Fa En سه شنبه 6 آذر 1403 ساعت 1 و 13 دقیقه

سیاست یک بام و دو هوای مدیران سازمان صداوسیما

سیاست یک بام و دو هوای مدیران سازمان صداوسیما

پنجشنبه 23 اسفند 1397 ساعت 13:42

محتسب‌گری سیما برای سینما

برنامه «نقد سینما» در شبکه پنج تصمیم گرفت نخستین برنامه هفتگی خود بعد از سی‌وهفتمین جشنواره فیلم فجر را با فیلم «آشغال‌های دوست‌داشتنی» آغاز کند. بهروز افخمی دعوت کرد از محسن امیریوسفی تا روبرویش بنشیند و از فیلمی بگوید که ۶ سال توقیف بود و حالا صدرنشین جدول فروش است با حدود ۳میلیارد تومان اما برنامه بدون حضور کارگردان برگزار شد. امیریوسفی هم نامه ای بلندبالا اعلام کرد اجازه حضور در برنامه تلویزیون را پیدا نکرده است.

واکنش پر کنایه امیریوسفی

محسن امیریوسفی در پاسخ به پرسش ایسنا در این زمینه، نوشت: «قرار بود جمعه شب در برنامه سینمایی نقد سینما در مورد فیلم «آشغال‌های دوست‌داشتنی» با آقای افخمی صحبت کنم ولی شب گذشته [پنج‌شنبه] تهیه‌کننده محترم برنامه اطلاع دادند که از طرف تلویزیون اجازه حضور در این برنامه به من داده نشده است.

«این در حالی است که آذرماه من در برنامه زنده میزانسن شبکه ۵ در مورد بحث پروانه ساخت صحبت کردم ولی شاید چون آن موقع بی‌کار و فقط به دنبال اکران فیلمم بودم خطری برای تلویزیون وجود نداشت ولی الان به علت اکران «آشغال‌های دوست‌داشتنی» فیلمسازی خطرناک شده‌ام! متاسفانه پیش از این هم از پخش تیزر تلویزیونی محروم شدیم و توجهی به درخواست ما نشد.»

از عادی‌سازی کتک تا خودکشی تختی

امیریوسفی در ادامه تلویزیون را به دلیل پخش برنامه ای در خصوص عادی سازی کتک خوردن زن از شوهرش از زیر تیغ گذراند و البته از پخش صحبت های جمشید مشایخی، بازیگر پیشکسوت سینما در خصوص خودکشی غلامرضا تختی انتقاد کرد: «ولی واقعیت این است که بعد از شش سال توقیف و در فصل بد اکران مردم استقبال غیرمنتظره‌ای از «آشغال‌های دوست‌داشتنی» کردند و این استقبال بدون حمایت تلویزیون بود و همین نشان می‌دهد که فیلم ما نیازی به تلویزیون ندارد ولی سوال من این است تلویزیونی که کتک خوردن چندباره زن از شوهر را عادی جلوه می‌دهد و گفت‌وگو درباره مسائل خصوصی اسطوره‌ای مثل تختی را مثل آب خوردن بیان می‌کند چگونه است که فیلمی را که مورد استقبال مردم قرار گرفته و صدرنشین اکران اسفندماه شده این‌چنین کنار می‌گذارد؟!»

کارگردان فیلم «آشغال‌های دوست‌داشتنی» کنار گذاشتن عادل فردوسی‌پور و اتهام کپی‌کاری به برنامه «عصر جدید» را هم دستاویز قرار داد تا انتقادات از مدیریت سازمان صدا و سیما را کامل کند: «تلویزیونی که کسی چون عادل فردوسی‌پور را این‌گونه کنار می‌گذارد و برنامه‌های سرگرم‌کننده‌اش کپی دست چندم آن‌ور آبی است و اسپانسرهای مربع ستاره‌ای‌اش کم مانده وسط اذان هم تبلیغ پخش کنند! با فیلمی مثل «آشغال‌های دوست‌داشتنی» مشکل دارد که در مورد گفت‌وگو، وحدت و آشتی است.»

آشغال‌های ترسناک

«البته از طرفی هم می‌شود دید تلویزیونی که سال‌ها بزرگان فرهنگ و هنر کشورمان را کنار گذاشته و فیلم‌های مطرح سینما را هر بار کوتاه‌تر می‌کند و سانسور روی سانسور می‌کند دیگر حوصله یک فیلم سینمایی روی پرده مثل «آشغال‌های دوست‌داشتنی» را ندارد که بعد از شش سال توقیف و در فصل سرد اکران هنوز جان دارد و مردم آن را می‌پسندند؛ فیلمی که حالا هر تماشاگرش یک رسانه برای آن شده است. مسئله من حضور داشتن در یک برنامه تلویزیونی نیست ولی امیدوارم تلویزیون از «آشغال‌های دوست‌داشتنی‌هراسی» دست بردارد. همان‌طور که در شش سال گذشته تابع نگاه آرام و صلح‌طلب «آشغال‌های دوست‌داشتنی» بودم و با تلاش و آرامش فیلمم را رفع توقیف کردم حالا هم می‌گویم: آقای صدا و سیما، «آشغال‌های دوست‌داشتنی» فقط یک فیلم است؛ لطفا از آن نترسید.»

ارشاد می‌بخشد، صدا و سیما نه

فیلمی که بعد از ۶ سال توانسته نظر مثبت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را جلب کند، مجوزهایش را بگیرد و روی پرده برود، از طرف دیگر استقبال مردم را به دنبال داشته و بعد از ۳ هفته صدرنشین جدول فروش بوده، چرا باید پشت درهای سازمان صدا و سیما گیر کند و اجازه حضورش در یک برنامه تخصصی سینمایی را ندهند؟ به نظر می رسد مدیران تلویزیون خود را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی اصلی هنر در ایران، اصلح تر می داند. هر چند صدا و سیما، سازمانی مجزاست اما چرا کارگردانی که فیلمش به صورت رسمی اجازه اکران گرفته نمی تواند مقابل مجری برنامه ای بنشیند و درباره فیلمش حرف بزند؟

«آشغال‌های دوست داشتنی» گریزی به وقایع سال ۸۸ می زند و از این رو با واکنش‌هایی روبرو بود و بسیاری همین موضوع را دلیل توقیف ۶ ساله اش می دانستند. گمان می رود مدیران سازمان صدا و سیما نیز به همین دلیل اجازه حضور محسن امیریوسفی در تلویزیون را نداده اند اما باز هم این سوال مطرح می شود که وقتی وزارت ارشاد به این نتیجه رسیده فیلم می تواند اکران عمومی شود و هزاران نفر نیز در سینما تماشایش کرده اند، چرا کارگردان اثر نباید در قاب تلویزیون حاضر شود. اصلا چرا به بهروز افخمی اجازه داده اند به سراغ چنین فیلمی برود و محسنامیریوسفی را دعوت کند تا چنین هجمه ای علیه خود ایجاد کنند؟!

تعداد بازدید : 185

ثبت نظر

ارسال