Fa En جمعه 2 آذر 1403 ساعت 5 و 50 دقیقه

دشمن نگران حلول نسل دفاع مقدس در نسل حاضر است

دشمن نگران حلول نسل دفاع مقدس در نسل حاضر است

پرسابقه‌ترین نویسنده دفاع مقدس با بیان اینکه دیروز اسلحه در دست داشتم و امروز قلم من اسلحه من است، گفت: دشمن نگران انتقال پیام دفاع مقدس است و می‌داند اگر نسل دفاع مقدس در نسل حاضر حلول کند دیگر نخواهد توانست ایران اسلامی را به زمین بزند.

دوشنبه 1 مهر 1398 ساعت 22:5

محمدرضا بینش‌برهمند،‌ رزمنده دوران دفاع مقدس - منطقه گیلان، با بیان اینکه از سال 1378 در حوزه دفاع مقدس قلم می‌زنم، اظهار کرد: بعد از پایان جنگ و همزمان با دوران تحصیلات تکمیلی به کارهای پژوهشی در حوزه قرآن و حدیث اهتمام داشتم.

وی فعالیت خود در حوزه کتاب دفاع مقدس را شبیه یک معجزه دانست و افزود: در آن زمان درصدد تالیف قرآن مصور بودم و استفتای آن تایید شده بود، اما یک شب در خواب دیدم شهدا مرا صدا می‌زنند و از من می‌خواهند از آنان بنویسم. این خواب طی سه شب متوالی تکرار شد و ذهن مرا سخت مشغول کرده بود، تا اینکه در کمتر از یک شبانه‌روز از بنیاد شهید با من تماس گرفتند و درخواست همکاری در حوزه زندگینامه شهدا داشتند.

دبیرکل جامعه نویسندگان و پژوهشگران گیلان با بیان اینکه نخستین کتاب حرفه‌ایم را با محوریت شهدای دانشجوی استان تحت عنوان «سرخ‌سیمایان سبز»منتشر کردم، گفت: این کتاب در سطح کشور مطرح است و عنوان کتاب برتر سال را دریافت کرد. کتاب دومم تحت عنوان «صدای سکوت» نیز به جانبازان 70 درصد گیلانی اختصاص دارد و به زبان آلمانی ترجمه شده است.

بینش‌برهمند از تالیف 110 عنوان کتاب با محوریت زندگینامه و خاطرات شهدا، جانبازان و آزادگان گیلانی خبر داد و اضافه کرد: تنها نویسنده ایرانی هستم که این تعداد کتاب با موضوع دفاع مقدس تالیف کرده و به چاپ رسانده‌ام. امسال نیز به همت جامعه نویسندگان و پژوهشگران گیلان درصدد برگزاری نخستین همایش تجلیل از نویسندگان حوزه دفاع مقدس هستیم تا مایه دلگرمی مجاهدان عرصه قلم شویم.

وی ترویج فرهنگ دفاع مقدس را نیازمند اقدامات فرهنگی و زیربنایی در سطوح آموزش و پرورش و آموزش عالی دانست و عنوان کرد: باید با جوانان و نوجوانان خیلی شیوا و رسا درباره دفاع مقدس صحبت کنیم و به آنان بگوییم که هشت‌سال جنگ تحمیلی فقط کشتن و کشته شدن و خون‌ریزی نیست، بلکه کلیدواژه‌های دفاع مقدس با آرمان‌ها، باورها و اعتقادات یک ملت پیوند دارد.

رزمنده گیلانی دفاع مقدس با اشاره به قداست دفاع هشت‌ساله، ادامه داد:‌ ما در دفاع مقدس نجنگیدیم، بلکه از آرمان‌ها و ارزش‌ها و باورها و اعتقاداتمان دفاع کردیم، زیرا جنگ‌طلب نبودیم و دشمن به حریم کشور و نظام ما تجاوز کرده بود و ما با کمترین امکانات در مقابل عده و عده آنان ایستادگی کردیم. نوجوان 14 ساله، جوان 20 ساله و پیرمرد 70 ساله به خاطر حفظ یک وجب از خاک کشور جنگیدند و از همه آلام و آرزوهای خود گذشتند لذا این قداست مصداق دارد.

دبیرکل جامعه نویسندگان و پژوهشگران گیلان از انجام بیش از 10 هزار مصاحبه و گفت‌وگوی خود با خانواده‌های شهدا و جانبازان و آزادگان دفاع مقدس گفت و خاطرنشان کرد:‌ برای تالیف کتاب‌هایم تحقیقات میدانی انجام داده‌ام و لذا همه کتاب‌ها دارای سندیت است؛ نه آرشیو.

وی از نویسندگان حوزه دفاع مقدس خواست در گام نخست خودشان مانوس با فرهنگ ایثار و شهادت باشند و اضافه کرد: باید دفاع مقدس را باور داشت تا بتوان درباره آن نوشت، زیرا کتاب‌های شهدا مانند یک فیلم سینمایی نیست که اولویت اقتصادی داشته باشد و به هر قیمتی به فروش برسد، بلکه دفاع مقدس از مادیات جداست و جنبه معنوی و حقیقی دارد و باید با باورها و اعتقادات و سبک زندگی شهدا سنخیت داشته باشد. متاسفانه برخی از سبک‌های زندگی امروز با سیره شهدا همخوانی ندارد.

