Fa En جمعه 2 آذر 1403 ساعت 5 و 53 دقیقه

تلاش برای آوردن متفاوت‌ها زیر یک چتر

تلاش برای آوردن متفاوت‌ها زیر یک چتر

سیف‌الله صمدیان در نشست خبری هفتمین همایش ۱۰ روز با عکاسان گفت که با وجود اینکه می‌شد این رویداد را مانند نمایشگاه مطبوعات برگزار نکنیم، اما ما سعی می‌کنیم این چراغ خاموش نشود.

یکشنبه 11 آذر 1397 ساعت 5:20

، انجمن عکاسان ایران با مشارکت انجمن‌های تخصصی عکاسی، هفتمین همایش «۱۰ روز با عکاسان» را ۱۴ تا ۲۳ آذر ماه در خانه هنرمندان ایران برگزار می‌کند. این دوره در بخش‌های نمایشگاه، نشست تخصصی، کارگاه آموزشی، به سوی نگاه شخصی و بخش ویژه برگزار می‌شود.

نشست خبری این رویداد شنبه (۱۰ آذر ماه) در ساختمان شماره ۲ خانه هنرمندان ایران برگزار شد؛ در ابتدا سیف‌الله صمدیان ـ رییس هیات انجمن عکاسان ایران ـ در سخنانی اظهار کرد: شاخص‌ترین چیزی که امسال می‌توانیم بگویم و تغییری که پس از ۴۰ سال انتظار، اتفاق افتاده این است که دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سر جای درست خودش قرار گرفت. قرار شد همان چیزی که باید انجام می‌دادند را انجام بدهند و از دولت سلب مسوولیت شود. به هیچ وجه در وظایف وزارت ارشاد این نیست که مجری رویدادهای هنری باشد. 

او ادامه داد: حمایت و نظارت چیز دیگری است و اجرا موردی بود که سال‌هاست انجمن‌های تخصصی هنری به دنبال آن بودند. آن‌ها می‌خواستند به این هدف برسند که اگر دولت می‌خواهد نظارتی داشته باشد در همان حد بماند و اجرا را به دست کسانی بدهند که همه اهل و محرم فرهنگ و هنر این کشور هستند. حتی شروع جدی این ۱۰ روز خیلی دیر به لحاظ نداشتن اسپانسرهای مناسب آغاز شد. ما به نوعی از حمایت رسیدیم که حمایت اصلی را از اداره کل هنرهای تجسمی شاهد بودیم. امیدوارم انجمن‌های دیگر سال آینده بی‌ینال خود را در زمان خودش داشته باشد.

صمدیان با اشاره به انجمن‌های تخصصی عکاسی اظهار کرد: دلخوشی دیگرم وجود یک چتر خانوادگی بالای سر عکاسان ایران است که شامل هفت انجمن می‌شود. این هم خوشی است و هم بسیار حساس است که در کنار هم با همه تفاوت‌ها، جمع شویم. به نظر من عکاسی در جهان امروز ابرقدرت‌ترین هنر تصویری جهان است. ما میلیون‌ها عضو غیررسمی داریم که مجبوریم از تمام فریم به فریم آن‌ها حمایت کنیم. عکاسی هنر بطنی شده در دل جامعه است. ما مجبوریم جدای از شیطنت‌های اینترنتی به مسائل هنری و کیفی عکس‌های موبایلی توجه کنیم.

رییس هیات‌مدیره انجمن هنرمندان عکاس از برخی موارد گله کرد و گفت: آن‌هایی که باید به خاطر بودجه‌های بالایشان به ما کمکی می‌کردند در کار ما کارشکنی می‌کردند. کل بودجه همه انجمن‌ها برای بی‌ینال‌ها به اندازه یک فیلم سینمایی امروز ایران نیست که ۳ تا ۵ میلیارد خرج آن است. همه ما انتظار داریم بی‌ینال‌ها به موقع برگزار شود. در این دوره ظاهرا و امیدوارم باطنا، درصدی بودجه بالا رفته و قرار شده به انجمن‌ها حمایت اولیه مالی که وظیفه دولت است، تزریق شود. ما نباید برای گذران طبیعی امور اجرایی خودمان از جیب خودمان سرمایه‌گذاری کنیم.

