Fa En سه شنبه 22 آبان 1403 ساعت 23 و 45 دقیقه

به ایجاد بازار سیاه کاغذ کمک نکنید!

به ایجاد بازار سیاه کاغذ کمک نکنید!

مدیر مسوول روزنامه «دنیای اقتصاد» نسبت به سودجویی و ایجاد رانت در صورت تخصیص ارز ۴۲۰۰ به کاغذ هشدار داد. پیشتر اسماعیل رمضانی ـ مدیرمسئول روزنامه شهروند ـ هم عنوان کرده بود که اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به کاغذ، نادرست است چراکه به مرور رانت و فساد ایجاد می‌کند.

دوشنبه 7 مرداد 1398 ساعت 12:5

علیرضا بختیاری ـ مدیرمسئول دنیای اقتصاد ـ در گفت‌وگویی با ایسنا با طرح این پرسش که نتایج عملی آنچه که دولت به دنبال آن بوده و خواسته که به آن عمل کند، چه بوده است، درباره وضعیت فعلی بحران کاغذ برای مطبوعات، اظهار کرد: بعد از جلسات متعددی که در دفاتر مسوولان مختلف تشکیل شد، بنا را بر این گذاشتند که آنچه کاغذ در مبادی ورودی در گمرک‌ها وجود دارد، با ارز ۴,۲۰۰ تومان ترخیص شود و تا پایان سال هم یک سهمیه با ظرفیت حدود ۸۰ هزار تن کاغذ در نظر گرفته شود که نصف آن متعلق به مطبوعات و مابقی برای کتاب و بخش نشر باشد و با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شود؛ ولی آنچه که تا الان اتفاق افتاده این است که نتیجه ملموس و جدی حاصل نشده است.

مدیرمسوول روزنامه دنیای اقتصاد سپس تصریح کرد، آن مقدار کاغذ که در گمرک وجود دارد، هنوز با ارز مطرح‌شده ترخیص نشده است و با موانعی از سوی وزارت ارشاد و بانک مرکزی، وزارت صمت و جاهای دیگر با دست‌اندازی‌هایی مواجه شد. برخی‌ها توجیهشان این بود که چون این سهمیه کم است ما نباید آن را به کاغذهای موجود بدهیم. در حالی که با میزان کاغذی که در گمرک بود می‌توانستند التهاب بازار را به نسبت پایین بیاورند اما این اتفاق نیفتاد؛ بنابراین این بازارِ کاغذ همچنان ملتهب است. اگر هم می‌بینید که آرامش در بعضی از مواقع حاصل می‌شود ناشی از کاهش یا بی‌ثباتی است که در حوزه ارز وجود دارد.

بختیاری در ادامه خاطرنشان کرد: این روزها قیمت کاغذ باطله چیزی حدود ۱۰ تا ۱۱ هزار تومان است؛ در حالی که اگر شما با ارز دولتی ۴,۲۰۰ تومان کاغذ وارد کنید، زیر ۵,۰۰۰ تومان قیمت تمام می‌شود. بنابراین یک دور باطل و ایجاد رانت برای عده‌ای است که دنبال این رانت هستند. هر جایی منافعی و رانتی ایجاد شود حتماً عده‌ای پیدا می‌شوند که از آن استفاده کنند و مقصر سیاستگذاری است که آن رانت را ایجاد می‌کند.

این فعال رسانه‌ای سپس پیشنهاد داد: بهترین حالت این است که نه در مورد کاغذ بلکه در مورد بقیه کالاها بر اساس قیمت واقعی ارز که در بازار است واردات صورت بگیرد و اگر دولت می‌خواهد کمکی بکند از طریق دیگری باید این کار را انجام دهد؛ از جمله دادن یارانه‌های مستقیم به هر بخش و صنفی که مستحق کمک است. اگر این اتفاق بیفتد مصرف، واقعی می‌شود. کسی که مصرف‌کننده نیست به دلیل تفاوت قیمتی که بین کاغذ ارز ۴۲۰۰ تومانی با قیمت واقعی وجود دارد ولع پیدا نمی‌کند که کاغذ وارد کند. از آن طرف هم دولت و وزارت ارشاد باید متوجه شود که مصرف‌کننده واقعی و مطبوعاتی‌ها چه کسانی هستند. آن وقت کمک‌های مستقیم و کمک ویژه‌ای کنند. نتیجه این اتفاق این خواهد بود که بازار سیاه ایجاد نشود.

مدیرمسوول دنیای اقتصاد در پایان درباره شرایط این روزنامه به لحاظ تامین کاغذ، گفت: روزنامه دنیای اقتصاد هم مستثنی از شرایطی که درخصوص بحران کاغذ به وجود آمده، نیست. ما هم سختی‌هایی داریم؛ منتهی ما به دلیل مصرف بالایی که داریم باید همیشه یک پیش‌بینی حداقلی بکنیم که کاغذ برای چندماهمان داشته باشیم. ما همیشه این کار را کرده‌ایم و تاکنون پیش نیامده است که منتشر نشویم؛ اما اگر روزی دچار مشکل شویم، امکان تأمین از بازار و خرده فروشی مقدور نیست.

بختیاری سپس تاکید کرد: تاکنون علیرغم زحماتی که به ویژه آقای خدادی کشیدند، از مجموع سیاست‌ها، نتیجه ملموسی برای ما حاصل نشد.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 278

ثبت نظر

ارسال