معاون میراث فرهنگی اداره کل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان سمنان با اشاره به کاوش حدودا یکماهه یک تیم باستانشناسی دانشگاه تهران در قلعه خندق سمنان گفت: در این کاوش برای نخستین بار ابعاد تاریخی اثر و لایههایی از دورههای تاریخی اشکانی و ساسانی در این محوطه تاریخی مورد تحلیل و بررسی باستانشناسانه قرار گرفت.
، مصطفی یغمائیان از بازدید شهردار، رئیس و اعضای شورای شهر سمنان از روند کاوش و مطالعات باستانشناختی قلعه خندق سمنان خبر داد و افزود: در این بازدید توضیحاتی توسط دکتر محمد اسماعیل اسمعیلیجلودار، سرپرست هیأت کاوش باستانشناسی و عضو هیأت علمی گروه باستانشناسی دانشگاه تهران ارائه شد.
وی گفت: ارزیابی تقریبی قدمت اثر، سفالها و مواد فرهنگی – تاریخی استخراج شده، لایههای حفاری شده و سطوح مختلف زمین که در برخی نقاط تا عمق پنج متر مورد گمانهزنی قرار گرفته، از جمله تحقیقات مطرح در این فصل مطالعاتی بوده است.
یغمائیان افزود: در این فصل کاوش که تقریباً به مدت 25 روز ادامه داشت، یافتههای مهم و حایز اهمیتی برای نخستین بار از ابعاد تاریخی اثر و لایههایی از دوران اشکانی و ساسانی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت که پس از تکمیل دادهها و ارزیابی مطالعات پایه، میتواند کمک شایانی به دورهشناسی و ایجاد نقطه عطف جدیدی در تاریخ زیست در محدوده شهری سمنان بهشمار آید.
وی ادامه داد: فاز نخست مطالعات قلعه خندق سمنان در سالجاری و با انعقاد قرارداد مطالعه و کاوش در این قلعه که بهدلیل پیچیدگی خاص، ویژگیهای منحصر بهفرد و کمبود اعتبار تاکنون امکان پژوهش کامل و پیشرفته بروی آن مهیا نشده بود، انجام شد.
وی گفت: مقرر شده با مساعدت اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار سمنان، همکاری و مشارکت برای انجام فصول آتی پژوهش و کاوش در خصوص این اثر تاریخی از سوی مدیریت شهری صورت گیرد.
معاون اداره کل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان یادآور شد: پس از این بازدید و با تاکید شهردار سمنان قرار شد، اقدامات تأمینی بهمنظور حفاظت بهینه از حریم و محدوده کالبدی اطراف قلعه، پس از طراحی و تصویب در شورای فنی میراث فرهنگی استان سمنان جهت محصور کردن محیط پیرامونی اثر با مشارکت نهادهای مدیریت شهری انجام شود.
، محوطه باستانی چال خندق یا دژ چرمنه در خیابان حکیم الهی سمنان واقع شده است. به دلیل حفر خندق در این منطقه در دوره اسلامی، به عنوان چال خندق معروف شده است.
در سال های گذشته، بنای شیشهای نیمهتمامی در جوار این منطقه باستانی ساخته شده است که بر اساس اطلاعات موجود، بنای ساخته شده در منطقه چال خندق قرار بوده به عنوان مرکز فرهنگی کاربرد داشته باشد اما سالهاست که ساخت آن نیمه تمام رها شده است
انتهای پیام
ثبت نظر