مدیر رادیو قرآن گفت: در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی طرح " ۴۰۵۷" را اجرا میکنیم .در این طرح به ظرفیتهای قرآنی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی میپردازیم و قرار است کارشناسان و حافظان با حضور در برنامههای رادیو قرآن، از فعالیتهای قرآنی گزارش ارائه بدهند. همچنین با مشارکت مدیریت چند رسانهای معاونت صدا، درصدد راهاندازی اپلیکیشن مخصوص رادیو قرآن هستیم.
،احمد ابوالقاسمی، مدیر رادیو قرآن صبح امروز سهشنبه ( ۱۳ آذر) در تشریح برنامههای جدید شبکه قرآن در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و طرح قرآن کتاب زندگی" بشارت ۱۴۵۲" گفت: حدود ۲۱ هزار قطعه تلاوت قرآن را داریم که از کلکسیونهای شخصی افراد تهیه شده است و خیلیها به این تلاوتها دسترسی ندارند اما در رادیو تلاوت ما این تلاوتها را پخش میکنیم.
مدیر رادیو قرآن با تاکید بر این موضوع که رادیو تلاوت رادیویی است که بیشتر شبیه به رادیوهای قرآن کشورهای عربی است و به تلاوت قرآن میپردازد ادامه داد: قاریان مصری نیز اعتراف کردهاند که این تلاوتهایی که ما داریم را ندارند و اعتراف کردند که ایرانیها از ما خوش فکرتر بودهاند که این صداها را ضبط کردهاند. ما میتوانیم رادیو قرآن را از طریق اپلیکیشنها به جهان معرفی کنیم و بر همین اساس قرار است که یک اپلیکیشن به سه زبان عربی و انگلیسی و فارسی برای کاربران راهاندازی کنیم که در آن افراد از تلاوتهای قرآنی بهره ببرند.
وی در ادامه با اشاره به" طرح قرآنی ۱۴۵۲ "که از ابتدای تابستان امسال آغاز شده است گفت: امسال چون موضوع حفظ فراگیر شد ما توان بیشتری را نیاز داشتیم و بر همین اساس بخشی از این فعالیتهای قرآنی از طریق رادیو قرآن و بخشی دیگر از طریق سایر شبکههای رادیویی پخش شد. ما امسال بسته قرآن کریم را در نظر گرفتیم که شروع خوبی بود.
مدیر رادیو قرآن تاکید کرد: روزی یک ساعت به موضوع حفظ قرآن میپردازیم. برنامههای رادیو قرآن از ساعت ۱۰:۳۰ به مدت ۱۵ دقیقه نکات کلی ویژه خانوادهها را بیان میکند و از ساعت ۱۶:۱۵ دقیقه تا ساعت ۱۷ به صورت تخصصی برای افرادی که میخواهند در طرح شرکت کنند برنامه دارد. همچنین برنامههای ۳ تا ۵ دقیقهای در این طرح نظر گرفتیم تا مخاطبان بتوانند در سایر شبکههای قرآنی نیز از آن بهره ببرند.
ابوالقاسمی ادامه داد: طرح بعدی که تا نیمه آن پیش رفتیم و میتواند در عرصه ترویج فعالیتهای قرآنی اثر گذار باشد "طرح ساحت قرآن" است که در این طرح ۱۷ هزارمدرسه و حدود ۸۵ هزار کلاس درس شرکت میکنند. همچنین قرار است از هفته آینده طرح قرآن صبحگاهی برای مدارس اجرا شود که این طرح به کمک طرح قرآنی ۱۴۵۲ میآید و در این برنامه به نحوه صحیح خواندن قرآن و مفاهیم سورهها اشاره میشود.
در ادامه احمد فراهانی، دبیر طرح قرآن کتاب زندگی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سوالات طرح ۱۴۵۲ با چه تدبیری طراحی میشود گفت: برخی از سوالاتی که در این طرح (۱۴۵۲ ) طراحی میشود از سوی شورای توسعه برای رادیو و تلویزیون میآید. ما بیشتر به دنبال این هستیم که سوالات مطرح شده در این طرح محتوایی باشد اما در اتاقهای فکر و کارشناسیهای که انجام شده است آنها به دنبال این بودند که ابتدا آمار مخاطبان شرکت کننده در سوالات را بیشتر کنند. اصل سوال برای این است که در افراد انگیزه ایجاد کنیم و بر همین اساس سوالاتی طراحی شده است که حتی افرادی که حافظ نیستند نیز بتوانند به سوالات پاسخ دهند.
