دبیر جشنواره جایزه تهران از ایجاد گنجینهای به نام «گنجینه اسناد تهران» به عنوان یک منبع برای تهرانپژوهان خبر داد.
، مهرشاد کاظمی دبیر جشنواره جایزه تهران، با اشاره به آغاز هفته پژوهش گفت: اهمیت پژوهش برای همه ما روشن است و معتقدیم هر عملی که برمبنای پژوهش شکل گیرد ثمره بهتر و مفیدتری خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران سعی بر انجام امور در راستای پژوهش داشته، افزود: در سال ۹۲ این اداره تصمیم گرفت، نخستین دوره جشنواره را با تقدیر از بهترین پژوهشهای حوزه تهران برگزار کند، ثمره این اقدام برگزاری پنج جشنواره با نام جایزه تهران، تاسیس خانه «تهرانپژوهان» بود.
وی اظهار کرد: این جشنواره در بخشهای کتاب، پایاننامه، فیلم، تئاتر، خبرنگار فعال حوزه تهران، عکس، انتشارات برتر در حوزه چاپ آثار مربوط به تهران، گردشگری، معماری، محیط زیست و پیشکسوتانی را که در حوزه تهران فعالیت کردهاند مورد قضاوت و داوری قرار میدهد.
کاظمی ادامه داد: در مجموع چهار دوره گذشته از ۵۰ نفر در رشتههای مختلف تقدیر کرد که امسال نیز قصد داریم از ۱۷ نفر در بخشهای مختلف این جشنواره تقدیر کنیم.
وی با اشاره به اینکه برنامههای جنبی امسال نسبت به سالهای گذشته گستردهتر میشود، اظهار کرد: یکی از بخشهای مفید این جشنواره گنجینهای به نام «گنجینه اسناد تهران» است که کتابخانه خوبی برای تهران پژوهان محسوب میشود و همه کتابهایی که در حوزه تهران به چاپ رسیده است، در این کتابخانه جای دارد.
دبیر پنجمین جشنواره جایزه تهران، با اشاره به اینکه برنامههای این جشنواره زودتر از هفته پژوهش آغاز شد، بیان کرد: ۲۳ آذر، نمایشگاه اسناد دوره قاجار و عکسهای قدیمی، در کاخ گلستان در محل موزه ملی، با حضور پیروز حناچی شهردار تهران، احمد مسجد جامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران و تعدادی از مدیران و مسئولان شهرداری و میراث فرهنگی افتتاح شد، بازدید از این نمایشگاه تا سوم دی رایگان است.
وی اضافه کرد:تلاش میکنیم تا نخستین نمایشگاه هنری باستانشناسی تهران را در حاشیه این جشنواره برگزار کنیم.
جبرئیل نوکنده مدیرکل موزه ملی ایران نیز اظهار کرد: سعی کردیم آثار نمایشگاههای موزه، براساس توالی تاریخ انجام بگیرد تا بازدید کننده پس از مشاهده آثار به نگاهی کلی از تاریخ تهران دست پیدا کند.
وی ادامه داد: برای این نمایشگاهها ۱۴۷ قلم اثر کشف شده از نقاط مختلف تهران مانند شهرری، سلطنت آباد، دروس و قیطریه جمعآوری کردیم که این آثار بازه زمانی حدود هشت هزار سال پیش تا دوره قاجار را در برمیگیرد و تنوع گوناگونی را در خود دارد.
مدیر موزه ملی ایران، با اشاره به اینکه اعتقاد داشتیم با برپایی نمایشگاه، شواهد ملموس باستان شناسی را نمایش دهیم که شهروندان قدمت این آثار را حس کنند، بیان کرد: امیدواریم در پارک قیطریه ساختمانی داشته باشیم که به صورت موزه یا اتاق معرفی، دایر شود.
نوکنده ضمن تشکر از اداره ارشاد تهران به خاطر توجه به موضوع باستانشناسی، شرکت و همیاری موزه ملی را در این جشنواره وظیفه موزه ملی خواند و در ادامه از تاریخچه باستانشناسی در تهران و شهرری، توضیحاتی ارائه کرد.
محمدمهدی تدین دبیر بخش عکس این جشنواره نیز گفت: در این جشنواره چهار کارگروه در حوزه عکس داشتیم که از مهر کار خودش را آغاز کردند و موضوعاتی مانند اماکن مذهبی تهران، تاریخچه بناهای قدیمی، تهران قدیم و تهران جدید جزو آثار بودند.
وی به حضور چهرههای سرشناس در حوزه عکاسی اشاره و با تاکید بر آثار راه یافته به دبیرخانه، افزود: مجموعا دو هزار و ۱۶۵ اثر در بخش عکس از ۸۷۳ عکاس، برای جشنواره ارسال شد که از بین آثار ۱۳۶ اثر از ۱۱۲ عکاس، به مرحله داوری راه پیدا کردند و هیات داوران از بین این آثار در روز اختتامیه جشنواره، برگزیدگان اعلام میشوند.
او ادامه داد: امیدواریم بتوانیم بخشهای نادیده یا کمتر دیده شده تهران را به درستی و بیشتر نشان دهیم چون این موضوع برای ما اهمیت خاصی داشت و در آثار راه یافته به دبیرخانه ما شاهد زوایای پنهانی از تهران بودیم که به راحتی از کنار آنها میگذشتیم.
مهسا وهابی نیز در پاسخ به این سوال که جوایز این جشنواره چگونه است، تصریح کرد: جوایز این جشنواره به صورت رتبهبندی نیست. مقامبندی مطرح نبوده و میزان جوایز یکسان است. در این جشنواره تجلیلها یکنواخت و در یک اندازه است، چون هدف صرفا رقابت و معرفی بهتر و بدتر نیست، بلکه توجهی در حد توان به پژوهشگران این حوزه است.
پنجمین جشنواره پژوهشی جایزه تهران در بخشهای مختلف پژوهشی، هنری، تاریخی، فرهنگی، اجتماعی، میراث فرهنگی و شهرسازی دی برگزار میشود.
انتهای پیام
ثبت نظر