مسئول موزه امام حسین (ع) در بازدید از موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از آغاز ساخت فاز اول نخستین موزه « واقعه عاشورا» در کربلا خبر داد.
به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، سید علاء ضیاءالدین مسئول موزه امام حسین (ع) در شهر کربلا در بازدید از موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گفت: امروز ۱۱ آذرماه سال ۱۳۹۸ فاز اول ساخت نخستین موزه « واقعه عاشورا» در کربلا آغاز شد. طرح ساخت موزه واقعه عاشورا در کربلا طی ۶ سال کار مطالعاتی در دستور کار قرار گرفت و به دلیل استقبال زائران از راهپیمایی اربعین و زیارت در طول سال از حرم امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع) پیشبینی میشود این موزه سالانه بیش از ۵۰ میلیون بازدید کننده داشته باشد.
وی افزود: تاکنون از موزههای بسیار زیادی در کشورهای مختلف جهان از جمله آمریکا، آلمان، انگلیس، ترکیه، سوریه، روسیه و سایر کشورهای دیگر بازدید کردهام و امروز هم به موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس که به عنوان مدرن ترین موزه غرب آسیا نام گرفته است آمدم تا در بازدید از این موزه، برای موزه عاشورا به سبک پانوراما که قراراست در شهر کربلا ساخته شود الهام بگیرم.
وی در بازدید از پانورامای موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، بیان کرد: در بازدید از این بخش باید بگویم به حق نام این موزه مدرنترین موزه غرب آسیا است. در واقع موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیز مانند موزههای مدرن اروپا و آمریکا دارای تکنولوژیهای به روز و خوبی است اما آنچه که موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را در مقایسه با موزههای برتر دنیا علاوه بر تکنولوژی به کار رفته در آن متمایز میکند این است که این موزه روح دارد و برای مخاطبان و بازدید کنندگان داستان واقعی از یک اتفاق تاریخی که مدتها پیش اتفاق افتاده است را روایت می کند.
وی اظهار کرد: موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس سناریوی پشت پرده آمریکا که در جنگ هشت ساله دو کشور دوست و همسایه در حق مردم شیعه عراق و ایران روا داشت را بازگو میکند.همان سناریوی معروف آمریکایی که شیعه باید به دست شیعه کشته شود.بنابراین موزهها میتوانند نقش سریع و مهمی در بیداری ملتها ایفا کنند، به طور دقیق تر موزهها نقش نوش دارو برای مردم کشورها ایفا میکنند که اگر مردم دچار بیماری و سردرگمی در درک و فهم تاریخ شدند با مراجعه و بازدید از موزهها درمان شوند.
مسئول موزه امام حسین (ع) یادآورشد: وجود حرم امام حسین (ع) که به نام موزه کبیر در عراق معروف است بزرگترین اثر تاریخی جهان اسلام در کربلا به شمار میرود. در واقع موزهها به یکسان سازی و یکپارچگی تاریخ ملتها کمک می کنند به خصوص تاریخ ملت ایران و عراق که به هم گره خورده است و مردم ایران و عراق مانند دو کشور دوست و همسایه در کنار یکدیگر با صلح و دوستی زندگی خواهند کرد.
ساخت پانورامای واقعه عاشورا مختص به روز عاشورا و اتفاقاتی است که در ظهر عاشورا در دهه ۶۱ هجری قمری رخ داده است. امروز ۱۱ آذرماه ۱۳۹۸، فاز اول ساخت موزه واقعه عاشورا به عنوان مدرنترین موزه عراق در شهر کربلا و نزدیک به حرم امام حسین (ع) کلید خورد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا کشور عراق موزه جنگ دارد، گفت: شهرهای مختلف عراق دارای موزههای تاریخی هستند اما کشورعراق بعد از سقوط صدام دارای یک موزه جنگ به نام قادسیه در بغداد است که درباره واقعه جنگ هشت سال ایران وعراق و انقلابهایی که در گذشته در کشور عراق اتفاق افتاده است اطلاعاتی را به مخاطب میدهد. یک موزه در شهر کربلا به نام موزه «امام حسین» (علیه السلام) داریم که در طبقه دوم بارگاه مطهر سید الشهداء (ع) واقع شده و حاوی آثار تاریخی و اسلامی بسیار ارزشمندی است که عاشقان آن حضرت، امرا، پادشاهان و شخصیتهای مختلف در طول تاریخ به آستان مقدس حسینی (علیه السلام) اهدا کردهاند. در این موزه اشیا قدیمی مانند قرآن، کتب و فرش های بافته شده ای به نام ثارالله در سال های اخیر به موزه امام حسین (ع) اهدا شده است.
انتهای پیام
تمنخت
ثبت نظر