Fa En شنبه 19 آبان 1403 ساعت 5 و 32 دقیقه

دروازه‌های تاریخی ارومیه احیا می‌شوند

دروازه‌های تاریخی ارومیه احیا می‌شوند

رئیس شورای اسلامی شهر ارومیه از احیای دروازه‌های قدیمی شهر خبر داد.

سه شنبه 22 آبان 1397 ساعت 17:17

محمدرضا علیزاده در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، موضوع ارومیه شهر گردشگری سال 2020 میلادی (1399 شمسی) را در رونق و شناساندن این شهر موثر دانست و احیای بافت تاریخی و دروازه های قدیمی را در این راستا مهم برشمرد و گفت: شورای اسلامی شهر ارومیه در سال گذشته مصوبه‌ای را گذرانده است که طبق آن مقرر شد نسبت به بازسازی یکی از دروازه‌های تاریخی شهر ارومیه که طرح آن موجود و به لحاظ ملکی بلامعارض باشد، با هماهنگی ادارۀ کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و شهرداری ارومیه اقدامات لازم صورت گیرد.

علیزاده گفت: در جلسه‌ای که با معاونت عمرانی شهرداری ارومیه داشتیم، تأکید شد که ظرف دو ماه آتی، مطالعات لازم برای احیای حداقل یک یا دو مورد از این دروازه‌ها انجام شود به واقع لازم است محدوده تاریخی شهر ارومیه مورد مطالعه و صیانت قرار گیرد، چرا که گردشگری که وارد شهر می شود به خاطر رؤیت تاریخ این شهر به اینجا می آید.

وی با بیان اینکه با تشکیل کارگروهی از افراد متخصص در حوزه های شهرسازی، عمران و تاریخی مطالعات یکی از دروازه‌های قدیمی شهر آغاز می‌شود ادامه داد: شورای شهر مصمم است تا سال 2020 میلادی حداقل دو دروازه قدیمی شهر را احیا و بازسازی کند و به مرور سایر دروازه‌ها نیز احیا شوند.

علیزاده تصریح کرد: در مطالعات انجام شده و طبق مستندات تاریخی ارومیه در زمانهای قدیم دارای 6 دروازه تاریخی بوده است، در دوره زندیه این تعداد به 7 دروازه می‌رسد و در دوره قاجاریه به 8 دروازه افزایش می‌یابد.

رئیس شورای اسلامی شهر ارومیه با اشاره به مستندات تاریخی از وجود دروازه‌های تاریخی شهر ارومیه ادامه داد:  حمدالله مستوفی در کتاب نزهه القلوب در سال 740 قمری نوشته است: «ارومیه شهری است بزرگ، دورش ده هزار گام باشد و بر کنار بُحیره چی چست افتاد» و مستوفی در این کتاب، محیط ارومیه را 5 کیلومتر تخمین زده است و همچنین در سال 1903 میلادی، ویلیام جکسون، استاد دانشگاه کلمبیای آمریکا از ارومیه دیدن می‌کند و در سفرنامه اش می نویسد: «من در ارومیه هفت دروازه دیدم».

وی با اشاره به دروازه‌های قدیمی شهر گفت: دروازه های قدیمی ارومیه شامل دروازه یوردشاه واقع در جنب میدان ایالت، دروازه نوگچر واقع در پنجراه کنونی، دروازه هندو یا عسگرخان واقع در محله عسگرخان، دروازه بالو واقع در تقاطع کوچه فروردین و کوچه شهید جلالی لک، دروازه توپراق قلعه، دروازه هزاران واقع در انتهای خیابان پزشکیان، دروازه بازارباش در نزدیکی بازار ارومیه، دروازه ارک قدیم واقع در خیابان ارک نرسیده به خیابان شهید کشتگر (دانش) بود.

رئیس شورای اسلامی شهر ارومیه با اشاره به سایر ابنیه‌های تاریخی شهر اظهار کرد: وجود عناصر و یادمان های تاریخی همچون مسجد اعظم، مسجد آقاعلی اشرف، مسجد سردار، مسجد مناره و ... و نیز کلیساهای متعدد با ابنیه تاریخی از دیگر سرمایه‌های ارزشمند در این شهر هستند که باید مورد توجه در امر گردشگری قرار گیرد.
انتهای پیام

تعداد بازدید : 202

ثبت نظر

ارسال