صمدیان در ادامه صحبت‌های خود بیان کرد: سال گذشته از سازمان فرهنگی هنری شهرداری لطمه مالی بدی خوردیم. ما از ریاست سازمان رضایت و تایید اولیه را گرفتیم؛ متاسفانه تا امروز نامه‌ای که رد و بدل شد انجام نشد و ریاست جدید هم گفت چون قرارداد امضا نشده ما نمی‌توانیم کاری انجام بدهیم. یعنی رقم ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون به دست ما نرسید و از نظر اقتصادی در شرایط نامناسبی کار را پیش بردیم. 

او تاکید کرد: با وجود اینکه می‌شد این رویداد را مانند جشنواره مطبوعات برگزار نکنیم اما ما سعی می‌کنیم این چراغ خاموش نشود. 

صمدیان هدف از تشکیل ۱۰ روز با عکاسان را اینگونه توضیح داد: ما هفت انجمن مطبوعاتی، انقلاب، میراث، تبلیغاتی، تئاتر، سینما و انجمن عکاسان ایران هستیم. ۱۰ روز با عکاسان چکیده سالانه هر انجمنی را مشخص می‌کند.

مجید ناگهی ـ دبیر این رویداد ـ نیز گفت: همایش «۱۰ روز با عکاسان» با شعار کلی عکاسی، فرهنگ و جامعه در ادوار گذشته و این دوره برنامه‌های خودش را جهت‌دهی می‌کند.
با این حال امسال رویکرد ما در بخش نگاهی به خود رویکرد «چهره ایران» را انتخاب کرد. در این مسیر با این عنوان کلی برنامه‌ای طراحی و برای انجمن‌ها دعوتنامه‌ای ارسال شد و ما تحت عنوان این پروتکل از انجمن‌ها خواستیم نشست‌ها و برنامه‌هایی طراحی کنند.

او ادامه داد: ما در بخش ویژه چند برنامه داریم. ما عنوان «بخش نگاه شخصی» را به «به سوی نگاه شخصی» تغییر دادیم و در این زمینه چهار سخنرانی داریم که به تبیین فضا و شرایط داشتن نگاه شخصی می‌پردازند. جلسات گالری‌ها توسط انجمن‌ها طراحی شده است. همچنین بخش دانشگاهی خواهیم داشت که مغفول مانده بود اما امسال یک گالری مجزا به آن اختصاص داده شده است و پایان‌نامه‌های عکاسی بررسی می‌شود. ما می‌خواستیم حلقه وصلی بین دانشگاه و این‌ همایش را داشته باشیم.

ناگهی اظهار کرد: برنامه «در جستجوی راهی نو» نیز شامل سخنرانی‌های ۱۵ تا ۲۰ دقیقه‌ای است و افرادی که تجربه عکاسی دارند و می‌توانند نکاتی را در این زمینه بگویند. این افراد لزوما عکاس نیستند. ما می‌خواستیم در برگزاری همایش ۱۰ روز با عکاسان از شکل سنتی خارج شویم. 

دبیر این رویداد همچنین توضیح داد: امسال فراخوانی اعلام شد تا از توانایی نهفته در دانشجویان استفاده کنیم. ما در بخش ارائه محتوا و نمایش، عنوان جدید حضور پادکست‌ها و رادیو اینترنتی را به همایش اضافه کردیم. شماره صفر آن چندی پیش منتشر شد و امشب شماره یک آن منتشر خواهد شد که برای ارتباط گسترده‌تر بتوانیم از آن استفاده کنیم.

در بخش دیگر این نشست صمدیان بیان کرد: بزرگترین لطمه‌ای که اواخر خوردیم آوردن جشنواره تجسمی به جای بی‌ینال‌ها بود که ضرر داشت. این کار نتیجه ایده‌آلی برای ما نداشته است. این مورد اصلاح شد که امیدوارم این اصلاح ادامه داشته باشد.

او در پاسخ به پرسش ایسنا درباره مبلغی که از سوی وزارت ارشاد به انجمن‌های هنری پرداخت شده، اظهار کرد: تنها موردی که به حساب ما رسیده ۵۰ میلیون پول ستادی پرداخته شده است. ۱۵۰ میلیون قرار است به ما برای ۱۰ روز با عکاسان داده شود. 

ناگهی نیز گفت که ما با سخت‌گیری‌هایی برای عکاسان مستند اجتماعی روبرو هستیم و به همین علت عکاسی‌های زیرزمینی‌به وجود آمده است. امید ما به این است روی نقاط ضعف دست گذاشته و به مسوولان بیشتر یادآوری شود.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 186

ثبت نظر

ارسال