هشتمین شب کارگردانان سینمای ایران برای تقدیر از کارگردانهای نسلهای مختلف برپا شد.
، هشتمین شب کارگردانان سینما با حضور جمعی از هنرمندان شامگاه چهارشنبه ۱۵ اسفند ماه با دبیری پوران درخشنده در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد.
در این مراسم که اجرای آن را داریوش فرهنگ برعهده داشت، هنرمندان و مسئولین حضور دارند.
پوران درخشنده دبیر هشتمین شب کارگردانان سینما در ابتدای این مراسم به هم زمانی برگزاری این جشن با روز درختکاری اشاره کرد و سینما را به مانند درخت تناوری دانست که نیاز به حرص و آفت کشی هم دارد.
او همچنین از هنرمندان درگذشته هم یاد کرد و سپس گفت: خیلی دوست داشتم که آقای انتظامی نیز اینجا بودند. درخواستی از او و وزیر ارشاد داشتم، تا زمانی که سینما به عنوان یک هنر و صنعت از طرف مسئولان شناخته نشود مشکلات کپی رایت، مالیات، بیکاری، ارزش افزوده و هرآنچه که خواستهایم و محقق نشده است پا برجاست. به همین دلیل میخواهیم که سینما به عنوان یک هنر صنعت به رسمیت شناخته شود.
او همچنین گفت: جای شهلا ریاحی به عنوان یکی از کارگردانان زن ما که ۶ دهه قبل به عنوان اولین فیلمساز زن در این حوزه فعالیت میکرد واقعاً خالی است.
علی درویشپور مدیرعامل برجمیلاد در ادامه این مراسم بیان کرد: خوشحالم که آخرین شب کاری من به میزبانی هنرمندان گذشت. باورم این است که رشد هر جامعهای به فرهیختگی مردماناش است. امشب در فهرست شبهای برج میلاد و به یاد ماندنی من ثبت خواهد شد.
سپس کلیپی از هنرمندان درگذشته این چند سال سینما پخش شد.
داریوش فرهنگ در بین صحبتهای خود به سالگرد درگذشت رسول ملاقلی پور و همایون شهنواز هم اشاره کرد.
در ادامه مراسم محسن امیر یوسفی رئیس کانون کارگردانان در سخنانی کوتاه بیان کرد: وقتی در حوزه سینما، کار صنفی میکنی متوجه زحمت افراد در دورههای قبل میشوید.
محمدجواد حقشناس عضو شورا شهر تهران که در این مراسم حضور داشت، اظهار کرد: موفقیت سینمای کشور در این سالهای اخیر وامدار بزرگان و پیشکسوتان سینمایی است. نقشی که امروز سینما در عرصه فرهنگ و جامعه سازندگی دارد نقشی بی بدیل بوده و انکار ناپذیر است.
تقدیر از وحید جلیلوند
در ادامه مراسم از وحید جلیلوند کارگردان سینما به عنوان اولین هنرمند در این مراسم تقدیر شد و داریوش فرهنگ گفت که اولین این تقدیر به معنای خوش آمد گویی به این هنرمند برای ورودش به سینمای حرفهای است.
در این قسمت با حضور پوران درخشنده، مصطفی کیایی محسن امیر یوسفی و علی درویشپور تندیس کانون کارگردانان و لوح تقدیر را به وحید جلیلوند اهدا کردند.
جلیلوند در سخنان کوتاهی گفت: دریافت این هدیه برای من بسیار ارزشمند است و امیدوارم سایه همه بزرگان سینمایی که در این مراسم هستند بر سر ما باشد.
تقدیر از مرضیه برومند
دومین تقدیر شب کارگردانان به مرضیه برومند اختصاص داشت.
پوریا عالمی از نویسندگان و طنزپردازان پیش از تقدیر از مرضیه برومند در سخنانی بیان کرد: "شهر موشها" در زمانی به وجود آمد که شرایط جامعه خوب نبود و در جنگ بودیم و اخبار از درباره جنگ و شهادت بود. قصه گویی از تواناییهای مرضیه برومند است. او در دورهای "خانه مادر بزرگه" را هم ساخت و اینچنین او یک پیوند نسلی به وجود آورده است.
