له شده هستند خودداری نمایید ؛ کدو حلوایی ای را برگزینید که پوستی سفت ، بدون لک و چروک داشته و وزن آن هم سنگین باشد ، کدوحلوایی های کوچک تر تردتر و آبدارتر می باشند
4- برای استفاده طولانی مدت، می توان این مربا را در فریزر قرار داد.
5- آهک را از لوازم قنادی فروش ها تهیه نمایید.
6- به این مربا می توان چوب دارچین هم اضافه نمود.
7- درهنگام حل شدن شکر درآب با برس خیس شکرک های روی دیواره قابلمه را پاک نمایید تا ازشکرک زدن مربا جلوگیری گردد. ( طرز تهیه مربای کدو حلوایی )
ثبت نظر