ساعت 24-طرز تهیه مربای خشک قرمز / مواد لازم برای تهیه مربای زرشک خشک قرمز / طرز تهیه مربای زرشک / طرز تهیه مربای ترش / طرز تهیه مربای خوشمزه
مواد لازم برای تهیه مربای زرشک خشک قرمز :
زرشک یک کیلو گرم
شکر یک کیلو و دویست گرم
وانیل یک چهارم قاشق چایخوری (اختیاری)
طرز تهیه مربای زرشک خشک قرمز :
در ابتدا زرشک را خوب پاک نمایید ، چند بار با آب سرد بشویید و بعد داخل کاسه ای قرار دهید ، داخل کاسه را با آب خیلی سرد پر نمایید ، طوری که آب روی زرشک کاملا قرار بگیرد و زرشک ها را به مدت نیم ساعت در آب سرد باشد تا گرد و خاک باقیمانده روی دانه های زرشک کاملا ته نشین گردد .
بعد زرشک را آبکش نمایید ، به آرامی بشویید و دویست گرم از شکر را لابه لای زرشک بریزید و به مدت۵-۶ ساعت داخل یخچال بگذارید تا هم آب زرشک خارج گردد و هم مزه دار گردد.
باقیمانده شکر را آسیاب نمایید تا نرم گردد بعد با یک و نیم لیتر آب ولرم و آب از زرشک درآمده و شکر قاطی نمایید . داخل یک قابلمه لعابی بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید تا شربت بجوش آید . ( درب قابلمه باز باشد )
وقتی شربت به جوش آمد ، زرشک را داخل شربت قرار دهید . توجه داشته باشید که اصلا مربا را هم نزنید . برای مخلوط کردن مواد دسته های قابلمه را با دست بگیرید و با حرکت دادن قابلمه ، مواد را به هم بزنید . ( هم زدن مربای زرشک در این مرحله هم موجب وا رفتن زرشک ها می گردد و هم رنگ مربا را تیره می نماید) .
در آخر های پخت مربا وانیل را به مواد اضافه نمایید ( حرارت خوردن وانیل باعث تلخ شدن مربا یا دسر می گردد) و با یک قاشق استیل خشک و تمیز ، به آرامی مواد را قاطی نمایید .
به محض جا افتادن مربا ، حرارت زیر قابلمه را خاموش نمایید . قابلمه مربا حاضر شده را را با درب باز در مجاورت هوا بگذارید تا خنک گردد و بعد داخل شیشه مورد نظر بریزید و داخل یخچال نگهداری نمایید .
شایان ذکر است که مربای زرشک بر خلاف اقسام دیگر مربا ، به محض پختن آماده سرو نمی باشد و حداقل دو روز باید در یخچال بماند تا قابل مصرف گردد .
نکته : میزان شکر گفته شده در مواد لازم در این دستور طعم مربا را خیلی شیرین نمی نماید و مربا در نهایت طعمی ملس دارد . در صورت علاقه به شیرین تر شدن مربا می توانید مقدار شکر را تا یک کیلو و پانصد گرم (حداکثر ) بیافزایید .
اصولا آشپز ها برای تهیه مربا از میوه های ترش ، در ازای هر یک کیلو گرم میوه از یک کیلو گرم شکر استفاده می نمایند . ولی در مورد زرشک فرق دارد چون ترشی آن کمی بیشتر از حد معمول می باشد در این رسپی میزان زرشک ۲۰۰ گرم بیشتر از حد معمول می باشد .
در مورد میوه های شیرین نیز اصولا باید در ازای هر یک کیلو گرم میوه از ۷۰۰ گرم شکر استفاده گردد . این یک قاعده کلی می باشد و مسلما میزان های گفته شده بسته به میل خانواده می تواند تا حدی تغییر دهید .
بعد از اتمام مراحل پخت تمام مرباها ، همیشه فرصت دهید تا مربا خنک گردد و بعد آن را به ظرف و شیشه مورد نظرتان بریزید . ولی به جهت پایین آوردن دمای مربا بهتر است از یخچال استفاده ننمایید .
استفاده از آبلیمو در آخرین زمان های پخت اکثر مرباها لازم می باشد و برای جلوگیری از شکرک زدن مربا به کار می رود ولی در مورد مرباهای ملس یا کمی ترش تر نیازی به این کار نمی باشد .
شایان ذکر است که یکی از شایع ترین علت های شکرک زدن مربا جوشیدن بیش از اندازه مربا می باشد. البته در صورتی هم که مربا به اندازه کافی حرارت ندیده و نجوشیده باشد امکان کپک زدن آن نیز هست. پس باید به زمان جوشاندن مربا کاملا دقت نمایید .
آسیاب کردن شکر به این خاطر می باشد که در زمان کوتاه پختن این مربا ، ممکن است شکر خوب با آب مخلوط نگردد و در انتها باعث شکرک زدن مربا گردد . بهتر است اول شکر را آسیاب نمایید ، قبل از قرار دادن آب و شکر روی حرارت آنها را خوب با هم قاطی نمایید . بعد روی حرارت بگذارید . توجه داشته باشید که شکر آسیاب شده در آب ولرم آسان ترحل می گردد تا آب جوش یا سرد .
بسته به میل شخصی تان می توانین از کمی گلاب یا دونه هل هم در این مربا به کار ببرید . ( طرز تهیه مربای زرشک قرمز خشک )
ثبت نظر