سپس با حضور پیروز حناچی شهردار تهران، احمد امینی، پوران درخشنده و نرگس آبیار لوح تقدیر و تندیس کانون کارگردانان به مرضیه برومند اهدا شد.
در ادامه مرضیه برومند با بیان اینکه من کوتاه صحبت اما خوب صبحت میکنم" گفت: من تقدیر امشب را به حساب تقدیر از سینمای کودک میگذارم و از این بابت تشکر میکنم. اصولاً در این سالها خانه سینما ما را تحویل نگرفته است و من این اتفاق و تقدیر را به فال نیک میگیرم. سینمای کودک همیشه افتخاری برای سینمای ایران بوده است در بسیاری از مواقع اقتصاد سینما را تغییر داده است اما هیچگاه آن را جدی نگرفتهاند.
او سپس خطاب به شهردار تهران گفت: شهر ما سینما مخصوص بچهها ندارد. خواهش میکنم این موضوع را جدی بگیرید.
سومین تقدیر این مراسم به ناصر غلامرضایی از فیلمنامهنویسان، تهیهکنندگان و کارگردانان سینمایی اختصاص داشت.
عبدالله باکیده پیش از تقدیر از این هنرمند با تاکید بر اینکه "ناصر غلامرضایی شناسنامه لرستان است" در سخنانی گفت: او نیازی به تعریف کسانی مثل من ندارد. او کسی است که به فرهنگ عمومی با علاقه و عاشقانه نگاه میکند.
سپس با حضور مسعود رایگان، پوران درخشنده، وحید موسائیان و نادر مقدس از ناصر غلامرضایی تقدیر شد.
ناصر غلامرضایی پس از دریافت هدایایش، اظهار کرد: امروزه افتخار میکنیم که بعد از چندین دهه صاحب جایگاهی به نام سینمای بومی و قومنگار هستیم.
تا پیش از این سینمای فرهنگ بومی جایگاهی نداشت و حالا خوشحالم که لهجههای گوناگون و خرده فرهنگها دیده و شنیده میشوند و به لحاظ اندیشه صاحب چند صدایی شده است.
در ادامه مراسم پیروز حناچی شهردار تهران در سخنانی با بیان اینکه "اگر بخواهیم از چند جاذبه در ایران نام ببریم به غیر از میراث فرهنگی سینما یکی از این جاذبهها است. تلاش شهرداری تهران و همکاران من در شورای شهر این است که این سرمایه عظیم را پاس بداریم و به آن بیافزائیم.
او ادامه داد: نگاه ما در اداره امور شهر تغییر کرده است و تنها بناهایی چون ساختمانها جزو آثار دیدنی نیستند البته بناهای فاخر جزو سرمایههای شهر هستند اما سرمایه اصلی هنرمندان اند که قطعاً با این نگاه شهر به گونه دیگری اداره خواهد شد. استفاده از هنر و معماری به زیبایی و دادن زنگ به شهر مؤثر است. حال مردم این شهر خوب نیست و اگر از کسی بپرسید تهران چه رنگی است اکثریت خواهند گفت تهران خاکستری است.
شهردار تهران اضافه کرد: ما در کوتاه مدت برای مشکلات شهر راهی جز همراهی مردم نداریم و به همین مناسبت از شما تقاضا میکنم که به این کمپین بپیوندید. فردا هم به مناسب قدردانی از همایون شهنواز خیابانی را به نام او نام گذاری خواهیم کرد و از تندیسی از او پرده برداری خواهد شد.
حناچی در پایان گفت: امشب سیروس حسنپور را دیدم که شاید قریب به ۳۰ سال بود که هم را ندیده بودیم. از کسانی چون امیر نادری فیلمهای «سکه» و «سفر» و «ساز دهنی» که بخشی از دوران کودکی ما است را ساخت تشکر میکنم و آنها زمینه ساز رسیدن سینمای ما به این نقطه بودند.
