سرپرست سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری از شروع عملیات بازسازی برج چرمنه سمنان خبر داد و گفت: این پروژه گردشگری تا سال 98 افتتاح خواهد شد .
، حجت اله ذوالفقاری اظهار کرد: این مجتمع به دلیل مشکلاتی که داشت سال ها به صورت نیمه کاره رها شده و جلوه نامناسبی را در منطقه ایجاد کرده بود، به همین جهت پس از رفع مشکلات موجود عملیات بازسازی آن جهت استفاده آغاز شده است.
وی افزود: عملیات جمع آوری شیشه ها آغاز شده است و در ادامه کار نماسازی و بدنه سازی این مجنمع صورت میگیرد. عملیات اجرایی این پروژه با همکاری بخش خصوصی انجام و در نیمه اول سال 98 به بهره برداری خواهد رسید .
ذوالفقاری گفت: این مجتمع با هدف استفاده فرهنگی و گردشگری احداث شده و بنا داریم در بالای این مجتمع فضایی برای رصد ستارگان مهیا کنیم تا شهروندان و همچنین گردشگران از آنها بهره مند شوند. این مجتمع در 5 طبقه، به متراژ 2000 متر بنا و 1400 متر نماسازی احداث می شود .
وی با اشاره به اهمیت این برج و همجواری آن با یک بنای تاریخی شهر سمنان افزود: در عملیات اجرایی این پروژه از طرح هایی با پیش زمینه تاریخی و سنتی استفاده می شود.
، این برج یکی از پرحرف و حدیتترین پروژه های شهری در سمنان است که در حریم یکی از آثار باستانی ثبت ملی شده مرکز استان ساخته شده است. دژ چرمنه که سمنانیها عمدتا آن را با نام چال خندق می شناسند یکی از آثار تاریخی سمنانی است که در شاهنامه فردوسی نیز از دژ چرمنه نام برده شده است.
شماری از دوستداران میراث فرهنگی و طبیعی سمنان با حضور در منطقه چال خندق، خواستار انتقال برج شیشه ای از این منطقه باستانی شدند.
پیش از این و در سال 94 نیز شماری از اعضای انجمن دوستداران میراث فرهنگی و طبیعی سمنان با حضور در مقابل چال خندق(دژ چرمنه) خواستار ساماندهی این منطقه شدند. این افراد با امضای بنری که در مقابل برج شیشه ای نصب شده بود، اعلام کردند، این محوطه تاریخی همان دژ چرمنه است که در شاهنامه فردوسی نیز به آن اشاره شده است.
دوستداران میراث فرهنگی و طبیعی سمنان از مسئولان به خصوص شهرداری تقاضا داشت تا این برج شیشهای و سازه فلزی ناهمگون که سالهاست در محوطه تاریخی نصب شده است را از این مکان، منتقل تا حریم این محوطه باستانی که نماد و نشانه فرهنگ و تمدن مردم این دیار است آزاد شود و این تپه باستانی در معرض دید عموم قرار گیرد. این اعضای همچنین تقاضا کردند برای روشن شدن زوایای پنهان این محوطه، هر چه سریعتر کار کاوش و باستان شناسی در این تپه را آغاز کند.
همان زمان محمدکاظم شربتدار، شهردار وقت سمنان با حضور در بین اعضای این انجمن، قول های مساعدی در رابطه با ساماندهی منطقه، نصب تابلوی معرفی و جمع آوری و انتقال برج شیشهای داد.
بر اساس کاوشهای اخیر، ابزار سنگی دوره فراپارینه سنگی (15 تا 20 هزار سال پیش) در منطقه "چال خندق" سمنان کشف شده است. این منطقه به دلیل حفر خندق در آن در دوره اسلامی، به عنوان "چال خندق" معروف شده است. بر اساس اطلاعات موجود، بنای شیشهای ساخته شده در منطقه چال خندق، قرار بوده به عنوان مرکز فرهنگی کاربرد داشته باشد اما سالهاست که ساخت آن نیمه تمام رها شده است.
پیش از این محمد جهانشاهی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان سمنان از صدور مجوز کاوش در تپه باستانی دژ چرمنه سمنان با پیگیریهای انجامشده خبر داده و گفته بود: اعتبار این کاوش هم اخذ شده و کار کاوش در این تپه باستانی بهزودی آغاز میشود.
انتهای پیام
ثبت نظر