همایش مدیران مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت استان تهران در سالن نشستهای نمایشگاه قرآن و با حضور جمعی از مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز مدیران اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت برگزار شد.
، حمیدرضا شیخویسی - معاون دفتر آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی - در این همایش به معرفی بخشی از برنامههای مهم در حوزه مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت که توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته است پرداخت و گفت: راهبردهای پنجگانهای ترسیم شده است که برگزاری اینگونه همایشها در راستای این راهبردها است.
وی افزود: گام نخست در راهبرد توسعه مؤسسات، نیازسنجی و تغییر وضعیت موجود است. بر همین اساس بیش از ۱۲۰۰ مؤسسه در سراسر کشور مورد ارزیابی قرار گرفته است تا امروز آمار دقیقی از مدیران مؤسسات، مربیان مؤسسات، کادر اجرایی و ... به دست بیاوریم. این آمارها در قالب گزارشی چاپ شده است که در اختیار مدیران مؤسسات قرار خواهد گرفت.
شیخویسی دومین گام در راهبرد توسعه مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت را توسعه کمی و کیفی برشمرد و افزود: در این معاونت نسبت به توسعه کمی گامهای مهمی برخواهیم داشت و این امر مهم را در سراسر کشور در دستور کار داریم.
معاون دفتر آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گام سوم در راهبرد توسعه مؤسسات را ارتقای علمی و مدیریتی بیان کرد و گفت: در همین راستا اولین دوره توانمندسازی مجازی مدیران مؤسسات با حضور بیش از ۶۰۰ مدیر مؤسسه برگزار و پس از اتمام دوره مجازی، دوره حضوری با حضور بیش از ۱۲۰ نفر از مدیران مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت در شهر قم برگزار شد. قطعاً دورههای تخصصی دیگری ویژه مربیان، مدیران و ... برگزار خواهیم کرد.
وی گام بعدی راهبرد توسعه مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت را رتبهبندی و ارزیابی مؤسسات قرآنی بیان کرد و افزود: به صورت جسته و گریخته بخشی از این موضوع به همت اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت به ثمر رسیده است. ما باید بدانیم چه تعداد از مؤسسات رتبه یک و چه تعداد رتبه دو دارند، چرا که ملاک خدمات باید این رتبهبندی باشد.
شیخ ویسی تصریح کرد: برنامه دیگر حضور مؤثر مدیران در نمایشگاه قرآن است، در این سالها شاهد حضور خوب و مطلوب مدیران بوده ایم. با اینکه امسال از لحاظ موقعیت شرایط مطلوبی در نمایشگاه نداریم اما به هر حال بخش مؤسسات به عنوان پیشانی بخش مردمی در کشور مخاطبان خاص خود را دارد. لذا از همه مؤسساتی که ما را یاری کردند قدردانی میکنم.
محمدعلی خسروی - مدیرکل آموزش، برنامهریزی و توسعه مشارکتهای مردمی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی - نیز در ادامه گفت: نباید مباحثی که حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در مورد قرآن فرموده و میفرمایند را با دید سیاسی نگاه کنید. نظرات قرآنی امام (ره) و مقام معظم رهبری قابل تأمل است. امام (ره) قرآنپژوه و کسی بودند که اگر قلم به دستی به اسلام توهین میکرد ایشان پاسخ میدادند.
خسروی با اشاره به این سخن حضرت امام خمینی (ره) که فرموده است «قرآن جلوه تام محضر خداوند است»، گفت: اگر با این دیدگاه به قرآن بنگریم هر آیه، نشانه خداوند است. آیه باید سریعاً نقش آیه بودن و نشانه بودن را ایفا کند و مردم را به مقصد برساند.
خسروی در بخش دیگری از صحبتهای خود به ترجمه سوره مبارکه «همزه» پرداخت و گفت: آیات را به گونه دیگری ببینیم و برای تفسیر قرآن از تفاسیر بزرگانی چون امام (ره) استفاده کنیم. از قرآن برای خودسازی بهره بگیریم که اگر به این هدف نائل شویم از قرآن بهره درست گرفتهایم.
در ادامه این همایش گروه سرود انجمن اسلامی دانشآموزان تهران به اجرای دو قطعه پرداخت و پس از آن علی سرابی - رئیس هیئت مدیره اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت و قائم مقام شورای توسعه فرهنگ قرآنی - به بیان مطالبی پرداخت.
وی با اشاره به اینکه در شرایط زمانی خاصی قرار داریم، گفت: در شرایط حاضر جمهوری اسلامی از طرف مستکبران تحت فشارهای مختلفی از اقتصادی تا فرهنگی قرار گرفته است. همه ما فعالان قرآنی میدانیم تمام آنچه برای حل این مشکلات میتوان تصور کرد در هدایتهای قرآن هست و تمسک به قرآن است که میتواند این فشارها را از انقلاب و امت رفع کند.
وی افزود: آنچه نصب العین ما در این شرایط و در گام دوم انقلاب است، مقاومت و تمسک به قرآن است. ما قرآنیها در نقطه مهمی قرار گرفتهایم و اگر خودمان تمسک به قرآن کنیم میتوانیم بقیه را هم به مقاومت و ایستادگی دعوت کنیم.
رئیس هیأت مدیره اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت اظهار کرد: ما امروز در قله رقابتهای جهانی قرار گرفتهایم. اگر این دوران پشت سر گذاشته شود در ادامه مسیری صاف برای اشاعه فرهنگ قرآنی فراروی ما خواهد بود. در نقطه مقابل اگر سستی و کاهلی از ما سر بزند عقبگرد زجرآوری را شاهد خواهیم بود و تا سالها چنین موقعیتی امکان دارد ایجاد نشود.
سرابی با تأکید بر اینکه وظیفه ما قرآنیها در چله دوم انقلاب این است که هم خودمان مقاومت کنیم و هم نماد مقاومت در جامعه باشیم، بیان کرد: مؤسسات ما تحت فشارهای اقتصادی قرار دارند و دورانی را طی میکنند که به لحاظ مدیریتی بسیار مشکل است. به لطف الهی این شرایط پشت سر گذاشته خواهد شد.
قائم مقام شورای عالی قرآن در بخش دیگری از صحبتهای خود ادامه داد: نکته دیگری که وجود دارد این است که در این شرایط به وحدت کلمه نیاز داریم. در این شرایط ایجاد همدلی یک اصل بسیار مهم است. در یکی دو سال اخیر با توجه به فراز و فرودی که داشتهایم مشکلات عدیده و تجربهای در مورد ادغام را پشت سر گذاشته ایم. اختلاف سلایق باعث شد تا به ادغام نرسیم. به هر حال در هر جمعیتی اختلافات سلیقهها طبیعی است و اگر این اختلافات مدیریت شود سازندگی به دنبال خواهد داشت. باید این اختلاف سلیقهها تبدیل به بغض و کینه و فضای تهمت نشود. ما میتوانیم حتی در عین تکثر در اتحادیهها وحدت در عملکرد و همافزایی داشته باشیم.
در ادامه این همایش، حسن محمدی - مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت - به بیان سخنان کوتاهی پرداخت و گفت: اتحادیه تشکلها به همه نهادها و دستگاهها و هر نهادی که در راه اعتلای فرهنگ قرآنی گام بردارد، دست همدلی خواهد داد.
انتهای پیام
ثبت نظر