Fa En دوشنبه 28 آبان 1403 ساعت 18 و 12 دقیقه

رکوردداران میلیون‌دلاری در حراجی‌های ۲۰۱۹

رکوردداران میلیون‌دلاری در حراجی‌های ۲۰۱۹

دنیای‌اقتصاد : حراجی‌های معروف جهان هر سال در چند نوبت اقدام به عرضه آثار هنری در حوزه‌های مختلف می‌کنند و هر بار خبرهای بسیاری درباره قیمت این آثار و رکوردهای تازه فروش در رسانه‌ها به انتشار می‌رسد. حالا با نزدیک شدن به روزهای واپسین سال ۲۰۱۹ و بسته شدن کارنامه حراج‌های امسال، رکوردداران فروش این سال از سوی «آرت نت» که از مهم‌ترین مراجع فروش ‌اینترنتی آثار هنری است، اعلام شد. امسال نیز حراجی‌های بزرگ «‌ساتبیز» و «کریستیز» گران‌ترین آثار هنری فروخته شده را در کارنامه خود ثبت کردند.

دوشنبه 2 دی 1398 ساعت 17:58
رکوردداران میلیون‌دلاری در حراجی‌های 2019

از ۱۰ اثر هنری گرانی که در سال ۲۰۱۹ فروخته شدند،‌ ۹ اثر در نیویورک و توسط «‌ساتبیز» و «کریستیز» به فروش رفتند. آن یک اثر هنری دیگر هم در شعبه لندن حراجی «کریستیز» به فروش رفت.  آثار هنری کلاسیک معاصر با اختصاص دادن هشت اثر در فهرست ۱۰اثر هنری گران فروخته شده در سال ۲۰۱۹، امسال نیز بازار هنر را در سلطه خود داشتند. هفت اثر از این فهرست نیز به دهه ۶۰ میلادی تعلق دارند و تنها دو اثر آن در اواخر قرن نوزدهم خلق شده‌اند. تمامی آثار این فهرست به استثنای یک اثر، تابلو نقاشی هستند و هیچ کدام از آنها به هنرمند زن تعلق ندارند.   گران‌ترین اثر هنری یک هنرمند زن که در سال ۲۰۱۹ به فروش رسید، مجسمه «عنکبوت» اثر «‌لوئیز بورژوآ» بود که در ماه می به قیمت ۳۲ میلیون دلار فروخته شد و به پانزدهمین اثر گران‌قیمت این سال تبدیل شد. مجسمه «خرگوش» تنها اثر هنری غیرنقاشی در این رتبه‌بندی ده‌گانه است که توانسته با ثبت رقم فروش ۹۱ میلیون دلاری در جایگاه دوم گران‌ترین آثار هنری حراجی‌های ۲۰۱۹ قرار بگیرد.

