اولین دوره جایزه جهانی دو سالانه کتاب برگزیده نهج البلاغه اسفند ماه برگزار خواهد شد.
، عبدالهادی فقهیزاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری اولین دوره جایزه جهانی دو سالانه کتاب برگزیده نهج البلاغه در سخنانی بیان کرد: جایگاه نهجالبلاغه در اسلام و نظام فکری آن بسیار رفیع است چرا که امام علی (ع) در عرصههای گوناگون اجتماعی، فرهنگی، حکومتداری و تربیت اقدامات علمی و عملی بسیار تاثیرگذاری دارد.
وی خاطرنشان کرد: نهجالبلاغه کتابی استثنائی است. حدیث معتبر ارزنده است و اندیشمندان متعدد شیعه و سنی در رابطه با آن وحدت نظر دارند. نظام فکری، عقیدتی و فرهنگی جهان شمولی در آن دیده میشود و اگرچه آموزههای فقهی در آن نیست اما معارف فقهی بسیاری در نهج البلاغه وجود دارد.
فقهیزاده با اشاره به جایگاه شخصیتی امام علی (ع) یادآور شد: ایشان در نزد اهل سنت مقام بزرگ علمی دارند و در نزد شیعیان نیز به طور ویژه از جایگاه برخوردار هستند چرا که امام علی (ع) مقام ولایت عظما را عهده دارند و تنها فردی است که مصادیق مشترک بین آیات و روایات را به خود اختصاص دادند.
وی درباره هدف از برگزاری اولین دوره جایزه جهانی دو سالانه کتاب برگزیده نهج البلاغه توضیح داد: معرفی جوانب علمی و عملی مغفول در سیره امام علی (ع)، تقویت گفتمان علوی در عرصه جهان اسلام و جریان سازی علمی و فرهنگی بر محور این کتاب از جمله اهداف ما را تشکیل دادهاند. این جایزه برای نخستین بار است که قرار است اهداء شود.
، در بخش دیگری این نشست، آیتالله دین پرور رئیس بنیاد نهج البلاغه در سخنانی گفت: امام علی (ع) شخصی است که عدالت حکومتی را برای بشریت ترسیم کردهاند. حرکتهایی در غرب اگرچه انجام میشود اما اصولا جهت دار هستند. ما با برگزاری این جایزه به دنبال آن هستیم که حرکتی بیطرفانه و برداشتی درست از نهج البلاغه داشته باشیم چون پرداخت علمی و درست به سیره امام علی یک نیاز برای بشر است.
وی خاطرنشان کرد: کتابهایی در گوشه و کنار دنیا نوشته میشود. ما باید بتوانیم این کتابها را معرفی کنیم چون نهج البلاغه پس از قرآن دومین کتابی است که در اسلام از جایگاه بالایی برخوردار است.
در ادامه این نشست، قاسم درزی، دبیر اجرایی اولین دوره جایزه جهانی دو سالانه کتاب برگزیده نهج البلاغه در سخنانی یادآور شد: این جایزه به کتابهایی اختصاص دارد که پیرامون شخصیت امام علی (ع) به نگارش درآمدهاند. همچنین برگزاری آن نوعی ترویج فرهنگ کتابخوانی است.نهجالبلاغه کتابی وحدت آفرین است. از جامعیت ویژهای برخوردار است و نکات مدیریتی و راهبردی درون آن به چشم میخورد.
درزی با اشاره به آثار رسیده به دبیرخانه این جایزه گفت: تا کنون ۲۰۰ اثر دریافت کردهایم. پیشبینی ما این است که آثار به ۱۰۰۰ اثر برسد. فراخوان ما تا پایان آذر ماه مهلت دارد اما ممکن است تمدید شود. سه کمیته برای آثار تشکیل شده است.
وی توضیح داد: اختتامیه این جایزه هشتم اسفند ماه برگزار خواهد شد و کارگاهی دو روزه با عنوان انسان و روابط اجتماعی در سنت شیعی با تاکید بر نهجالبلاغه مقارن با این جایزه برگزار میشود. تا کنون ۱۲۷ مرکز از ۲۳ کشور شناسایی شده است. همچنین ۱۰۰ فرد صاحب اثر نیز شناسایی کردهایم و به ۱۱ هزار نفر نیز که پیش بینی کردهایم آنها ممکن است اثری در رابطه با امام علی (ع) یا نهج البلاغه داشته باشند فراخوان ارسال کردهایم.
انتهای پیام
ثبت نظر