ساعت 24- طرز تهیه ته چین مرغ و شوید / مواد لازم جهت تهیه ته چین مرغ و شوید / نکات تهیه ته چین خوشمزه / بهترین روش آبکش کردن برنج / طرز تهیه آسان ته چین مرغ
مواد لازم جهت تهیه ته چین مرغ و اسفناج :
پیمانه لیوان فرانسوی دسته داره.
برنج آبکش شده سه پیمانه
تخم مرغ دو عدد ( زائده سفید رنگی که به زرده تخم مرغ چسبیده رو حتمااا جدا کنید و تخم مرغها رو جدا بزنید تا ته چین شما بوی تخم مرغ ندهد )
ماست نصف پیمانه
زعفران دم کرده نصف پیمانه ( زعفران را داخل گلاب بریزین تا رنگ باز کند )
مرغ پخته و ریش شده دو لیوان
نمک ، فلفل سیاه ، پودر سیر و پودر زنجبیل به مقدار لازم
روغن هسته انگور یا زیتون یا کنجد یا سبوس برنج ( روغن مایع خوراکی هم میتوانید استفاده کنید )
شوید خشک یا تازه مقداری
(این مقدار مواد برای 4 تا 5 نفر کافی می باشد).
طرز تهیه ته چین مرغ و شوید:
بهترین روش آبکش کردن برنج :
برای آبکش کردن برنج ، آن را از قبل سه چهار ساعت با نمک زیاد خیس میدهیم . بعد آبش رو خارج میکنیم و برنجها رو آب میکشیم تا نمک اضافی آن برود . بعد در قابلمه حدود پنج لیوان آب را به جوش می آوریم و برنج های خیس داده شده را با مقدار کمی نمک در آب جوش میریزیم و می گذاریم که بجوشد ، وقتی کمی جوشید یک دانه از برنج را برمی داریم و با ناخن نصفش میکنیم ، وقتی به اندازه یک نقطه سفید وسطش خام بود آبکش اش می کنیم . این بهترین راه برای آبکش کردن برنج هست .
مرغ را همیشه بهتراست در آب کم بپزید . در این صورت تمام طعم آن را به خودش می گیرد و به آب آن نمیدهد و خوشمزه تر میشود . مرغ را در مقدار کمی آب با پیاز و کمی نمک و زردچوبه و دارچین (در صورت تمایل) روی حرارت ملایم میگذاریم که بپزد .
در مرحله بعد مرغ را ریش ریش می کنیم . زعفران را در کمی گلاب میریزیم و می گذاریم تا حدود نیم ساعت بماند .
مهمترین قسمت ته چین مرغ همان ته دیگ آن هست ، در واقع برای همین هم اسمش ته چین هست .
به این صورت که ماست ، روغن یا کره ، تخم مرغ و نصف زعفران دم کشیده را با تقریبا نصف مقدار از برنجی که داریم مخلوط میکنیم و در قابلمه نچسبی که کف آن را از قبل چرب کردیم میریزیم . سپس هم مقداری از مرغهای ریش شده را روی آن میچینیم و روی آن را یک لایه از برنج و زعفران و شوید میریزیم و مجدد روی آن را مرغ های ریش شده میچینیم و آنقدر این کار رو تکرار میکنیم تا مرغ و برنجمون تموم شود .
در آخر هم روی آن را کاملا با قاشق فشار میدیم تا مواد فشرده بشود و سپس روی حرارت ملایم با دم کنی میگذاریم تا دم بکشد . اگر دوست داشته باشید میتوانید از زرشک و خلال بادام و پسته خیس داده و تفت داده در لایه ها استفاده کنید . در انتها کمی زیرش را زیاد می کنیم تا ته دیگش بگیرد و بعد از یک دقیقه زیرآن را خاموش می کنیم . وقتی که دم کشید برای اینکه راحت و یکدست از کف قابلمه جدا شود پشت قابلمه رو کمی آب سرد میزنیم و بعد در ظرفی ، قابلمه را برمیگردونیم تا ته چین کامل و یکدست برگردد . میتوانید روی آن را با زرشک و خلال بادام و پسته خیس کرده و تفت داده تزیین کنید. ( طرز تهیه ته چین مرغ و شوید )
ثبت نظر