نمایندگان پارلمان استرالیا با تصویب یک لایحه مهم، به پناهجویان ساکن اردوگاههای جزایر دورافتاده امکان دادهاند که در داخل خاک استرالیا درمان شوند.
، تصویب این لایحه شکستی تاریخی برای دولت و ضربهای به سیاست بحثانگیز مهاجرتی دولت اقلیت اسکات موریسون، نخستوزیر استرالیا، محسوب میشود.
استرالیا از سال ۲۰۱۳، پناهجویانی را که قصد دارند با قایق وارد این کشور شوند، به مراکز نگهداری پناهجویان در نائورو و پاپوآ گینه نو میفرستد.
منتقدان میگویند که این اقدام دولت استرالیا به رفاه و آرامش بازداشتیهای اردوگاهها به ویژه کودکان آسیب زده است.
پزشکان از مدتها قبل نسبت به امکانات نامناسب پزشکی در این جزایر هشدار داده بودند و سازمان ملل نیز شرایط این اردوگاهها را "غیرانسانی" خوانده بود.
به گزارش بی. بی. سی استرالیا همواره از سیاست خود در زمینه نگهداری پناهجویان در اردوگاههای خارج از خاک این کشور دفاع کرده و گفته است این کار، مرگ پناهجویان در دریا را متوقف کرده و قاچاق انسان را کاهش داده است.
لایحهای که در مجلس نمایندگان استرالیا تصویب شده، این هفته به مجلس سنا میرود و تبدیل به قانون خواهد شد.
چرا تصویب این لایحه مهم است؟
در استرالیا، اینکه یک دولت در رأیگیری پارلمان شکست بخورد، بسیار نادر است و طی حدود ۸۰ سال اخیر چنین اتفاقی نیافتاده است. علاوه بر آن، دولت در آستانه برگزاری یک انتخابات فدرال در سال جاری میلادی، متحمل چنین شکستی شده است.
در سال ۱۹۴۱، آرتور فدن، نخستوزیر وقت استرالیا پس از آنکه موفق نشد رأی موافق نمایندگان پارلمان را برای بودجه به دست بیاورد، بلافاصله از مقامش استعفا کرد.
رأی امروز پارلمان استرالیا، شکستی برای اسکات موریسون به حساب میآید که پنجمین نخستوزیر این کشور طی شش سال است و اکنون سوالهایی درباره ماندن وی بر سر کار ایجاد شده است. دولت موریسون اواخر سال گذشته میلادی بعد از شکست در انتخابات میاندورهای اکثریتش را در پارلمان از دست داد.
پناهجویان و حامیان آنها از رأی پارلمان استرالیا استقبال کردهاند.
علت اصرار برای تصویب لایحه چه بود؟
سال گذشته میلادی، گزارشهای مربوط به بحران سلامت روانی کودکان ساکن بازداشتگاههای پناهجویان، استرالیاییها را به وحشت انداخت. پزشکان گفتند بعضی از بچههای ساکن اردوگاه آنچنان افسرده بودهاند که نمیتوانستند غذا بخورند یا بخوابند و حتی کودکان یازده ساله دست به خودکشی زده بودند.
موج واکنشهای منفی مردم، دولت را وادار کرد که بیش از یک صد کودک پناهجو را همراه با خانوادههایشان از جزیره نائورو به استرالیا منتقل کند.
طرفداران حقوق پناهجویان هشدار دادند یک هزار پناهجوی بزرگسال در جزایر نائورو و مأنوس، با بحرانی مشابه در زمینه سلامت روانی و مشکلات پزشکی متعدد دیگر دست به گریبانند.
انتهای پیام
ثبت نظر