بینش‌برهمند با بیان اینکه دشمنان با شبهه‌افکنی در دفاع مقدس به دنبال ایجاد شکاف بین نسل‌های اول و دوم انقلاب با نسل‌های سوم و چهارم هستند، خاطرنشان کرد: به نویسندگان این عرصه توصیه می‌کنم تا دفاع مقدس را باور نکرده‌اند، تا با خانواده‌های شهدا و جانبازان اشک نریخته‌اند و تا باحقیقت‌های سبک زندگی شهدا پیوند نخورده‌اند دست به قلم نبرند، زیرا نتیجه معکوس خواهد داشت.

دبیرکل جامعه نویسندگان و پژوهشگران گیلان دفاع مقدس را تجلی باورها و اعتقادات ملتی دانست که یک عمر با این باورها و اعتقادات زندگی کرده‌اند و متذکر شد: در هشت‌سال دفاع مقدس این باور معنا پیدا کرد که یک ملت می‌تواند بدون تکیه به اجانب روی پای خودش بایستد و از شرف و ناموس و دین و سرزمینش حراست کند؛ باوری که امروز نیازمند آن هستیم.

وی با اشاره به تحمل گرسنگی‌ها و تشنگی‌های جبهه، اظهار کرد: گاهی رزمندگان پنج شبانه‌روز فقط نان خشک می‌خوردند، اما پای باورهایشان برای کشور و نظام ماندند لذا پیام دفاع مقدس برای نسل‌های آینده این است که با کمترین امکانات هم می‌توانیم از کشورمان دفاع کنیم و با اتحاد و همدلی در برابر همه هجمه‌های بمانیم. دشمن نگران انتقال همین پیام است و می‌داند اگر نسل دفاع مقدس در نسل حاضر حلول کند دیگر نخواهد توانست ایران اسلامی را به زمین بزند.

رزمنده دفاع مقدس با بیان اینکه کار کارستان شهدا در تاریخ بی‌سابقه است، گفت: یک عمر با جانبازان و آزادگان زندگی کرده‌ام و با خانواده‌های شهدا مانوس بوده‌ام لذا رمز موفقیت کتاب‌هایم را در عنایت شهدا و دعای خیر جانبازانی می‌دانم که با وجود 90 درصد مجروحیت سخت، اما بی‌ادعا روزگار می‌گذرانند، زیرا به باورها و اعتقادات خود ایمان دارند.

بینش‌برهمند با تاکید بر اینکه قداست جایگاه شهدا و جانبازان را باید به نحو شایسته به نسل جوان نشان دهیم، تصریح کرد: نباید اجازه دهیم گذر ایام و فشار زندگی و دروغ‌پردازی‌های دشمن باعث شود جایگاه دفاع مقدس مخدوش شود و آرمان‌ها و ارزش‌های شهدا که با خون خود برای ما به میراث گذاشته‌اند به فراموشی سپرده شود.

وی تالیف زندگینامه شهیدان باکری و زمانی را از دیگر آثار ماندگار خود دانست و عنوان کرد: زندگینامه شهید علی انصاری، استاندار شهید گیلان و تنها استاندار شهید کشور را تحت عنوان «وصال فیروزه‌ای» منتشر کردم. به زودی کتاب شهدای کارمند گیلان نیز رونمایی خواهد شد.

دبیرکل جامعه نویسندگان و پژوهشگران گیلان از تالیف کتاب شهدای روحانی گیلان با محوریت شهید آیت‌الله حاج صادق احسانبخش خبر داد و یادآور شد: تاکنون 10 عنوان کتاب برای سرداران شهید ارتش جمهوری اسلامی ایران تالیف کرده‌ام که از جمله آن می‌توان به «نام‌آوران دریادل» و «دریادلان کوی عشق» اشاره کرد. کتاب «زخم‌های عشق» را نیز با محوریت خاطرات مادران و همسران شهدای گیلان منتشر کردم.

وی که از پرسابقه‌ترین نویسندگان دفاع مقدس است، حضور مقام معظم رهبری در جبهه‌ها و دیدار با رزمندگان را از به‌یادماندنی‌ترین خاطرات روزهای جنگ دانست و عنوان کرد: وقتی در جبهه بودم، مادرم از دوری من غصه‌دار بود و لذا از من می‌خواست خیلی زود به مرخصی بروم، اما یک بار ترکش به دستم اصابت کرد و مجروح شدم و نمی‌خواستم مایه نگرانی مادرم شوم و چهار ماه به مرخصی نرفتم. زمانی که سرزده به خانه‌مان آمدم شنیدم که مادرم در آشپزخانه از سر دلتنگی با خدا راز و نیاز می‌کند و آرزوی دیدار مرا دارد که با دیدن من اشک شوق ریخت و از شادی مادرم شاد شدم.

بینش‌برهمند قلم زدن در عرصه دفاع مقدس را جهاد امروز رزمندگان دیروز دانست و خاطرنشان کرد: دیروز اسلحه در دست داشتم و امروز قلم من اسلحه من است و تا زنده هستم رزمنده هستم و دشمن را کلافه می‌کنم، زیرا دشمن می‌خواهد که فرهنگ شهدا نباشد و هرچه بیشتر از شهدا بگوییم و بنویسیم و میراث آنان را زنده نگه داریم، دشمن را عصبانی‌تر خواهیم کرد.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 243

ثبت نظر

ارسال