 رکوردداران

رتبه نخست در اختیار «کومه‌های علف خشک» (۱۸۹۱) اثر «کلود مونه» به قیمت ۷/ ۱۱۰ میلیون دلار است. این نقاشی درخشان از چند کومه علف، پیش از آنکه در بهار سال جاری در حراجی ساتبیز رکوردی را به ثبت برساند، به مدت سه دهه متوالی در یک مجموعه خصوصی نگهداری می‌شد. «کومه‌های علف خشک» برای آخرین بار در سال ۱۹۸۶ در حراجی کریستیز به قیمت ۵/ ۲ میلیون دلار فروخته شد. این نقاشی رنگ روغن که در سال ۱۸۹۰ توسط «کلود مونه» خلق شده است پس از آنکه بهار امسال با قیمت ۷/ ۱۱۰ میلیون دلار فروخته شد، به اولین تابلو نقاشی سبک امپرسیونیسم که به قیمتی بیش از ۱۰۰ میلیون دلار فروخته شده است، تبدیل شد. این تابلو نقاشی تنها یکی از ۲۵ مجموعه تابلو نقاشی این هنرمند است که پشته‌های علف همسایه «‌مونه» را در فضایی باز به تصویر می‌کشد. این اثر همچنین، گران‌قیمت‌ترین نقاشی فروخته‌شده «‌کلود مونه» در حراجی ساتبیز نیز محسوب می‌شود. گفته می‌شود یک میلیاردر آلمانی به نام «هاسو پلتنر»‌ این تابلو نقاشی را خریداری کرده است. «کلود مونه» بنیان‌گذار سبک امپرسیونیسم فرانسوی و استاد نقاشی فضای باز بود که در سال ۱۹۲۶ و در ۸۶ سالگی درگذشت. پس از این تابلو اثری با عنوان «خرگوش» (۱۹۸۶) اثر «جف کونز» با قیمت ۹۱ میلیون دلار قرار دارد.  این اثر هنری در ابتدا با قیمت پایه ۴۰ میلیون دلار در حراجی کریستیز نیویورک به مزایده گذاشته شد و پس از یک کشمکش طولانی به قیمت ۹۱ میلیون دلار فروخته شد. بنابراین «خرگوش»‌ رکورد اثر پیشین ‌«جف کونز» یعنی «سگ بادکنکی» ۴/ ۵۸ میلیون دلاری را شکست و یک رکورد جدید دیگر را به عنوان گران‌ترین هنرمند زنده دنیا که پیش‌تر به «دیوید هاکنی» برای نقاشی «استخر با دو پیکر» تعلق داشت، به خود اختصاص داد. در جایگاه سوم نیز «بوفالو ۲» (۱۹۶۴) اثر «رابرت راشنبرگ» که با قیمت ۸/ ۸۸ میلیون دلار فروخته شده قرار دارد. «بوفالو ۲»‌ که توسط یک مجموعه‌دار اهل شیکاگو به حراجی کریستیز نیویورک ارائه شد با فروخته شدنش به قیمت ۸/ ۸۸ میلیون دلار رکورد گران‌ترین اثر پیشین «راشنبرگ» را که  ۱۸ میلیون دلار بود در هم شکست. چند دلیل برای فروخته شدن این اثر با چنین قیمت قابل توجهی وجود دارد: این اثر در زمان خوشایندی خلق شده بود چراکه «راشنبرگ» در همان سال شیر طلایی بی‌ینال ونیز را به خود اختصاص داده بود و از نوشابه «کوکا کولا» گرفته تا «جان اف کندی» مملو از پیکرنگاری‌های کلاسیک آمریکایی است. این اثر هنری در ابتدا با قیمت پایه ۵۰ میلیون دلار به مزایده گذاشته شد، اما در نهایت به قیمت ۸/ ۸۸ میلیون دلار فروخته شد. از آنجا که اغلب آثار تحسین‌شده ابتدایی این هنرمند در موزه‌ها یا مجموعه‌های خصوصی نگهداری می‌شوند، فرصت‌های این چنین برای خریداری یکی از آثار «راشنبرگ» بسیار کم اتفاق می‌افتد و مجموعه‌داران این حقیقت را به خوبی می‌دانند. در ادامه نیز تابلوهای «کتری و میوه»‌ (۱۸۸۸) اثر «پل سزان» به قیمت ۳/ ۵۹ میلیون دلار، «زن و سگ» (۱۹۶۲) اثر «پابلو پیکاسو» به قیمت ۹/ ۵۴میلیون دلار، «دو الویس پریسلی» (۱۹۶۳) اثر «اندی وارهول» به قیمت ۵۳ میلیون دلار، «آسیب زدن به کلمه رادیو ۲» (۱۹۶۴) اثر «ادوارد روشی» به قیمت ۵/ ۵۲ میلیون دلار،‌ «مطالعه‌ای برای یک سر» (۱۹۶۲) اثر «فرانسیس بیکن» با قیمت ۴/ ۵۰ میلیون دلار، «بدون عنوان» (۱۹۶۰) اثر «‌مارک روتکو» به قیمت ۱/ ۵۰ میلیون دلار و سرانجام «هنری گلدزالر و کریستوفر اسکات»(۱۹۶۹) اثر «‌دیوید هاکنی» به قیمت ۵۰میلیون دلار قرار گرفته‌اند.

 

این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند
تعداد بازدید : 198

ثبت نظر

ارسال