Fa En جمعه 25 آبان 1403 ساعت 19 و 2 دقیقه

رئالیسم اکسپرسیونیستی در «تنگنای آسمان ...»

رئالیسم اکسپرسیونیستی در «تنگنای آسمان ...»

رئالیسم اکسپرسیونیستی در نمایشگاه «تنگنای آسمان ...» به نمایش درآمد.

یکشنبه 27 آبان 1397 ساعت 14:40

به نقل از روابط عمومی فرهنگستان هنر، این نمایشگاه که به همت مرکز هنرپژوهی نقش جهان آثار فاطمه‌ راهیل قوامی را به نمایش گذاشته است، روز پنجشنبه (۲۴ آبان ماه) ساعت ۱۵ با حضور هنرمندان و علاقه‌مندان هنر نقاشی، در نگارخانه جهان گشایش یافت.

نمایشگاه «تنگنای آسمان...»، شامل ۳۳ اثر در تکنیک‌های رنگ روغن و مدادرنگی روی بوم و مقواست؛ همچنین قوامی در طراحی‌ها، تکنیک مداد کنته و ذغال روی کاغذ را به کار گرفته است.

رئالیسم، به معنای اصالت واقعیت خارجی و واقع‌گرایی، شیوه‌ای است که در آن هنرمند اشیاء و موجودات را آن‌گونه که هستند، بازنمایی می‌کند و اکسپرسیونیسم به سبکی گفته می‌شود که در آن درون‌گرایی و بیان احساسات و عواطف درونی هنرمند، هدف خلق اثر هنری است. به بیانی دیگر در آثار اکسپرسیونیسم، روح، حس و بیان بسیار پررنگ است. در رئالیسم اکسپرسیونیستی، که سبک به کار گرفته شده در کارهای راهیل قوامی است، ترکیبی از دو سبک رئالیسم و اکسپرسیونیسم را نظر می‌کنیم که مخاطب نمی‌تواند به آنها به چشم یک صحنه بازنمایی شدۀ تنها نگاه کند. در واقع بازنمایی آن چیزی است که در جهان بیرون واقع شده و بیان و تاثیر اکسپرسیونیستی نیز به آن اضافه شده است.

هنرمند نمایشگاه «تنگنای آسمان...»، پارچه‌های بوم و کلاف لازم برای خلق اثر هنری را خود تهیه می‌کند. او درباره شیوه به کارگیری پارچه در آثارش می‌گوید: «پارچه خام را در متراژ بالا تهیه می‌کنم و روی آن را لایه‌های متعدد جسو (ماده‌ای که روی پارچه زده می‌شود تا پارچه را آماده کار کند) می‌زنم.»

قوامی درباره اجرای کارهایش می‌گوید: «برای کلاف، چوب‌هایی با اندازه‌های مشخص را از بازار چوب تهیه می‌کنم، اما آن را نمی‌سازم؛ بلکه اول روی پارچه بوم که هنوز نصب نشده یک مرحله از نقاشی را می‌کشم و سپس برای اندازه کلاف بوم تصمیم می‌گیرم. هر نقاشی خانه خودش را می‌خواهد و من از قبل خانه و قاب آماده‌ای را به آن تحمیل نمی‌کنم. با این وجود، سرزمین خانه را می‌شناسم و می‌دانم کجا بنایش کنم.»

او که از سال ۱۳۷۵ به طور جدی به عرصه هنر نقاشی پا گذاشته، سال‌هاست که به تدریس نقاشی مشغول است و خلق اثر هنری مطلوب را تنها منوط به خود هنرمند می‌داند. او در این باره گفت: «خویشتن درونی و وجودی هر انسان است که از طریق آن با هستی ارتباط می‌گیرد و آن را معنا می‌کند و به خویشتن وجودی و خالص خود باز می‌گردد؛ خویشتنی که اصل وجودی اوست و فقط به واسطه آن است که می‌تواند کار هنری به معنای دقیق هنری انجام دهد. در واقع، کار هنری نوعی لایه‌برداری از خویشتن است.»

فاطمه‌ راهیل قوامی، نقاش، پژوهشگر و دانشجوی دکتری پژوهش‌هنر، تاکنون در نمایشگاه‌های متعدد گروهی و انفرادی آثار خود را در معرض دید علاقه‌مندان نقاشی قرارداده‌ است.

نمایشگاه نقاشی «تنگنای آسمان...» تا ۱۵ آذر ماه همه‌روزه به جز جمعه‌ها از ساعت ۱۰ تا ۱۸، به نشانی خیابان ولی‌عصر (عج)، بالاتر از خیابان شهید بهشتی، ضلع جنوب غربی بوستان ساعی، شماره‌ ۲۱۶۹‌، میزبان علاقه‌مندان هنرهای تجسمی خواهد بود.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 227

ثبت نظر

ارسال