رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس درآئین افتتاحیه نمایشگاه عکس «۷۰ سالگی تصویب کنوانسیونهای ژنو» با بیان اینکه جنگ یک پدیده ناپسند است که با بشر متولد شده و راه گریزی از آن وجود ندارد، گفت: در واقع جنگ ابزاری برای رسیدن سیاستمداران و دولتها، به اهدافشان است.
،سردارغلامرضا علاماتی با اشاره به جنگ هشت ساله عراق علیه ایران افزود: در ۳۱ شهریور ۵۹ عراق جنگ را به ما تحمیل کرد و بیش از ۱۲۰۰ کیلومتر ازمرزهای غربی کشورمان را اشغال کرد و صدام به مدت هشت سال به ملت ایران ظلم و ستم کرد و سرانجام در ۱۵ مرداد ماه سال ۱۳۶۷ با پذیرفتن قطعنامه ۵۹۸ از سوی ایران و عراق، در نهایت جنگ به حالت نه جنگ و نه صلح درآمد و پایان یافت. برخی از سازمانهای میتوانند نقشی پیش برنده در برقراری صلح بین کشورهای درگیر جنگ ایفا کنند و اقدامات بشر دوستانه داشته باشند یکی از این سازمانها کمیته بینالمللی صلیب سرخ جهانی است.
وی اظهارداشت: در طول جنگ تحمیلی عراق برضد جمهوری اسلامی ایران بیش از ۹۵ هزار ۸۳۵ نفر از دو کشور به اسارت گرفته شده اند. ۳۹ هزار ۱۴۰ نفر اسیر ایرانی و ۵۶ هزار ۶۹۵ نفر اسیر عراقی بود که براساس کنوانسیون ژنو باید رفتار انسان دوستانه با اسرا میشد و بعد از اتمام جنگ اسرا باید بازمیگشتند. اما متاسفانه طرف عراقی رفتار انسان دوستانه با اسرای ایرانی نداشت و تنها جمهوری اسلامی یک طرفه پایند به اصول کنوانسیون ژنو بود.
رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس با اشاره به بی توجهی رژیم صدام به مسائل انسانی و قوانین بشردوستانه جنگ، در ادامه گفت: جمهوری اسلامی به صورت یک طرفه اقدامات زیادی برای بهبود شرایط اسیران عراقی انجام داد. صلیب سرخ نیز نقش موثری بر نظارت هنگام تبادل اسرای ایران و عراق همچنین انتقال پیکر شهدای ایرانی داشت و انتقال بیش از ۵۷۰ هزار شهید ایرانی و ۱۶۲ هزارجسد عراقی با نظارت صلیب سرخ صورت گرفت.سازمان صلیب سرخ ۱۳ میلیون و ۱۷۰ هزار نامه اسرای ایران و عراق را به خانوادههایشان رساند.درخواست داریم تا گزارش شفاهی ۲۰۰ نفر از نمایندگانشان که از اردوگاههای عراق هنگام جنگ بازدید داشتهاند به ما نشان دهند.
وی از رونمایی از کتابی چهار جلدی شامل اسناد تبادل اسیران بین ایران و عراق در آینده نزدیک خبر داد و افزود: اقدامات صلیب سرخ در رابطه با تبادل اسیرانی جنگی بین ایران و عراق به صورت تفصیلی در این کتابها تشریح شده است.
سردارعلاماتی خاطرنشان کرد: کمیته بینالمللی صلیب سرخ در اجرای طرح پژوهشی امام سجاد (ع) که در تهران و ژنو انجام شد، همکاری خوبی داشت و طی آن بخشی از گزارشهای صلیب سرخ درباره بازدیدهای نمایندگان صلیب سرخ از اردوگاههای اسیران ایرانی را در اختیارمحققان ایرانی قرار داد.امیدوارهستیم با تکمیل همکاریها، بتوانیم تاریخنگاری خوبی از مسائل مرتبط با اسیران ایرانی داشته باشیم. انتظار ما این است که همکاریهای دو جانبه افزایش یابد و حداقل بتوانیم تاریخ شفاهی مربوط به ۲۰۰ نفر از نمایندگان صلیب سرخ را از طریق مصاحبه با آنها تهیه کنیم.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که کمیته بینالمللی صلیب سرخ، صورت جلسههای مربوط به مذاکرات درباره آزادی اسیران و کارتهای اسیران را در اختیار ایران قرار دهد تا از آنها در اسناد و آرشیوهای مربوط به تاریخ دفاع مقدس بهرهبرداری شود.
انتهای پیام
ثبت نظر