«وقتی که آسمان تهران آبی بود» نوشته مهران افشاری منتشر شد.
، «وقتی که آسمان تهران آبی بود: خاطرههای دوره کودکیم، دهسال آغاز زندگیم از ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۶) در ۱۱۲ صفحه با شمارگان ۷۰۰ نسخه و قیمت ۱۳هزار تومان در انتشارات جهان کتاب منتشر شده است.
در معرفی این کتاب عنوان شده است: روایتی نوستالژیک از زندگی روزانه یک خانواده متوسط ایرانی در دهه ۴۰ و ۵۰ خورشیدی.
مهران افشاری، نویسنده و پژوهشگر ادبیات فارسی و تاریخ اجتماعی ایران است که آثار بسیاری در زمینه تصحیح متون تصوف و عرفان و همچنین ادبیات عامه ایران دارد. او در این کتاب سرگذشت خانواده خود را، همچون نمونهای از یک خانواده از قشر متوسط اجتماع، در سالهای دهه ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ تعریف میکند.
روایت افشاری در بسیاری از جاها رنگی از قصهگویی دارد و توصیفها گاه از نگاه یک کودک خردسال(فرزند خانواده) و زمانی از چشم بانویی میانسال(مادر خانواده) یا برادر و خواهر بزرگتر بیان میشود. تصویرهای دلنشین کتاب از زندگی در تهران چهل، پنجاه سال پیش برای بسیاری از خوانندگان آشناست و یادآور دورهای از حیات اجتماعی مردم تهران در آن سالها.
نویسنده در مقدمه آورده است: اینکه آدمی زادگاه و محیطی را که کودکی خود را در آن گذرانده است دوست داشته باشد، امری طبیعی است. برای هر انسانی به یاد آوردن خاطرههای دوران خردسالی و محیطی که در آن بالیده و پرورش یافته، لذتبخش و خوشایند است. من هم تهران، شهر عزیزم را که دستکم سه نسل گذشته از خاندانم در آن زاده و پرورده شدهاند، بسیار دوست دارم و تداعی خاطرههای کودکیم در این شهر، تسلیبخش خاطرم است.
تهرانِ چهل، پنجاه سال پیش با تهران امروزی بسیار تفاوت داشت. تهران اینگونه گسترده و بزرگ نبود. این همه کوچه و خیابان و بزرگراه نداشت. این همه مردم در این شهر نبود اما آسمان آن مانند آسمان شهرهای دیگر آبی و شفاف بود.»
انتهای پیام
ثبت نظر