استاندار گلستان میگوید: مردم مناطق مختلف استان گلستان به خصوص آققلا و گمیشان، نه تنها امسال عید نوروز نداشتند، بلکه در طول چند ماه گذشته نیز با مشکلات زیادی مواجه بودند، حق انهاست تا دستکم با برگزاری جشن ثبت جهانی هیرکانی، قدری شاد شوند.
، هادی حقشناس در جلسهی ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی که دوشنبه ۳۱ تیر، در سازمان میراث فرهنگی برگزار شد، با اشاره به سیلی که در نوروز ۹۸ بسیاری از شهرهای این استان شمالی را در برگرفت، گفت: معتقدم چون مردم آققلا و گمیشان این ماهها را در سیل پشتسر گذاشتهاند این حق را دارند که مراسم و جشن ثبت هیرکانی در این شهرها برگزار شود، تلاش میکنم تا این جشن ملی در استان گلستان برگزار شد.
او همچنین با اشاره به اینکه جنگلهای هیرکانی سومین اثر جهانی شده استان گلستان، بعد از کمانچه ترکمان و برج قابوس است، ادامه داد: نام قدیم گرگان، «هیرکان» بود و بعدها این نام تغییر کرد، با تغییر نام استان به هیرکانی و در ادامه با تکرار دائم این نام، هرچه این نام بیشتر مطرح شود در ذهنها نیز بیشتر باقی میماند و برای استان نیز بهتر است.
وی با اشاره به زیست ۱۳۰۲ گونه گیاهی و ۳۰۲ گونه جانوری،در جنگلهای هیرکانی، تاکید کرد: باید تمام این موجودات مورد توجه قرار گیرند.
برنامهریزی برای چهارمین ثبت جهانی گلستان «دیوار گرگان»
او چهارمین پروندهی گلستان برای ثبت در فهرست میراث جهانی را «دیوار گرگان» اعلام کرد و افزود: قصد داریم تا دیوار گرگان را که حدود ۲۰۰ کیلومتر طول دارد در میراث جهانی ثبت کنیم.
استاندار گلستان همچنین در بخش دیگری از صحبتهایش به زمان تعطیلات اشاره کرد و افزود: هر زمان تعطیلات اتفاق میافتد سفر به ساری یا رشت به ذهن مسافران میآید، این در حالی است که جنگلهای استان گلستان نیز زیباییهای خاص خود را دارند و میتواند در بستهی سفر مسافران جا بگیرند.
پژوهشگاه میراث فرهنگی، مطالعات جامعی برای بسته سفر طراحی میکند
وی با تاکید بر لزوم تعریف گردشگری منطقهای و ساماندهی تعطیلات در استان گلستان، اظهار کرد: با توجه به ثبت جنگلهای هیرکانی که پنج استان را دربرمیگیرد، قرار است پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری مطالعات جامعی در خصوص طراحی بسته سفر به این استانها طراحی کند.
حقشناس با اشاره به اینکه در حوزه حفاظت از جنگلهای هیرکانی سه دستگاه محیط زیست، جنگلها و مراتع و میراث فرهنگی دخیلاند، ادامه داد: در این مساله نفع فراوانی وجود دارد که باید با تدبیر مورد توجه باشد، اگر مسئله تبیین شود و به راهکار مناسب برسیم،وضعیت بهتر میشود.
او با اشاره به راهاندازی ستاد توسعه جنگلکاری در استان گلستان، افزود: اگر در گذشته امضاهایی برای اختصاص زمین یا ساخت ویلا و به نوعی جنگلخواری در این استان انجام میشد، با جهانی شدن جنگلهای هیرکانی از این به بعد این امضاها جرم محسوب میشوند.
نخستین خیران میراث فرهنگی، سراغ دیوار تاریخی گرگان میروند
ابراهیم کریمی - مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان - نیز با اشاره به اینکه این استان بستری خوبی برای جذب گردشگران است، گفت: گلستان، نگارستان اقوام است و ما هر ساله جشنواره اقوام ایرانزمین را در این استان برگزار میکنیم. امسال نیز ۲۱ آبان ماه میزبان این جشنواره خواهیم بود.
وی با تاکید بر اینکه دیوار گرگان این روزها متقاضیانی برای احیا دارد و به زودی به نتیجه میرسد، گفت: نخستین خیران میراث فرهنگی کشور در شهرستان کلاله به کمک احیای بخشی از دیوار دفاعی گرگان آمده و اعلام آمادگی کردند.
او با بیان اینکه بافت تاریخی گرگان یک بافت زنده است که از آن میتوان به عنوان زندهترین بافت تاریخی کشور یاد کرد، اظهار کرد: شاهدیم که هیچ مشکل میراثی در استان گلستان وجود ندارد و باید بتوانیم از مسیرهای گردشگری دریایی برای توسعه گردشگری در استان بهره جوییم.
انتهای پیام
برچسب ها
ثبت نظر