در ادامه این مراسم داریوش فرهنگ بیان کرد که به پیشنهاد کانون کارگردانان و موافقت شورای شهر روز ۱۶ اسفند به عنوان روز کارگردان نام گذاری خواهد شد.
تقدیر بعدی این جشن به واروژ کریم مسیحی اختصاص داشت.
بهمن فرمانآرا که برای سخنرانی درباره این هنرمند در جایگاه حاضر شده بود، بیان کرد: خوشحالم کسی به او توجه کرده است. او وقتی فیلم «پرده آخر» را ساخت تعداد زیادی جایزه به او دادند اما نوکر افغانی خود را آورد که صحبت کند و جایزه را دریافت کند و همیشه فرد مظلومی بود.
او ادامه داد: با توجه به اینکه قوم ارامنه سهم زیادی در سینمای ما دارند، واروژ کریم مسیحی راه بهرام بیضایی را ادامه داد و این روزها با سیستمی که براای پروژهها و کارگردانان در نظر گرفتند واقعاً آدم دلش میسوزد که این آدم با این همه استعداد و توانایی ۱۸، ۱۹ سال نمیگذارند فیلم بسازد. میگویم نمیگذارند زیرا میدانم این سیستم چگونه فعالیت میکند ما کارگردانانی داریم که از بلافاصله پس از ساخت سریال به فیلم میروند و ما بین این دو کار شاید فقط یک هفته هم بیکار نیستند. چه کسی موجودیت مالی این کار را به عهده میگیرد. در نهایت خوشحالم که رفاقت طولانی با این مرد داشتم.
سپس با حضور محمدرضا عرب، سعید پورصمیمی، بهمن فرمانارا، رضا میرکریمی، همایون اسعدیان، خسرو معصومی و پوران درخشنده از واروژ کریم مسیحی تقدیر شد.
در ادامه کریم مسیحی در پاسخ به سوال داریوش فرهنگ که پرسید "چرا شما ۱۸ سال است فیلم نساختی؟ " گفت: من جواب این سوال را نمیدهم زیرا اینجا جایش نیست اما از شورای مرکزی کانون کارگردانان تشکر میکنم. آنها معمولاً از من مشورت میگیرند اما من برای بالا آمدن و حضور در این جایگاه اعتراض داشتم و نمیخواستم اما به من دستور دادند و حرفم را گوش نکردند.
داریوش فرهنگ همچنین در ادامه این مراسم خبر داد که قرار است نسخه مرمت شده فیلمهای "طلسم" و "پرده آخر" در جشنواره جهانی فیلم فجر رونمایی شود.
پیروز حناچی شهردار تهران، محمد جواد حق شناس عضو شورای شهر تهران، سیروس الوند، بهمن فرمانآرا، مرضیه برومند، احترام برومند، فرشته طائرپور، همایون اسعدیان، محسن امیریوسفی، محمد بزرگنیا، پوران درخشنده، غلامرضا موسوی، کتایون ریاحی، علی اکبر ثقفی، وحید جلیلوند، کامران ملکی، مصطفی رزاق کریمی، مرتضی رزاق کریمی، احمد امینی، علیرضا امینی، امیر عرب، خسرو معصومی، مصطفی کیایی، سیامک شایقی، سعید پورصمیمی، روح الله حجازی، مقصود جباری، نادر مقدس، واروژ کریم مسیحی، بروز نیک نژاد، مجید توکلی، علیرضا داودنژاد، پناه برخدا رضایی، مهرداد اسکویی، ابراهیم مختاری، نوید محمودی، بهروز افخمی، محمد تهامی نژاد، آرش معیریان، علی قائممقامی، قربان محمدپور، افسانه پاکرو و … در این مراسم حضور داشتند.
این خبر بروز رسانی میشود
ثبت نظر