وی در ادامه با اشاره به آماری از تعداد شرکت کنندگان در این طرح گفت: در دوره اول حدود ۶۰۰۰ نفر از این طرح استقبال کردند. همچنین ما در رادیو قرآن برنامههای آسیب شناسی داشتیم که این برنامهها باآیتم سه دقیقهای به روی آنتن میرود. طرح دیگری که در رادیو قرآن پیگیری میکنیم، طرح «قرآن کتاب زندگی» است که این طرح با دو مدل کاربردی از هشت شبکه رادیویی و حوزههای چند رسانهای پخش میشود و یک برنامه پنج دقیقهای است که به تکنیکهای حفظ برای مخاطبان میپردازد.
او ادامه داد: همچنین یک برنامه سه دقیقهای با موسیقی و مفاهیم محور بودن را برای سایر شبکههای رادیویی نیز در نظر گرفتهایم. در این طرح رادیو ایران نیز فعالیت دارد و در آستانه اذان ظهر برنامه به افق آفتاب را اجرا میکند که دراین برنامه نیز به همین طرح قرآن کتاب زندگی یعنی ارائه راهکارهای تکنیک حفظ برای مخاطبان پرداخته میشود. در رادیو ورزش نیز برنامهای تحت عنوان اخلاق در ورزش داریم که به مفاهیم قرآنی نیز میپردازد. همچنین رادیو گفتوگو و نمایش در این طرح حضور دارند.
وی گفت: درصدد هستیم که یک برنامه با محتوای یک دقیقهای تا دو دقیقهای را برای نوجوانان تولید کنیم و در این برنامه حجتالاسلام راستگو درباره مفاهیم آیات به صورت کاملا خلاصه مطالبی را بیان میکند و قرار است که این برنامه محتوایی را در برنامه صبحگاهی حدود ۱۷ هزار مدرسه پخش کنیم.
در ادامه نشست، نباتی، استاد قرآن و مدیر سازمان پژوهشی و آموزشی برنامه ریزی رادیو قرآن گفت: ما دربرنامههای امسال برنامه «ساعت قرآن» را داریم که در دو نوبت صبح و بعد از ظهر به روی آنتن میرود و در این برنامه درصدد ارتقای آموزشی روخوانی دانشآموزان هستیم تا با قوانین روخوانی قرآن آشنا شوند و یادگیری قرآنی آنها ارتقا یابد. در پایهی اول و دوم دو زنگ قرآن و از پایه دوم تا ششم سه زنگ قرآن را برای دانش آموزان در نظر گرفتهایم. در این ساعتها فقط به آموزش روخوانی و روان خوانی قرآن میپردازیم.
مبشری، مدیر پخش رادیو جوان نیز با بیان اینکه ما در دو بخش صبحگاهی و ظهر گاهی برنامههایی با محتوای قرآنی داریم گفت: خوشبختانه استقبال خوبی از این طرح میشود و ما درصدد هستیم که تعداد این برنامهها را اگر بتوانیم بیشتر کنیم.
توانا، مدیر بخش رادیو پیام و آوا نیز با بیان این که برای نخستین بار است که در این طرح شرکت میکنیم گفت: به دلیل ساختار خاص رادیو پیام، امکان پخش برنامههای طولانی مدت برای مخاطبان را نداریم بر همین اساس ما بیشتر در بحث انگیزشی مخاطبان قرآنی فعالیت داشتهایم و در هر روز پنج بار سوالات طرح قرآنی ۱۴۵۲ به روی آنتن میرود.
مخاطبان برای دریافت اپلیکیشن مخصوص رادیو قرآن میتوانند از طریق quran.iranseda.ir اقدام کنند.
انتهای پیام
ثبت نظر