مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی به تشریح برنامههای این اداره کل در ماه محرم پرداخت.
به گزارش، حجتالاسلام و المسلمین هادی صاحبقرانی که صبح امروز در نشست خبری تشریح برنامههای این اداره کل در ماه محرم، در محل سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی سخن میگفت در ادامه اظهار کرد: هیئات مذهبی و مبلغان که در طول سالهای مختلف عزاداری کردند نیتشان بر این بوده تا قیام امامحسین(ع) را زنده نگاه دارند و زنده بودن اسلام در حقیقت زنده بودن انسانیت است. ماه محرم در سال ۶۱ هجری قمری واقع شده و روزهای عاشورای آن سال منجر به یک حادثه تاریخی شده و در همان سال متوقف نشد و همچون خون در رگهای تاریخ جاری شد، احیای این مسئله از خون جاری در رگهای تاریخ حیات گرفت تا مستکبران از این جریان جاری در جوامع بترسند و هرگاه نام سیدالشهدا را میشنوند لرزه به اندامشان بیافتد.
وی افزود: اداره کل تبلیغات اسلامی در ماه محرم ۱۴۴۱ هجری قمری همچون تمام سنوات برنامههایی را در دستور کار قرار داده است؛ اولین و مهمترین برنامه که رسالت سازمان نیز هست اعزام مبلغ و مبلغه است که تعداد ۱۳۵۰ مبلغ و ۵۰۰ مبلغه را به اقصی نقاط کشور اعزام میکنیم. تعداد ۷۵۰ نفر از این مجموعه حکمشان توسط نهادها و سازمانهای دیگر ابلاغ میشود و توسط اداه کل تبلیغات اسلامی در شهرستانهای مختلف جانمایی خواهند شد.
اعزام ۲۰ گروه جهادی- تبلیغی به روستاهای محروم
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: اعزام ۲۰ گروه به عنوان گروههای جهادی- تبلیغی توسط این اداره کل با حضور مبلغین و مبلغات جهادی که بحث تبلیغات فرهنگی را در روستاهای محروم انجام میدهند برگزار میشود، البته این مبلغین در کنار تبلیغات فرهنگی به ارائه خدمات اجتماعی نیز خواهند پرداخت.
صاحبقرانی خاطرنشان کرد: فعالیت گروههای جهادی منحصر به فعالیتهای تبلیغی نیست و شامل فعالیتهای عمرانی و خدمات اجتماعی نیز میشود. تعداد طلاب خراسان که در روستاها سکونت دارند و وظیفه تبلیغ در ماه محرم را بر عهده دارند ۹۳۰ نفر است که مجموعه این افراد در کل کشور به ۳۵۳۰ نفر میرسد.
وی عنوان کرد: ۲۳ همایش «طلایهداران هدایت» در سطح استان برگزار شد که هدف از برگزاری این همایشها وحدت گفتمانی بین مبلغان با موضوع گام دوم و خانواده بوده است، امسال همچنین برای اولین بار در سطح استان در کنار برگزاری این همایشها کارگاههایی ویژه برای مبلغین و مبلغات برگزار شد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: این همایشهای توجیهی و تبیینی با حضور مسئولین، افراد موثر هیئات مذهبی و مداحان سطح استان در مجتمع آیهها برگزار شد، این همایش همچنین در شهرستانها با موضوع گام دوم و خانواده نیز برگزار شده است.
صاحبقرانی اضافه کرد: از دیگر برنامهها میتوان به آیین «اذن عزا» که شب جمعه در حرم مطهر با همت هیئات مذهبی برگزار شد، اشاره کرد؛ مراسم «سیهپوشان» و اعلام محرم امشب در مهدیه مشهد ساعت ۸.۳۰ برگزار میشود و همچنین دوشنبه ساعت ۱۷ در میدان ۱۵ خرداد برنامه ورود نمادین کاروان کربلا را خواهیم داشت.
وی افزود: برگزاری برنامه «شیرخواران حسینی» با محوریت حرم مطهر رضوی در سراسر استان توسط هیئات مذهبی، برگزاری بیش از ۶۰ هزار سخنرانی در دهه اول در سطح استان، برگزاری ۶۰۰ جلسه گفتمانهای دینی در قالب جلسات «حلقههای معرفت»، برگزاری اجتماعات محوری به تعداد ۹۰۰ برنامه در سطح استان، ۱۶۰۰ ایستگاه صلواتی و همچنین برگزاری ۱۱۰۰ نماز در ظهر عاشورا از دیگر برنامههای اداره کل تبلیغات اسلامی در ماه محرم خواهد بود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی افزود: نمایشگاهی نیز جهت ارائه محصولات فرهنگی برای هیئات مذهبی با همکاری امور خیریه در نظر گرفته شده است و همچنین در روز تاسوعا و عاشورا شاهد برگزاری دستهروی هیئات مذهبی از اقصی نقاط استان به سمت حرم مطهر رضوی خواهیم بود.
