Fa En چهارشنبه 7 آذر 1403 ساعت 16 و 10 دقیقه

جمع‌آوری زباله وظیفه شهرداری است، نه میراث‌ فرهنگی

جمع‌آوری زباله وظیفه شهرداری است، نه میراث‌ فرهنگی

مدیر کل میراث فرهنگی استان کردستان از اختصاص اعتبار برای مرمت پل تاریخی «قشلاق» سنندج خبر می‌دهد و تاکید دارد این پل صفوی از وجود زباله‌ها در محدوده‌ی آن رنج می‌برد.

یکشنبه 11 آذر 1397 ساعت 5:20

، مدتی است برخی دوستداران میراث فرهنگی نسبت به وضعیت نامناسب پل تاریخی «قشلاق» در سنندج خبر می‌دهند، به حدی که آن را زباله‌دانی این منطقه می‌دانند، از سوی دیگر به واسط‌ه‌ی همدوره بودن این پل با سی‌وسه پل اصفهان برخی آن را «سی وسه‌پل سنندج» نیز می‌نامند، اما ...

سید محسن علوی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان، درباره وضعیت این پل به ایسنا می‌گوید: پل تاریخی «قشلاق» یک پل کاملا سالم است، اما متاسفانه به دلیل وجود خانه‌هایی که در محدوده‌ی این پل تاریخی قرار دارد، ان منطقه به زباله‌دانی تبدیل شده و شهرداری وظیفه‌ی خود را نسبت به جمع‌اوری زباله‌ها انجام نمی‌دهد.

او با بیان این‌که برخی فکر می‌کنند جمع‌آوری زباله‌ها فقط به این دلیل که در محدوده‌ی پل تاریخی قرار گرفته، وظیفه‌ی میراث فرهنگی است، ادامه می‌دهد: حاشیه‌های‌ پل نیاز به مرمت دارد، که از محل اعتبارات اختصاص یافته از سال 97، نقاطی از پل که به مرمت نیاز دارند، آن انجام می‌شود.

وی همچنین به لزوم انجام لایروبی بستر رودخانه و پل اشاره می‌کند و اضافه می‌کند: براساس هماهنگی‌ها اداره امور آب منطقه این کار را انجام می‌دهد.

علوی همچنین با تاکید بر این‌که «پل قشلاق» هیچ شباهتی با سی و سه پل اصفهان ندارد، ادامه می‌دهد: این پل فقط شش دهنه دارد، دهانه‌ها نیز به دلیل معماری‌شان که کمانی هستند، با یکدیگر برابر نیستند، اما در سی و سه پل همه دهانه‌ها با یکدیگر برابرند.

وی همچنین درباره‌ی وضعیت کتیبه‌ی این پل نیز می‌گوید:‌کتیبه‌ی پل متعلق به سال 1289 است، که متاسفانه دیگر قابلیت مرمت ندارد، چون به مرور زمان، آب حروف را شسته و از بین برده است، اما موضوع کتیبه در ارتباط با تعمیراتی که در گذشته روی پل انجام شده، بوده است.

۳۹۴ سال قبل «سلیمان خان اردلان» به سفارش «شاه صفی» پلی شش دهانه روی رودخانه «قشلاق» در سه کیلومتری شرق شهر سنندج و در مسیر سنندج به همدان امروزی در حدود ۷۸ متر مساحت با آجر می‌سازد، هر چند گفته می‌شود، این پل دست‌کم یک‌بار در دوره‌ی قاجار مرمت می‌شود، اما به نظر می‌رسد بعد از آن، «پل قشلاق» دیگر روی مرمت و توجه را ندیده است.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 164

ثبت نظر

ارسال