Fa En شنبه 3 آذر 1403 ساعت 19 و 35 دقیقه

جایگاه زن در آیینه ادیان/ چرا حضرت زهرا (س) "طاهره" لقب گرفت؟

جایگاه زن در آیینه ادیان/ چرا حضرت زهرا (س) "طاهره" لقب گرفت؟

حجت‌الاسلام آذری طوسی گفت: حضرت زهرای مرضیه (س) ۱۰۴ لقب داشتند و یکی از آنها طاهره به معنی پاکی است.

دوشنبه 13 اسفند 1397 ساعت 0:50

به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین، حجت الاسلام والمسلمین مهدی آذری طوسی خطیب و کارشناس امور دینی، درباره مقام و جایگاه حضرت زهرا مرضیه (س) اظهار کرد: باید بدانیم که اسلام برای زن ارزش فوق‌العاده‌ای قائل است؛ البته نه در اسلام بلکه در دیگر مکاتب آسمانی پیشین هم اینطور بوده است.  برای مثال، در ماجرای حضرت موسی (ع) اشاره شده که ما به مادر حضرت موسی (ع) وحی کردیم که فرزندت را در سبد قرار بده و آن را به نیل بسپار. با اینکه این گونه وحی از جنس نبوت نیست؛ ولی نشان از کرامت این بانو دارد و این مادر مهر اطمینان و ایمان خداوند بر قلبش حک شده است.

جایگاه زنان در آیینه ادیان مذهبی/ ثمرات طهارت ذات و رسیدن به مقام طاهره چیست؟

وی درباره دیگر بانوان بزرگ دنیا به زندگی حضرت عیسی (ع) اشاره کرد و گفت: در مکتب حضرت مسیح (ع) نیز واضح است که حضرت مریم (س) در زندگی ایشان نقش بسزایی داشتند. این بانوی مکرمه چنان ایمان قوی به رزق داشتند که بدون حساب و کتاب دنیوی خداوند به ایشان عطا می‌کردند.

خطیب و کارشناس امور دینی ادامه داد: این سه بانوی بزرگوار نشان دهنده این هستند که در مکاتب اسلامی زن دارای ارزش والایی است و به تعبیر مرحوم امام خمینی (ره) مرد از دامن زن به معراج می رسد. در اسلام نمونه‌های فراوانی مثل حضرت سمیه(س)، حضرت خدیجه(س) و ... وجود دارند که طلایه‌دار و فرد اعلای این جمعیت نسوان، حضرت فاطمه الزهرا (س) است.

حجت الاسلام و المسلمین آذری طوسی افزود: در کتاب شریف اصول کافی، بابی به نام باب حب النسا است که امام صادق(ع) می‌فرمایند: «اصل اخلاق انبیا بر احترام، اکرام و ارزش نهادن به زن است». همچنین روایت دیگر از امام صادق (ع) است که می فرمایند «گمان نمی‌برم مردی خیر را در ایمان خودش کامل کند، مگر اینکه در احترام و ارزش نهادن به زن استوار باشد.» درواقع این روایات بیانگر این است که زن در اسلام از جایگاه والایی برخوردار است.

جایگاه زنان در آیینه ادیان مذهبی/ ثمرات طهارت ذات و رسیدن به مقام طاهره چیست؟

وی با بیان خاطره‌ای، درباره القاب حضرت زهرا (س) گفت: حضرت زهرای مرضیه (س) 104 لقب داشتند که از میان آنها یکی طاهره به معنی طهارت است. شما می دانید که هر کدام از القاب نسبت به ایشان دارای حکمت و فلسفه است. این لقب طاهره برای  حضرت زهرا (س) دارای حکمت خاصی است. در قرآن کریم سوره احزاب به آیه تطهیر اشاره دارد و همه عبارات آن با ضمیر جمع مونث آمده است.

خطیب و کارشناس امور دینی درباره معنی طهارت بیان کرد: طهارت سه مرحله دارد؛ یکی از آنها طهارت ظاهری همان دوری از نجاست و وضو گرفتن است که می شود به طهارت عوام اشاره کرد. طهارت دوم نیز طهارت خواص است که انسان نفس خود را از رذایل اخلاقی پاک می‌کند. همچنین  سومین طهارت، طهارت خاص الخواص است که پاک شدن از معصیت‌هاست. ما در مناجات شعبانیه نیز پاک شدن و بریده شدن از هرآنچه غیر از خداست را طلب می کنیم.

وی اظهار کرد: ما در مناجات با خداوند می‌گوییم ما می‌خواهیم شبیه اهل بیت (ع) و اولیای خدا باشیم. قرآن را کسی لمس و درک نمی‌کند، مگر کسی که دارای طهارت باشد. کسی قدر قرآن را می‌داند که دارای طهارت باشد و پیرو حضرت صدیقه طاهره (س) باشد.

جایگاه زنان در آیینه ادیان مذهبی/ ثمرات طهارت ذات و رسیدن به مقام طاهره چیست؟

حجت الاسلام والمسلمین آذری طوسی افزود: حضرت زهرا (س) می فرمایند «سه چیز در دنیای شما را دوست دارم، اول تلاوت کتاب خدا، دوم نظر کردن به چهره رسول خدا (ص) و سوم انفاق در راه خدا». امید داریم بتوانیم در مسیر حضرت زهرا (س) طهارت روح کسب کنیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام/

تعداد بازدید : 269

ثبت نظر

ارسال