صاحبقرانی بیان کرد: امسال به عنوان برنامه جدید به هیئات مذهبی تاکید کردهایم که بحث ختم قرآن را در هیئت داشته باشند همچنین تاکید کردهایم که هیئات مذهبی مراسمهای خود را با قرآنخوانی آغاز کنند تا بتوانیم عبارت «ثقلین سیدالشهدا» را با تاکید بر قرآن و عترت اجرا کنیم.
وی در خصوص همکاری این اداره کل با آستان قدس برای ماه محرم گفت: از همکاری که امسال بین اداره کل تبلیغات اسلامی و آستان قدس رخ داد میتوان به تشکیل ستاد اعزام اشاره کرد که از ماه رمضان مشغول فعالیت و ارائه خدمات است؛ ستاد اعزام با همکاری دفتر تبلیغات اسلامی، معاونت حوزه علمیه، اداره تبلیغات و آستان قدس رضوی و تمام دستگاههایی که مسئله تبلیغ با آنها گره خورده تشکیل شده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی افزود: از ابتدای سال ستاد اعزام بیش از هشت جلسه داشته است که بازخورد خوبی نیز داشته و برای ماه محرم این اتفاق دوباره شکل گرفت و با ارتباطی که با ستاد گرفتیم، کمیتهای برای بحث آسیبشناسی هیئات مذهبی و مباحثی که مربوط به حوزه مقام سیدالشهدا میشود تشکیل شد.
صاحبقرانی ادامه داد: این کمیته در طول سال فعال است و همه چیز را رصد و نسبت به سخنرانان و مبلغان تذکراتی را ابلاغ میکند، این ستاد از زمانی که تشکیل شده است همگرایی خوبی نیز شکل گرفته و در بحث اعزام دیگر موازی کاری نداریم و آوردههای خوبی داشته است؛ به همین دلیل این ستاد را استمرار دادیم و در طول سال برنامههایی از جمله اعزام مبلغ را برنامهریزی میکنیم؛ امیدواریم که هر چه جلوتر میرویم آسیبها را کمتر کنیم و ارتقاء بیشتری برای این مجموعهها داشته باشیم.
وی در خصوص رسیدگی به روضههای خانگی اظهار کرد: به عنوان نهادی که با تشکلهای مردمی ارتباط خوبی داریم در بحث رسیدگی به هیئات مذهبی و روضههای خانگی ورود پیدا کردیم و قصد داریم از طریق گفتوگوهای مختلف افراد موثر در هیئات مذهبی، سخنرانان و ... را به مرحلهای برسانیم که خود آنها به برگزاری درست مراسمهای مذهبی برسند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی اضافه کرد: همچنین باید از برکات جلسات و هیئات مذهبی سخن به میان بیاوریم تا خروجی کار آنها تاثیرگذاری خود را داشته باشد، به هر حال اگر ما بتوانیم مداحان و سخنرانان را توجیه و برکات این نوع مجموعهها را گوش زد کنیم میتوانیم آسیبهای موجود را کنترل و آنها را مدیریت کنیم.
صاحبقرانی در خصوص خدماتی که هیئات مذهبی ارائه میکنند گفت: برای مثال میتوان به طرح سلام بر امام که توسط هیاتهای مذهبی آغاز شد اشاره کرد، در حال حاضر این طرح به طرح ملی تبدیل شده است و به همین واسطه چهارشنبهها زیارت امینالله در سراسر کشور خوانده میشود.
وی در مورد روضههای خانگی بانوان تشریح کرد: به تازگی در مورد روضههای خانگی بانوان طرحی را آغاز کردهایم که از بانوان سخنران در روضههای مذهبی دعوت به عمل آمد تا در جلساتی با محتوای روضه و موضوعاتی که در این نوع جلسات مطرح میشود آموزشهایی داده شود؛ اگر ما بتوانیم روی فردی که در این نوع جلسات تاثیرگذار است کار کنیم، آنها را توانمند سازیم و آسیبها را به آنها گوشزد کنیم، میتوانیم به راحتی آسیبها را مدیریت کنیم. کار فرهنگی کاری زمانبر است، ما باید فرهنگ آن را ایجاد کنیم تا هیئات مذهبی و روضههای خانگی خودشان را با این مسئله هماهنگ کنند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در خصوص برنامههای ماه محرم در حاشیه شهر خاطرنشان کرد: در حاشیه شهر نیز برنامههایی برای دهههای میانی محرم با حضور سخنرانان شاخص استانی و ملی طراحی شده است و همچنین دهه اول و آخر محرم نیز اعزام مبلغین به حاشیه شهرهای استان را در برنامه داریم.
پرداختن به تبلیغ مردمی کاری راهبردی است
صاحبقرانی در مورد مقابله با جریانهای دینی نادرست تصریح کرد: باید برای مقابله با این مسئله مردم را نسبت به ورود جریانهای دینی آگاه کنیم و باید آگاه سازی را در دستور کار قرار دهیم؛ این سازمان نیز چند سالی است این کار را آغاز کرده و میخواهد آن را توسط خود مردم و برای مردم انجام دهد. چرا که پرداختن به تبلیغ مردمی کاری راهبردی است.
انتهای پیام
ثبت نظر