در مراسم پایانی دهمین جشنواره بینالمللی فارابی از چند چهره نامآشنای حوزه ادبیات و کتاب تقدیر شد.
، مرحوم عبدالحسین زرینکوب، مرحوم توران میرهادی، محمدرضا حکیمی، محمدعلی موحد، عبدالکریم رشیدیان، حسین صابری و مقصود فراستخواه از جمله چهرههایی بودند که در بخش «برگزیدگان سایر بخشها» مورد تقدیر گرفتند.
مراسم پایانی دهمین جشنواره بینالمللی فارابی که با ۳۶ برگزیده داخلی و خارجی همراه بود امروز (۶ بهمنماه ۹۷) با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور، حجتالاسلام والمسلمین رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهور و منصور غلامی وزیر علوم در سالن اجلاس سران برگزار شد.
در این مراسم از مرحوم عبدالحسین زرینکوب و مرحوم توران میرهادی بهعنوان شخصیتهای پیش رو علوم اسلامی و انسانی تقدیر شد.
عبدالحسین زرینکوب ۲۷ اسفند ماه ۱۳۰۱ متولد شد و ۲۴ شهریور ماه ۱۳۷۸ درگذشت. او ادیب، تاریخنگار، منتقد ادبی، نویسنده و مترجم بود. آثار زرینکوب بهعنوان مرجع عمده در مطالعات تصوف و مولویشناسی شناخته میشود. همچنین از تاریخنگارانی است که آثار معروفی در تاریخ ایران و اسلام دارد. از جمله آثار عبدالحسین زرینکوب میتوان به «فلسفه شعر»، «نقد ادبی»، «با کاروان حله مجموعهای از نقد ادبی»، «شعر بیدروغ، شعر بینقاب»، «سر نی» و «بحر در کوزه» اشاره کرد.
توران میرهادی (خُمارلو) سال ۱۳۰۶ در شمیران متولد شد و ۱۸ آبانماه ۱۳۹۵ در تهران درگذشت. او استاد ادبیات کودک، نویسنده و کارشناس آموزش و پرورش بود. میرهادی بیش از ۶۰ سال در گستره آموزش و پرورش و فرهنگ و ادبیات کودکان کوشید. از آثار او یا آثاری که بر آنها نظارت داشته است میتوان به «گذری در ادبیات کودکان»، «جستوجو در راهها و روشهای تربیت»، «فرهنگنامه کودکان و نوجوانان»، «کتابکار مربی کودک: برنامهکار الانه مربی در مهدکودک و کودکستان»، «آنکه رفت، آنکه آمد»و «مادر و خاطرات پنجاه سال زندگی در ایران» اشاره کرد.
همچنین از محمدرضا حکیمی و محمدعلی موحد بهعنوان پیشکسوت علوم انسانی و اسلامی تقدیر شد.
محمدرضا حکیمی متولد ۱۴ فروردین ۱۳۱۴ در مشهد، متفکر و نویسنده است و از او با عنوانهایی چون «علامه»، «استاد» و «فیلسوف عدالت» یاد میشود. کتاب «الحیاه» او در رابطه با اقتصاد اسلامی از آثار برجستهاش است. از دیگر آثار حکیمی میتوان به «خورشید مغرب»، «شیخ آقا بزرگ»، «آنجا که خورشید میوزد»، «دانش مسلمین»، «بیدارگران اقالیم قبله»، «مکتب تفکیک» و «آنجا که خورشید میوزد» اشاره کرد.
محمدعلی موحد متولد سال ۱۳۰۲ در تبریز، عرفانپژوه، تاریخنگار، حقوقدان و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی است. از جمله ترجمهها، تصحیحها و آثار او میتوان به «حدیقهالحقیقه» از ابوالفتح محمدبن شیخالاسلام احمد جام، «بهگود گیتا»، «نفت ما و مسائل حقوقی آن»، «عدالت و انرژی» از ایوان ایلیچ، «سفرنامهٔ ابن بطوطه»، «خزران» از آرتور کستلر و «سلوکالملوک» از فضلالله روزبهان خُنجی اشاره کرد.
در جشنواره فارابی از عبدالکریم رشیدیان و حسین صابری هم بهعنوان مترجم برتر تقدیر شد.
عبدالکریم رشیدیان متولد سال ۱۳۲۷، پژوهشگر فلسفه، دانشیار فلسفه دانشگاه شهید بهشتی و مترجم آثار فلسفی است. او کتابهایی چون «نقد قوه حکم کانت»، «هستی و زمان هایدگر»، «تأملات دکارتی» از ادموند هوسرل، «ترس و لرز» از کیرکگارد و «اخلاق پروتستانی و روح سرمایهداری» ماکس وبر را به فارسی برگردانده است.
حسین صابری متولد سال ۱۳۴۵ در شهرستان گناباد، نویسنده، محقق، مترجم و استاد گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد است. از آثار ترجمه او میتوان به «اعجاز بیانی قرآن»، «اقتباس از قرآن کریم»، «خاتم پیامبران صلیاللهعلیهوآله و سلم»، «کربلا و حرمهای مطهر»، «دانشنامه احادیث پزشکی»، «تاریخ مدینه منوره» و «آیین حکمرانی» اشاره کرد.
مقصود فراستخواه متولد سال ۱۳۳۵ در تبریز، جامعهشناس و عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی است. از آثار او میتوان به «دانشگاه و آموزش عالی»، «سرگذشت و سوانح دانشگاه در ایران»، «سرآغاز نواندیشی معاصر»، «دانشگاه ایرانی و مسئلهٔ کیفیت»، «زبان قرآن» و «دین و جامعه» اشاره کرد.
انتهای پیام
ثبت نظر