وزیر مشاور رئیس جمهور افغانستان در امور تحصیلات تکمیلی و رئیس دانشگاه کابل در دیدار با رییس دانشگاه مذاهب اسلامی، وجود این دانشگاه را یک دستاورد بزرگ برای جمهوری اسلامی ایران توصیف کرد.
، به نقل از دانشگاه مذاهب اسلامی حجتالاسلام والمسلمین محمد حسین مختاری، رییس دانشگاه مذاهب اسلامی در ادامه دیدارهای خود در سفر به کشور افغانستان با حمید الله فاروقی وزیر مشاور رئیس جمهور افغانستان در امور تحصیلات تکمیلی و رئیس دانشگاه کابل دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار روسای دانشکدههای دانشکده شرعیات، حقوق و معاون امور دانشجویی دانشگاه کابل به همراه رایزن فرهنگی سفارت ایران در افغانستان و جهانگیری مدیرکل دفترهمکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه مذاهب اسلامی حضور داشتند.
دانشگاه مذاهب اسلامی ایران الگویی مناسب برای سیستم آموزشی افغانستان
حمید الله فاروقی با اشاره به سابقه فعالیتهای تقریبی علما در افغانستان، گفت: علیرغم این فعالیتهای بزرگ هرگز در افغانستان ما یک دانشگاهی که به طور تخصصی به دغدغههای تقریبی بپردازد و همه مذاهب در آنجا مطالعه شود نیست و لذا دانشگاه مذاهب اسلامی ایران را یک تجربه و یک الگوی مناسب دانست که دانشگاه کابل و سیستم آموزشی کابل باید از آن استفاده کنند.
وزیر مشاور رئیس جمهور افغانستان با پیشنهاداتی که از طرف حجتالاسلام والمسلمین مختاری مبنی بر برگزاری دورههای کوتاه مدت، پژوهشهای مشترک و نیز همکاری در پروژههای علمی مطرح گردید، موافقت خود را اعلام کرد.
تجربه جمهوری اسلامی ایران در تقریب بین مذاهب اسلامی تجربه بسیار موفقی است
وی تجربه جمهوری اسلامی ایران در تقریب بین مذاهب اسلامی را تجربه بسیار موفقی دانست و گفت: امروز ما در افغانستان با چالشی به نام افراط گرایی مواجه هستیم و تنها راه مقابله با این افراط گرایی، تقریب و روشهای مقارن است که دانشگاه مذاهب اسلامی در ایران پیشگام و الگوی خوبی در این زمینه است.
وظیفه دانشگاهها تنویر افکار عمومی به ویژه نسل جوان در برابر اندیشههای افراطی و تکفیری است
در ادامه این دیدار حجتالاسلام والمسلمین مختاری، رییس دانشگاه مذاهب اسلامی نیز وظیفه دانشگاهها را تنویر افکار عمومی عنوان کرد و گفت : دانشگاه مذاهب مفتخر به میزبانی از دانشجویانی از افغانستان نیز است که اتفاقا دانشجویان بسیار موفقی هستند.
وی دانشجویان و فارغ التحصیلان افغانستانی این دانشگاه را سفیران تقریب در این کشور دانست و افزود: دانشگاه مذاهب اسلامی به این دستاورد خودش میبالد که توانسته سفیران تقریب را از کشورهای مختلف و داخل ایران تربیت کند.
رییس دانشگاه مذاهب اسلامی همچنین استقبال خوب دانشجویان افغانستانی برای تحصیل در دانشگاه مذاهب را نشانه کیفیت آموزشی و نیز روش آموزشی موفق این دانشگاه دانست و به اشتراکات دینی، زبانی و فرهنگی دو کشور افغانستان و ایران اشاره کرد.
آمادگی برای برگزاری دورههای آموزشی ارتقاء سطح علمی اعضای هیئت علمی دانشگاه کابل
در ادامه این دیدار رئیس دانشگاه کابل ازحجتالسلام والمسلیمن مختاری برای ارتقاء سطح علمی اعضای هیات علمی دانشگاه کابل در دانشگاه مذاهب اسلامی درخواست داشت که با برگزاری دورههای آموزشی بتوانند ارتقای علمی خوبی را داشته باشند که این پیشنهاد مورد استقبال و موافقت رئیس دانشگاه قرار گرفت.
دانشگاه کابل بزرگترین و قدیمیترین و معتبرترین موسسه آموزش عالی دولتی در افغانستان است که بیش از ۳۵ هزار دانشجو دارد.
انتهای پیام
ثبت نظر